Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Biednemu zawsze pod górkę

Featured Replies

Napisano

Zrobiłem Klimę czyli nabiłem i jest problem NIE URUCHAMIA SIĘ

Zebrałem ze swoich innych postów oraz odpowiedzi do „kupy” by lepiej przedstawić problem

To ma być problem u mnie to jest ciekawe dopiero zjawisko miałem problem bo walnął mi kabelek przy tej wtyczce do której podłączone są 3 przekaźniki klima i dwa od wiatraka znalazłem wtyk z gniazdami do przekaźników wymieniłem włożyłem przekaźniki dołożyłem czynnika i nic nie działa wymiana przekaźnika od klimy (wg elektryka taki sam) i klima działa na odwrót jak włączę to się wyłącza jak wyłączę to się załącza i ki czort o co tu chodzi

Pewnie przekaźnik nie jest "taki sam" tylko ma odwrotnie wyprowadzone

> styki. Zamień miejscami kabelki.

Nie będę zmieniał łorginalny przekaźnik jest sprawny jutro będę sprawdzał na którym styku brakuje napięcia jest tylko 4 kabelki do sprawdzenia

1 etap

no i po sprawdzeniu trzy przewody ok jeden coś nie tak ten od cewki w przekaźniku oznaczony kolorem czerwono-zielony czasami działa jutro sprawdzę czy coś we włączniku nie szwankuje rozbiorę konsolę jeżeli wszystko sprawne to wyeliminuję następny detal i będę szukał dalej w każdym razie przekaźniki są sprawne orz gniazda wraz z wtyczka to już sprawdziłem

2 etap

Rozebrałem konsolę i na pierwszy rzut oka nic nie jest uszkodzone poluzowane, przepalone pewnie coś musi być nie tak w wyłączniku ciśnienia trójpoziomowego ale gdzie to się znajdywa a może błądzę niewiem.gifpomóżcie IThankYou.gif może ktoś miał podobny przypadek

Napisano
  • Autor

na 66 oglądających nikt nie miał podobnego przypadku ino ja sam beksa.gif nie ma sprawiedliwości

Napisano

> na 66 oglądających nikt nie miał podobnego przypadku ino ja sam nie

> ma sprawiedliwości

a nie miałeś robionych przewodów w gnieździe przekaźnika?

może tam masz coś nie tak , albo przekaźnik działa odwrotnie

Napisano
  • Autor

> a nie miałeś robionych przewodów w gnieździe przekaźnika?

> może tam masz coś nie tak , albo przekaźnik działa odwrotnie

nie t sprawa jest już wyjaśniona swego czasu elektryk włożył przekaźnik prawie taki sam ale jak wiecie prawie robi wielka różnicę w tym przekaźniku cewka rozwierała styki a powinno być że zwiera wymieniłem na oryginalny i ta kwestia jest juz ok ale prąd na cewle sterująca w przekaźniku dochodzi dwoma przewodami przewód plusowy gra czyli ma przejście a nie ma przejscia przwód minusowy i podejrzewam że idzie od wyłącznika ciśnienia trójpoziomowego i żeby go sprawdzić muszę znać gdzie się skurczybyk znajduje a nie wiem niewiem.gif i stąd moje pytanie

Napisano
  • Autor

co jest panowie nikt nie wie gdzie to ustrojstwo sie znajduje wyłącznika ciśnienia trójpoziomowego od klimy niewiem.gifbeksa.gifniewiem.gifbeksa.gif

Napisano

> co jest panowie nikt nie wie gdzie to ustrojstwo sie znajduje

> wyłącznika ciśnienia trójpoziomowego od klimy

Nie wiem czy napewno Ci o to chodzi ale czujnik cisnienia klimatyzacji jest po prawej patrzac od przodu schowany pod blotnikiem w przedniej jego czesci między filtrem powietrza a zderzakiem. Jest wkęcony do rurki od klimy więc po tym mozna go znaleźć.

