Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupuje HGT i jak zwykle kilka pytan :)

Featured Replies

Napisano

Witam. Jade jutro zaklepac sobie tą HGT. Kiedys juz pisalem u was jednak kupno nie doszlo do skutku, tylko ze teraz mam juz kase i bedzie na 99% auto smile.gif Jedynie interesuje mnie wasza opinia. A moze ktos mieszka z was w wałbrzychu i mógłby jutro podskoczyc ze mna zobaczyc?

Co do auta koles mowi nie powloka lakiernicza orginalna wszedzie poza maska bo ten wlot. Sze zadbana w srodku itp. Wymieniał rozrząd i musial klime rozszczelnic. Co tam wiecej. Mowi ze sporwadzil nie jadno HGT i ze ta jest naprawde mechanicznie dobra jedynie ywmaga dopieszczenia w drobnostkach. Ciekawi mnie bo słyszalem o roznych kierunkach w błotnikach. Jak to wyglada w tym modelu? Koles jeszcze mowil ze niby chlodnice swiatła przednie itp orginalne są. A z mankamentow to zderzak przedni i zacinająca sie szuber dziura smile.gif

Jutro na 11 sie umowilem z kolesiem.

Pozdrawiam

Napisano

kierunki ma z HGT

termostat mu nie trzyma temperatury tak jak powiniem wiec pewnie jest do wymiany.

sprawdz sobie czy ma wszystkie szyby oryginalne.

Napisano

> Witam. Jade jutro zaklepac sobie tą HGT. Kiedys juz pisalem u was

> jednak kupno nie doszlo do skutku, tylko ze teraz mam juz kase i

> bedzie na 99% auto Jedynie interesuje mnie wasza opinia. A moze

> ktos mieszka z was w wałbrzychu i mógłby jutro podskoczyc ze mna

> zobaczyc?

> Co do auta koles mowi nie powloka lakiernicza orginalna wszedzie poza

> maska bo ten wlot. Sze zadbana w srodku itp. Wymieniał rozrząd i

> musial klime rozszczelnic. Co tam wiecej. Mowi ze sporwadzil nie

> jadno HGT i ze ta jest naprawde mechanicznie dobra jedynie

> ywmaga dopieszczenia w drobnostkach. Ciekawi mnie bo słyszalem o

> roznych kierunkach w błotnikach. Jak to wyglada w tym modelu?

> Koles jeszcze mowil ze niby chlodnice swiatła przednie itp

> orginalne są. A z mankamentow to zderzak przedni i zacinająca

> sie szuber dziura

> Jutro na 11 sie umowilem z kolesiem.

> Pozdrawiam

już ten wlot na masce to nawet jakoś bym znósł...ale ten wydech yikes.gifhehe.gif

jest po prostu prze hahaha.gif jeśli ma zostać to pierwsza rzecz do zrobienia to przeróbka zderzaka...musi byc sporo niższy...

Napisano
  • Autor

Tez mi to nie pasuje smile.gif Ale w sumi wyglada na ok reszta auta. Jutro dam znac jak go obfoce. Wydechu to bym sie pozbył zeby.GIF Bo wlot tak jak mowisz mozna przezyc ale tez psuje troche te auto. Pozdrawiam

Napisano

> kierunki ma z HGT

nie migacze tylko błotniki (z migaczami przy okazji) zlosnik.gif

co do auta: tandetny wlot, wydech i głośniki w drzwiach świadczą o tym, że autem jeździł młody człowiek... IMO - kupujący dobrowolnie pakuje się na minę

Napisano

Co do wydechu to tragedia shocked.gif

Natomiast do tego co napisales ze zapewne jezdzil nim mlody czlowiek to:

kto nie jeździl HGT jesli nie młody ??

może stary dziadek w Niemczech po emeryturze ??? hehe.gif

Napisano

Zderzak - niby oryginalny, ale cały pomalowany na granatowo, pomimo tego, że te czarne wąskie paski powinny być czarne hmm.gif. Zderzak malowany, co nie oznacza że auto miało jakąś wielka kraksę, bo ja mam u siebie już 4 zdesio a wypadku nie miałem zlosnik.gif

