Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprzedaz auta a karta pojazdu

Featured Replies

Napisano

czesc.

mam pytanko.

chcialbym sprzedac auto,a nie moge znalezc karty pojazdu - przyjmuję, że ją zgubiłem, bo na glowie dom postawilem i gdzies wsiąkła szkarada.

jak mam sie teraz zachowac?

- zanim sprzedam to zglaszam sie sam do mego wydz. kominukacji i pisze oswiadczenie ze zgubilrm i prosze o wydanie nowej kart pojazdu ( i niestety nowego dowodu rejestracyjnego z nowymi numerami karty pojazdu)?

- czy moge sprzedac auto i nie przekazywac kupujacemu karty ? - pewnie nie zarejestruje bez karty, ale moze Kupujący juz sam moze sie ubiegac o wyrobienie nowej karty w oparciu o np. oswiadczenie w umowie kupna - sprzedazy ze karty nie przekazuję Kupującemu, gdyz zgubilem ..

dzieki za porady.

Napisano

wyrób dupilkat i nie kombinuj

smirk.gif

przeciez w DR masz jak byk ze KP jest wydana wiec , kazdy inteligentny kupujacy bedzie sie domagał kompletu dokumentow

Napisano

> jak mam sie teraz zachowac?

Idź do WK i zgłoś utratę karty. Dostaniesz zaświadczenie które dajesz nowemu właścicielowi zamiast karty i ten sobie wyrobi nową. Ty nie musisz wyrabiać duplikatu.

Napisano

>dajesz

> nowemu właścicielowi zamiast karty i ten sobie wyrobi nową

pewnie jest z tym związana jakaś opłata? hmm.gifwięc lepiej niech nowy kierownik się martwi i.......płaci. a może się mylę? hmm.gif

Napisano

> pewnie jest z tym związana jakaś opłata? więc lepiej niech nowy

> kierownik się martwi i.......płaci. a może się mylę?

Żona to załatwiała równocześnie rejestrując nowy samochód. Mówi, że coś tam płaciła ale nie pamięta już ile, za co i w którym momencie. W każdym razie na waciki jej nie zabrakło biglaugh.gif

Napisano

> ... drive.gif ... <

Bez karty pojazdu nie sprzedaż samochodu

będziesz musiał ją wyrobic duplikat albo

pobrac zaświadczenie

Napisano

> czesc.

> mam pytanko.

> chcialbym sprzedac auto,a nie moge znalezc karty pojazdu - przyjmuję,

> że ją zgubiłem,

Trzeba pójśc po zaświadczenie, że karta była wydana i z tym zaświadczeniem sprzedac, kupujący wyrobi sobie wtórnik karty u siebie bez problemów znaczy bedzie musiał zapłac 75.5.

Napisano

Wsumie nie wiem jak w PL, ale w Irlandii jak kupowalem auto, to wlascicielka nie mogla znalesc dowodu rejestracyjnego, a to dlatego ze nigdy go nie wyrobila. Miala tylko taki dokument ktory sie dostaje od dealera przed pierwsza rejestracja samochodu.

Ten dokument mi dala, ale to nie bylo wystarczajace aby auto przerejestrowac na moje nazwisko wiec musialem ja potem prosic zeby jednak skotaktowala sie z urzedem i poprosila o dowod rejestracyjny. Dopiero jak dostala swoj dowod i mi go przeslala to mogle auto zarejestrowac na swoje nazwisko.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.