Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zdemontować podsufitkę w Astrze F sedan 94r ??

Featured Replies

Napisano

Czy ktoś demontował podsufitkę w Astrze F ale w sedanie?. Czy w ogóle jest to możliwe? Na forum dużo się pisze o tym ale dotyczy to tylko hatbacków (nie wiem jak to się pisze smile.gif. Oczywiście na pewno można to zrobić wyjmując przednią lub tylną szybę ale to dodatkowy koszt którego nie chcę ponosić. frown.gif

????

Napisano

Nigdy nie wyjmowałem podsufitki, ale jak byłem w tym temacie w tipo u kolegi, to myślałem o swojej astrze... I tak myślę, że jedyna opcja, to położyć fotele na maksa, albo je wymontować i wytargać podsufitkę przez bagażnik... Ale to tylko moja teoria.

Napisano

Przez bagażnik to raczej ciężko. Ja wyciągałem przez przednie drzwi rozkładając na maxa przednie fotele i wyszła elegancko zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Przez bagażnik to raczej ciężko. Ja wyciągałem przez przednie drzwi

> rozkładając na maxa przednie fotele i wyszła elegancko

Faktycznie przez przednie drzwi pasażera można zdemontować podsufitkę bez najmniejszego problemu. Dzięki za radę. pozdro

• 4 lata później...
Napisano

Czy podsufitka w hatchbak-u jest taka sama jak w sedanie tzn. czy są one zamienne?

Napisano

Wydaje mi się, że mogą być takie same. Jeśli możesz poczekać to wieczorem porównam swojego sedana z ojca hb. Czyżby materiał już odchodził?? cfaniaczek.gif

Napisano

> Wydaje mi się, że mogą być takie same. Jeśli możesz poczekać to wieczorem porównam swojego sedana z

> ojca hb. Czyżby materiał już odchodził??

spokojnie mogę poczekać

no materiał odchodzi ale nie w moim aucie a siostry i zastanawiam się czy szukać podsufitki tylko z sedana czy wejdzie tam też z hatchbaka

Napisano

To i ja się podepnę i poczekam bo też mni delikatnie odchodzi z tyłu z prawej strony

Napisano

Byłem i pomierzyłem. Sedan ma krótszą podsufitkę o jakieś 8-10cm od hatchbacka 5D, także nici z interesu. Trzeba szukać od swojej wersji, albo zainwestować w materiał i okleić. Znam ten problem, miałem robić u znajomej. Ale wczoraj jakiś dziadek nie zauważył astry i wkomponował się w nią. Z uszkodzeń drzwi, błotnik z nadkolem, lekko pogięty próg. Obawiam się, że zrobią szkodę całkowitą, a gdzie ja teraz znajdę Fkę z automatem i przebiegiem troszkę ponad 50 tysi (i to realnym) frown.giffrown.gif

Napisano

> Byłem i pomierzyłem. Sedan ma krótszą podsufitkę o jakieś 8-10cm od hatchbacka 5D, także nici z

> interesu. Trzeba szukać od swojej wersji, albo zainwestować w materiał i okleić.

no to bedzie trzeba szukać tylko z sedana bo klejenie raczej odpada z racji, że nie moje auto

a czy jest ktoś w posiadaniu informacji, czy we wszystkich rocznikach podsufitki są zamienne?

Napisano

... chyba raczej Generał Motor takiego świństwa by niezrobił że co rok by coś dodawał albo uszknął na centymetrach

Napisano

> ... chyba raczej Generał Motor takiego świństwa by niezrobił że co rok by coś dodawał albo

> uszknął na centymetrach

podejrzewam, że nie

ale wolę się upewnić żeby nie kupić np. podsufitki z Astry Classic która okaże się inna grinser006.gif

Napisano

To dla ścisłości podam, że pomiar był prowadzony na HTB z 96 roku i sedanie z 98 roku. Poza dziurą na szyberdach nie powinno być różnic.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.