Ps...wydech zgubisz prędzej czy później.......stanawiam na prędzej wink.gif

Coś się tak uparł na HGT ? Koszt eksploatacji tego silnika jest dość spory i ni e chodzi mi tu tylko o koszt paliwa, ale też o części zamienne. Pomyśl czy nie lepiej kupić 1,6

Napisano
  • Autor

Mam do was takie pytanko. Bo w sumie auto biore w środe. Zdaje sobie sprawe z kosztow ze tanio nie bedzie ale przeciez jezdza ludzie fiatami coupe mareami z tymi silnikami i lancie i jakos jezdza smile.gif

A pytanko moje tyczy sie kwestii dolotu. Bo auto ma stozek ktory zostal sciagniety zeby wyczyscic. Wiem ze to niemadre bardzo ale przejechalem sie z 500 metrow bez filtra tylko ryra wystawala w ktorej jest przeplywomierz. I auto jak dodalem gazu na 2 i na 3 biegu jak mial oborotow ok 2 tys do 3 to jak wciskalem gaz to bylo yyyyy i nie chcial jechac, przeszlo granice ok 3500 i wyrywal jak torpeda. A te mulenie naprawde duze bo jezdzilem na codzien puntem 75 poprostu nie chcial jechac i tyle. Czy to moze byc przyczyna braku filtra i np przeplywomierz jakies złe dane lapal i wariowal?

Napisano
  • Autor

Im dluzej przygladam sie temu co w tym aucie jest nie tak tym bardziej sie do niego zrazam. W sumie ugadalem sie z kolesiem na 7 tysiecy bez felg no ale zobaczcie sami na fotki...

ranty w przy nadkolu zryte mala wgniotka i rysa img24221vz3.th.jpg

przedni zderzak i nadkole uszkodzone img24241yq3.th.jpg

przedni zderzak ciag dalszy i odstawajaca listewka img24251db2.th.jpg

ranty w przednim błotniku i rysa img24271ho9.th.jpg

powiercona deska img24321ui0.th.jpg

zepsuty szyberdach i zacieknieta tapicerka img24331ei2.th.jpg

a tutaj od zewnatz przejechany siliconem img24341ve1.th.jpg

pekniecie przy "wlocie" img24371xk7.th.jpg

Zaczelo mnie to wszystko przerazac... Bo tak poza tym to stan techniczny moglem okresli na bardzo dobry, a takiego rocznika za 7 tys raczej nie dostane smile.gif ale i tak go chyba nie wezme... jakie wasze zdanie?

Napisano

> Im dluzej przygladam sie temu co w tym aucie jest nie tak tym

> bardziej sie do niego zrazam. W sumie ugadalem sie z kolesiem na

> 7 tysiecy bez felg no ale zobaczcie sami na fotki...

Czy to jest to samo autko co w pierwszym poście tego wątku?

Te ostatnie foty świadczą, że o autko nie było dbane.

Prowizoryczne przeróbki, usterki, brud, no i ten "tuninig" na zewnątrz i wewnątrz... Skoro tak, to wygląda to nie spodziewaj się że silnik będzie ok. Ja bym tego nie brał !

Napisano

Daj sobie spokój-znajdziesz jeszcze ładne HGT

to wygląda na szrota

Napisano

> bardziej sie do niego zrazam. W sumie ugadalem sie z kolesiem na

> 7 tysiecy bez felg no ale zobaczcie sami na fotki...

> ranty w przy nadkolu zryte mala wgniotka i rysa

> przedni zderzak i nadkole uszkodzone

> przedni zderzak ciag dalszy i odstawajaca listewka

> ranty w przednim błotniku i rysa

> powiercona deska

> zepsuty szyberdach i zacieknieta tapicerka

> a tutaj od zewnatz przejechany siliconem

> pekniecie przy "wlocie"

> Zaczelo mnie to wszystko przerazac... Bo tak poza tym to stan

> techniczny moglem okresli na bardzo dobry, a takiego rocznika za

> 7 tys raczej nie dostane ale i tak go chyba nie wezme... jakie

> wasze zdanie?