Napisano
  • Autor

> Nie wiem czy napewno Ci o to chodzi ale czujnik cisnienia

> klimatyzacji jest po prawej patrzac od przodu schowany pod

> blotnikiem w przedniej jego czesci między filtrem powietrza a

> zderzakiem. Jest wkęcony do rurki od klimy więc po tym mozna go

> znaleźć.

miałeś z nim kłopoty czy tak znalazłeś go przy okazji bo wg mnie coś tam szwankuje może zaśniedziały przewody od sterowania i stąd brak napięcie przy przekaźniku postaram sie wgramolic pod auto może coś odkryje drugie pytanie czy ten czujnik często ulega awariom i jaki wynika z tego kłopot

Napisano

> miałeś z nim kłopoty czy tak znalazłeś go przy okazji bo wg mnie coś

> tam szwankuje może zaśniedziały przewody od sterowania i stąd

> brak napięcie przy przekaźniku postaram sie wgramolic pod auto

> może coś odkryje drugie pytanie czy ten czujnik często ulega

> awariom i jaki wynika z tego kłopot

Po kupnie samochodu i reanimacji klimy okazalo sie ze go nie ma (zostal uszkodzony mechanicznie podczas wypadku). Koszt 150 zlotych czujnik i 20 zlotych wymiana. Ja zagladałem do niego od góry samochodu ale jak go wymieniali to nie wiem.

Wiem tylko ze musieli odessac czynnik i pozniej nabijac na nowo.

Napisano
  • Autor

> Po kupnie samochodu i reanimacji klimy okazalo sie ze go nie ma

> (zostal uszkodzony mechanicznie podczas wypadku). Koszt 150

> zlotych czujnik i 20 zlotych wymiana. Ja zagladałem do niego od

> góry samochodu ale jak go wymieniali to nie wiem.

> Wiem tylko ze musieli odessac czynnik i pozniej nabijac na nowo.

ciekawi mnie czy czujnik powiedział 30.GIFczy tylko połączenie elektr. szwankuje

jestem po sprawdzeniu i to też nie jest to zdjąłem wtyk z czujnika i połączyłem jeżeli byłby walnięty czujnik to po złączeniu na krótko klima powinna sie załączyć a nie chciała więc dalej brak sterowania i następne ustrojstwo wyeliminowałem jako nie sprawne teraz gdzie szukać dalej dlaczego nie dostaje prądu przekaźnik klimy niewiem.gifbeksa.gif ciekawe czy znajdę usterkę czy lato sie wcześniej skończy a może do programu usterka i niech oni szukają hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> ciekawi mnie czy czujnik powiedział czy tylko połączenie elektr.

> szwankuje

> jestem po sprawdzeniu i to też nie jest to zdjąłem wtyk z czujnika i

> połączyłem jeżeli byłby walnięty czujnik to po złączeniu na

> krótko klima powinna sie załączyć a nie chciała więc dalej brak

> sterowania i następne ustrojstwo wyeliminowałem jako nie sprawne

> teraz gdzie szukać dalej dlaczego nie dostaje prądu przekaźnik

> klimy ciekawe czy znajdę usterkę czy lato sie wcześniej

> skończy a może do programu usterka i niech oni szukają

Ciekawe czy to szczęśliwy traf przypadek czy co

po moich mordęga przy szukaniu przyczyn nie działającej klimy postanowiłem jeszcze sprawdzić czujnik zamarzania termometr nie wiem jak to nazwać, który ponoć znajduje się w lusterku prawym rozebrałem lusterko a tam nie widać żadnego czujnika (może jestem ślepy) złożyłem lusterko i sprawdzam czy jest napięcie na sterowaniu przekaźnika i o dziwo jest przejście na dwóch stykach czyżby rozłączenie połączenie wtyczki od lusterka wystarczyło by pokazał sie prąd na sterowaniu przekaźnika przedtem nie było parę razy załączałem i wyłączałem klimę by sprawdzić czy to nie przypadkiem jednorazowy wybryk. Więc rada dla innych nie poddawać się i szukać a nuż nasza Bravcia nas pozytywnie zaskoczy hmm.gifwaytogo.gif

Napisano

> postanowiłem jeszcze sprawdzić czujnik zamarzania termometr nie

> wiem jak to nazwać, który ponoć znajduje się w lusterku prawym

> rozebrałem lusterko a tam nie widać żadnego czujnika

Gdybyś nie miał tego czujnika sprawnego ( lub wcale ) , który jest wpięty w obwód sterownika klimy to przy autoteście klimy wyszłoby to na 100% gdyby sygnał z niego był poza zakresem .

