Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana oleju CC 700 (miska oleju)

Featured Replies

Napisano

Wiem że szukajka dział i szukałem ale nie znalazłem nic co mnie inetresuje,

A więc chodzi o to czy jest jakieś specjalny klucz do odkręcania korka aby olej spuścić czy jak to jest bo jutro się do tego zabieraz z kanału i nie chce zeby mnie coś zaskoczyło i nie mógłbym czegość zrobić z powodu braku jakiegoś specjalnego klucza. no chyba że jest jakiś chałupniczy sposób odkręcenia

Napisano

> Wiem że szukajka dział i szukałem ale nie znalazłem nic co mnie

> inetresuje,

> A więc chodzi o to czy jest jakieś specjalny klucz do odkręcania

> korka aby olej spuścić czy jak to jest bo jutro się do tego

> zabieraz z kanału i nie chce zeby mnie coś zaskoczyło i nie

> mógłbym czegość zrobić z powodu braku jakiegoś specjalnego

> klucza. no chyba że jest jakiś chałupniczy sposób odkręcenia

normalny klucz, a jaki to Ci nie powiem bo i nie pamiętam tongue.gif

szpecjalny klucz to do filterka ino idzie

Napisano
  • Autor

> normalny klucz, a jaki to Ci nie powiem bo i nie pamiętam

> szpecjalny klucz to do filterka ino idzie

Ok do odkręcenia filtra oleju to mam klucz regulowany to nie ma problemu ochi mi tylko o supszczenie (odkręcenie korka) czy tak jest zwykły na klucz 13sta czy 17sta czy jakiś imbus dziwny, bo kiedyś miałem fiata uno 1,4 i tam był imbus (który musiałem dorabiac bo nie dało się był za duży jak na te co sa dostępne w normalnych sklepach

Napisano

> Imbus Panie,imbus 12-tka chyba

Imbus to do korka w skrzynni biegów a w silniku normalny klucz 22.

Napisano

Macie Panie rację mlot.gifsciana.gif. Ostatnio zmieniałem w SC i mnie się popi.....o 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Imbus to do korka w skrzynni biegów a w silniku normalny klucz 22.

to ok olej spuszcze i filtr wynienie ak klucz jest zwykły 22:) no to ok

Napisano

tylko rób t ostrożnie bo z tego co słyszałem to można łatwo gwint popsuć i później problem z złożeniem tego wszystkiego do kupy

Napisano
  • Autor

> tylko rób t ostrożnie bo z tego co słyszałem to można łatwo gwint

> popsuć i później problem z złożeniem tego wszystkiego do kupy

co to znaczy ostrożnie ? żeby na maxa nie dokręcać korka z miski czy masz na myśli sam filtr?

Napisano

> co to znaczy ostrożnie ? żeby na maxa nie dokręcać korka z miski czy

> masz na myśli sam filtr?

I jeszcze jedno nowego filtru nie dokręcaj mocno kluczem najpierw dokręć ręką odpal jak nie będzie cieknąć to zostaw bo potem przy następnej wymianie możesz mieć problemy z odkręceniem

Napisano

filtr reka po uprzednim zwilzeniu uszczelki na filtrze (nowym olejem)

Korek - na maxa ale z wyczuciem....

Napisano

chodzi o korek z miski dokręć tak jak napisał kolega gardi1 bo możesz przekręcić i będzie problem

Napisano
  • Autor

wszytko ok, odkręciłem ( z filtrem były problemy bo strasznie mocno siedział) ale dałem radę, oczywiście nie obyło się bez strat ze względu na bardzo cieżki dostęp), a więc straty (zapewne ze starosci) ułamał się czujnik ciśnienia oleju - ale spoko nowy kostował kilkanascie złotych), ale przez próby odkręcenia filtra oleju od klucza metalowego do filtra przetarł się wąż co idzie od tego trzpienie przy chłodnicy aż do spodu gaźnika no i ciekło, potem przerwał się na maxa mało co mnie nie "zalało " w kanala bo triskało na maxa - głowa, włosy, ubranie całe mokre, ale trudo, niestety to ten wąż który idzie od tego trzpienie przy chłodnicy ( przy samym filtrze oleju) aż do spodu gaźnika no i ze wzgledu że to byla sobata popołudniu sklepy zamknięte takiej średnicy węza już nie kupiłem, a auto otrzebowałem na niedziele więc obciąłem 10cm węża ogrodowego 1/2 i po prostu orginalny przewód wsadziłem kilka cm do węża ogrodowego, a ogrodowy do tego trzpienia metalowego wszystko zacisnałem na opaskach metalowych (skręcanych) ale wiadomo wąż ogrodowy to nie to samo i lekko cieknie (zauważyłem że płynu ubywa mi około 100ml na dobę smile.gif ) i teraz pytanie czy jak kupie odpowiedniej średnicy waż (gumowy) i wsadze z jednej strony do trzpienia i zacisne a z drugiej strony wsadze ten orginalny przewópd co idzie do spodu gaźnika to powinno przestać cieknąć?

Wydaje mi się że powinno bo wąż ogrodowy nie ma takiego dopasowania i uszczelniania jak gumowy, bo nie można go dopasować do powieżchni tak jak przewód z czystej gumy smile.gif

Co o tym myślicie?

Wiel że najlepiej było by wsadzić jakąś rurke miedzianą czy cos i ścisnać ale problem w tym że przewód jest o średnicy otworu około 3mm, a trzpień na który ma wejśc ten przewód jest srednicy 11mm (nie wiem czy orginalny przewód był celowo szerszy na jednym końcu, bo próbowałem rozszerzyć go aby go naciągnąć na ten trzpień i nie ma szans. A nie wiem czy są jakies rurki metalowe czy miedziane z róznymi średnicami (bo nie wiem jak zrobić tą redukcję) no i jest problem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.