WitamWidac że autko nikt nie dbał,ja bym takiego zaniedbanego auta nie kupił.Ale oczywiście to twoja decyzja.pzdr. 20.GIF

Napisano
  • Autor

Powiem wam jeszcze, że znalazłem takie cos, mam 30 km do Kłodzka, moge sie przjechać i zobaczyć. Moze nie jest to HGT ale wyglada o niebo lepiej choc z tego co sie orientuje mocowania lusterek nie powinny być w kolorze nadwozia...

taka oto sztuka

Napisano

> Powiem wam jeszcze, że znalazłem takie cos, mam 30 km do Kłodzka,

> moge sie przjechać i zobaczyć. Moze nie jest to HGT ale wyglada

> o niebo lepiej choc z tego co sie orientuje mocowania lusterek

> nie powinny być w kolorze nadwozia...

> taka oto sztuka

Ooo tak, o niebo lepiej to wygląda. Oczywiście wygląd to nie wszystko bo podpicować autko do sprzedaży można środkami do konserwacji, zapachowymi itd. Trzeba by się skupić na silniku, potem blacharka, a na koniec jak w środku aczkolwiek, to co jest w środku dużo mówi o włascicielu / użytkowniku i działa w drugą stronę tj. czego się można spodziewać w karoserii i silniku.

To co widzę w środku błysk na kokpicie umyte i wypachnione (ok), fotele nie powycierane mimo braku pokrowców. Lakier wypucowany więc na foto nie widać szczegółów.

Tak czy siak zdecydowanie bardziej zachęcająco niż ta HGT. trzeba oblukać z bliska co pod maską - duża ilość nowych etykietek jest podejżana - jak chodzi motorek, i jak blacha - nierówności koloru i połysku lakieru widoczne pod odpowiednim kątem, malowanie nadkoli listew.

To że mocowania lusterek są w kolorze nadwozia to raczej nie szkodzi. Może tak było, a może czarna farba zlazła - co jest normą - i zamiast malować znowu na czarno pojechane było pod kolor.

Na lewej stronie - patrz załącznik - widać coś. Może to tylko odbicie światła, a może obtarcie. Na listwie widać tak jakby było zajechane lakierem - co by znaczyło ze było malowane.

Aha. No i zakup tego auta przez alle... to raczej odradzam - zerowy dorobek pkt. sprzedającego. Jeśli już to tylko oględziny i zakup na miejscu (umowa k-s, dane sprzedającego spisane z dokumentów) z płatnością przy odbiorze.

Zwróć uwagę że gość sprzedaje 2 auta, a ich foty są zrobione w różnych miejscach. Jak dla mnie trochę dziwne.

post-59226-14352493790957_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Ooo tak, o niebo lepiej to wygląda. Oczywiście wygląd to nie wszystko

> bo podpicować autko do sprzedaży można środkami do konserwacji,

> zapachowymi itd. Trzeba by się skupić na silniku, potem

> blacharka, a na koniec jak w środku aczkolwiek, to co jest w

> środku dużo mówi o włascicielu / użytkowniku i działa w drugą

> stronę tj. czego się można spodziewać w karoserii i silniku.

> To co widzę w środku błysk na kokpicie umyte i wypachnione (ok),

> fotele nie powycierane mimo braku pokrowców. Lakier wypucowany

> więc na foto nie widać szczegółów.

> Tak czy siak zdecydowanie bardziej zachęcająco niż ta HGT. trzeba

> oblukać z bliska co pod maską - duża ilość nowych etykietek jest

> podejżana - jak chodzi motorek, i jak blacha - nierówności

> koloru i połysku lakieru widoczne pod odpowiednim kątem,

> malowanie nadkoli listew.

> To że mocowania lusterek są w kolorze nadwozia to raczej nie szkodzi.

> Może tak było, a może czarna farba zlazła - co jest normą - i

> zamiast malować znowu na czarno pojechane było pod kolor.

> Na lewej stronie - patrz załącznik - widać coś. Może to tylko odbicie

> światła, a może obtarcie. Na listwie widać tak jakby było

> zajechane lakierem - co by znaczyło ze było malowane.

> Aha. No i zakup tego auta przez alle... to raczej odradzam - zerowy

> dorobek pkt. sprzedającego. Jeśli już to tylko oględziny i zakup

> na miejscu (umowa k-s, dane sprzedającego spisane z dokumentów)

> z płatnością przy odbiorze.

> Zwróć uwagę że gość sprzedaje 2 auta, a ich foty są zrobione w

> różnych miejscach. Jak dla mnie trochę dziwne.