Poza tym pomiar temperatury zewnętrznej wskazywałby bzdury ...

Napisano
  • Autor

> Gdybyś nie miał tego czujnika sprawnego ( lub wcale ) , który jest

> wpięty w obwód sterownika klimy to przy autoteście klimy

> wyszłoby to na 100% gdyby sygnał z niego był poza zakresem .

> Poza tym pomiar temperatury zewnętrznej wskazywałby bzdury ...

ja nie pisałem ze mam ten czujnik niesprawny niewiem.gif tylko że rozebrałem lusterko i go tam nie widziałem icon_eek.gifmoże i jest ale jak wygląda to nie wiem więc pewnie rozłączenie i złączenie wtyczki przetarło styki i dlatego pewnie klima sie uruchomiła

Napisano

> ja nie pisałem ze mam ten czujnik niesprawny tylko że rozebrałem

> lusterko i go tam nie widziałem może i jest ale jak wygląda to

> nie wiem więc pewnie rozłączenie i złączenie wtyczki przetarło

> styki i dlatego pewnie klima sie uruchomiła

Jak skorzystasz z wyszukiwarki to nie tylko znajdziesz opis jego umiejscowienia , ale nawet zobaczysz go na fotkach ...

Napisano
  • Autor

> Jak skorzystasz z wyszukiwarki to nie tylko znajdziesz opis jego

> umiejscowienia , ale nawet zobaczysz go na fotkach ...

dzięki za podpowiedź postaram sie poszukać ale wracając do mojej klimy to dziś rano znowu nie odpaliła rozłączyłem i złączyłem parę razy wtyczkę od lusterka i znowu działa pewnie źle łączy trzeba będzie przeczyścić styki bo nie widać by kabelki były przetarte

Napisano
  • Autor

> Jak skorzystasz z wyszukiwarki to nie tylko znajdziesz opis jego

> umiejscowienia , ale nawet zobaczysz go na fotkach ...

szukajka mi strajkuje beksa.gif

Napisano

> dzięki za podpowiedź postaram sie poszukać ale wracając do mojej

> klimy to dziś rano znowu nie odpaliła rozłączyłem i złączyłem

> parę razy wtyczkę od lusterka i znowu działa pewnie źle łączy

> trzeba będzie przeczyścić styki bo nie widać by kabelki były

> przetarte

A wartość temperatury zewnętrznej wskazuje ci poprawną ?

U mnie szukajka działa jak należy ok.gif

Napisano
  • Autor

> A wartość temperatury zewnętrznej wskazuje ci poprawną ?

> U mnie szukajka działa jak należy

szukajka znalazła w końcu to czego szukałem nie mam nic takiego w lusterku nic nie odstaje nic nie odstaje żaden cycek wartości temperatury mi nie pokazuje bo nie mam termometru na wyświetlaczu beksa.gif ostatni segment na listwie ze sterowaniem jest pusty niewiem.gif

cd kłopotów już był w kurniku już witał się z gąską w moim przypadku sie sprawdziło rano klima sie załącza po wyjściu z pracy włączam klimę chodzi jeżdżę trochę po mieście klima cały czas na ruchu o godz 17.30 wyjazd do miasta klima nie startuje probuję znowu sposobu z wtyczka i nic lipa nie ma maska do góry wymiana przekaźnika (na ten na którym chodzi non stop) startuje wymiana z powrotem na oryginalny klima chodzi ki diabeł zaczynam wpadać w obłęd sciana.gif pytanie gniazdo przekaźnika sprawdzałem jest dobre co znowu tym razembędę musiał szukać fachowca tylko gdzie oni są niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.