Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ATD po ok. 150tys kilometrów-co sprawdzać

Featured Replies

Napisano

Jadę oglądać Borę z silnikiem ATD z 2004 roku - na co zwracać szczególną uwagę od strony mechanicznej? Blacharsko wygląda ok - sprzedawca wysłał mi już tonę dokładnych zdjęć zlosnik.gif Co przy tym przebiegu powinno byc juz wymienione (opony ma świeże). hmm.gif

Napisano

powoli powinna sie szykowac kolejna wymiana rozrzadu i pompy wody...

sprawdz jak działają mechanizmy opuszczania szyb w przednich drzwiach (bo w tych autach czesto zdaz sie awaria)

sprawdz tez stan przekladni kierowniczej i wszystkich gumowych łącznikow

Napisano

obowiązkowo sprawdzić sprzęgło, lubi się ślizgać w niektórych ATD, lub uślizgiwać podczas zmiany z 1 na 2 z but.gif w podłodze - 150 kkm to zazwyczaj moment kiedy zaczyna się z nim coś dziać, szczególnie po chiptuningu

trzeba sprawdzić czy po porządnym rozgrzaniu równo bierze, nie szarpie, czy w miarę lekko chodzi

no i koło dwumasowe czy nie ma jakiegoś dziwnego dzwonienia podczas hamowania silnikiem, wahania obrotów na biegu jałowym, trzesienia autem podczas przyspieszania

dobrze też zabrać lapka i Vag-coma i zrobić test dynamiczny 03,08,11 blok w Engine = sprawdzić przepływkę i suszarke

ogólnie oprócz sprzęgla, które po złym użytkowaniu pada, auto przy umiarkowanym użytkowaniu powinno mieć jeszcze końcóweczke tylnich oryginalnych klocków, ewentualnie oryginalne tylnie tarcze

z zawiechy to amorki powinny byc fabryczne, sworznie w zwrotnicach, łączniki stabilizatorów, silentblocki - też. oryginalna zwiecha IMHO dobrze znosi polskie drogi.

dobrze sprawdzić czy po otwarciu drzwi włączają się lampki w podsufitce, drzwiac, czy działa buzzer od świateł (kluczyk wyjęty,światła włączone)

Napisano
  • Autor

>

dzieki za opinie ok.gif rzuciłem dziś wstępnie okiem na auto i zrobiłem przejażdżkę i działa ok z małymi wyjątkami zlosnik.gif Klocki tylne tak jak piszesz na wykonczeniu, ale przednim tylko troche wiecej zycia zostało, elektrycznie wszystko sprawne, ale silnikowo juz takiej sprawnosci nie ma: po przygazowaniu na postoju, na luzie i odpuszczeniu gazu w tle slyszałem przy otwartych drzwiach jakby cichutkie dzwonienie jakiejś osłony wydechu (tzn. mam nadzieje ze to błahostka typu oslona termiczna wydechu), poza tym po rozgrzaniu włączył się symbol silnika na desce i komunikat na wyswietlaczu: "emission workshop", auto mimo tego jeździło ok. Dodatkowo mokry jest przód silnika - z jakiego elementu moze się sączyć? Foty są tutaj: klik poważne to? Sprzedawca (to komis) obiecał do jutra załatwić sprawę pojawiającej się ikonki silnika i sprawdzić ten wyciek. Ponadto na krawędzi klapy bagażnika znalazłem bąble rdzy w jednym miejscu - trochę to za szybko jak na auto z 2004 roku hmm.gif czy moze ten typ tak ma? zlosnik.gif

Napisano

Osobiście bym już takiego auta nie kupił, mimo że w miarę młody samochód to ma dość niepokojace usterki. Upewnij się czy 150 tyś. nie miał przypadkiem rok temu ok.gif

Napisano

Sprawdz po VIN w jakimś ASO historie tego auta. Coś czuje ze te 150kkm to on miał jakis czas temu.

Krawiec

Napisano

wyglada ze ulatuje z czapki filtra oleju, ale dodatkowo ciezko stwierdzic czy olej moze miec ujscie jeszcze z innego miejsca - strasznie zapaskudzony, poza tym dla mnie miska olejowa wyglada na sciagana - czerwony silikon pod oryginal mi raczej nie podchodzi

Napisano
  • Autor

> Osobiście bym już takiego auta nie kupił, mimo że w miarę młody

> samochód to ma dość niepokojace usterki. Upewnij się czy 150

> tyś. nie miał przypadkiem rok temu

przebieg jest raczej prawdziwy - w kraju mego obecnego zamieszkania spineyes.gif jest mniej kombinatorów w tej dziedzinie zlosnik.gif są papiery z ASO po pierwszym roku użytkowania: przebieg po pierwszym roku to 23000km

i w sumie jakby nie ten wyciek to generalnie wygląda pod maską bardzo schludnie...

Napisano
  • Autor

> wyglada ze ulatuje z czapki filtra oleju,

ten cylindryczny element z pokrywą sześciokątną to obudowa filtra oleju?

Napisano

> ten cylindryczny element z pokrywą sześciokątną to obudowa filtra

> oleju?

tak ok.gif

Napisano

rdzy to nie powinno być raczej napewno - wskazuje to na słabą naprawę blacharsko-lakierniczą. dobrze by było jakbyś miał nawet taki podstawowy, magnesowy tester lakieru

drobne wycieki - pocenie - oleju przy takim przebiegu są raczej normalne, ale nie też do przesady, zazwyczaj większy wyciek wskazuje na to że coś było rozkręcone, i źle spasowne, lub złożone ze stara uszczelką.

z autem sugeruję jechać do dobrego diagnosty - niekoniecznie ASO - aby zrobił testy dynamiczne, sprawdził przedewszystkim pompowtryski, turbinę. zczytanie błędów i ich interpretacja też wskazane waytogo.gif

ogólnie lepiej teraz dołożyć 200 PLN (20-50GBP zeby.GIF) i wiedzieć wszystko, niż potem smarować juz w kPLN icon_eek.gif

aha, pamietaj że oszuści są wszędzie, nie tylko w Polsce. kolega kupił kiedyś lux malina Passata, który miał stuningowany licznik przez zagranicznego handlarza w komisie

Napisano
  • Autor

> rdzy to nie powinno być raczej napewno - wskazuje to na słabą naprawę

> blacharsko-lakierniczą.

odpuszczam sobie ten egzemplarz wlasnie ze wzgledu na tą rdzę...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.