Dzwoniłem do niego i jade obczaic go po obiedzie bo mam bardzo blisko. Zobacze czy faktycznie to bylo malowane itp. Tam jest w jednym mijescu przyrysowany troche. Klima sprawna, 3 albo 4 kluczyki do auta. Nigy w zyciu przez allegro. Poprostu pojade i juz no bo blisko smile.gif A allegro traktuje tylko i wyłacznie jako ogloszenia a nie aukcji na ktorych kupuje sie auta. A jak ma sie sprawa z silnikami 1.8? Bo slyszalem ze nie duzo szybsze od 1.6 a duzo wiecej pala i bardziej awaryne.

Napisano

> A jak ma sie

> sprawa z silnikami 1.8? Bo slyszalem ze nie duzo szybsze od 1.6

> a duzo wiecej pala i bardziej awaryne.

to źle słyszałeś...

Napisano

> bardziej sie do niego zrazam. W sumie ugadalem sie z kolesiem

to jakis wrak mad.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze mam pytanko bo znalazlem coś takiego tez nie tak daleko od mojego miejsca zamieszaknia. Jednak wydaje mi sie ze nie ma on dokładek progow, a powinien miec. Czy sie moze myle? Ponoc nie bity, tylko blotnik malowany 3 lata temu, jezdzi koles nim 4 lata, wymienail rozrzda i lozyska kół ( ponoc smile.gif ). Klima działa. Moze tez sie skusze zeby go ogladnac. Hmm

Napisano
  • Autor

Na zdjeciach wygladał o niebo lepiej, ale na miejscu nawet mu nie robilem zdjec smile.gif W srodku fotele wytarte az do dziur a niby 130kkm, swiecili sie poduchy po odpaleniu, spod fotela wystawały kable a z bocznych poduch jakies nitki. Swiecil sie i nie działał abs, przepalony tłumik. Radio nie działało, Maske trzeba otwierac w dwie osoby, jedna ciagnie w srodku druga ciagnie maske bo nie chciala sie otwierac. Tylny zderzak popekany cały. Klapa tylna nie rowno ulozona szpary miedzy nia a karoseria to smiech na sali tak samo tyczylo sie maski. Szyby przednia i boczna wymieniane. Nad szyba od strony kierowcy zaraz za uszczelka rdza i tak by mozna bylo bez konca smile.gif a i prawy kielich ( tam gdzie szyba tez inna ) spawany szpachlowany malowany. Hehe, i tutaj ten z wałbrzycha ma przewage jak dla mnie.

Edit: I szyba pęknieta przednia 270751858-jezyk.gif

Napisano

Jedz sobie na miejsce i sam sobie ocen.

sam widziesz ze na zdjeciach inaczej wyglada niz jest rzeczywistosci.

Napisano

> Na zdjeciach wygladał o niebo lepiej, ale na miejscu nawet mu nie robilem zdjec ...

Mowa o tej sprowadzonej 1.8 z alle? Może jednak odpuść alle i poszukaj na normalnych stronach moto i w gazetach? Tak czy siak wciąż ciężko jest kupić uczciwy używany egz.

Moje humorystyczne wspomnienia z kupna samochodu to m.in. facet który przez tel. zachwalał - a jakże - swój samochód i wymieniał kolejne cudowne wyposażenie które podnosi wartość pojazdu - el. szyby, klima, zadbany itd. Przy oględzinach okazało się że el. szyby nie działają, ale facet przekonywał mnie że poco, że nie potrzebne skoro jest klima. A w samochodzia nie było absolutnie palone palacz.gif tylko jakoś dziwnym trafem na fotelu była okrągła dziura od gaszenia peta. Zadbany tylko, że wżarte w lakier zacieki rdzy waliły po oczach na przedniej atrapie i tylne światło było rozwalone. Już całkiem przekonujące była jego pokazówka przez rozpędzenie samochodu do 100 na osiedlowej drodze sciana.gif. Śmiesznie było

Napisano
  • Autor

A powiedzcie mi koledzy jaka powinna być kompresja w HGT? Bo bede chciał sprawdzić przy kupnie smile.gif I czy wogle warto sprawdzac czy moze te silniki trzymaja kompresje i jest okej. Bo po wstepnych ogledzinach zurzycia wnetrza itp to przebieg realny 140 tys.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.