Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

HAMULCE:(

Featured Replies

Napisano

Witam

wymieniłem klocki hamulcowe w moim cc tarcz zostały bo były ok i auto na razie nie hamuje przód tylko tył, tz po gwałtownym wciśnięciu hamulca tył staje a przód nie !!i teraz pytanie czy klocki sie układają do tarcz?? czy reduktory są zap....erdylone? prosze o każde spostrzeżenie

Napisano

klocki sie musza dotrzec do nowych tarcz przez jakies 200-300 km.

Napisano
  • Autor

A te blokowanie tylnych kół???

I jeszcze jedna sprawa zacisk prawy słabiej pracuje po klockach stwierdziłem ze lewe starte na 80% a prawe na 45%???

Napisano

> A te blokowanie tylnych kół???

jak przednie nie hamuja, to mozesz miec bledne wrazenie, ze to tylne sie blokuja.

> I jeszcze jedna sprawa zacisk prawy słabiej pracuje po klockach

> stwierdziłem ze lewe starte na 80% a prawe na 45%???

tzn. ze tloczek sie nie cofa i klocek po hamowaniu trzyma sie tarczy i sie sciera.

co do nowych tarcz, to niby trzeba je odtluscic, niby wymienia sie kompletami tarcze + klocki, niby sie dociera kilkaset km, ale jesli przednie hamulce Ci nie hamujha, to na 99% nie jest wina powyzszych mozliwosci, tylko czegos innego...

Napisano
  • Autor

>A morze zacisk jeden nie pracuje w cale? warto regenerować zaciski ?tz zestaw do regeneracji? bo nowe zaciski trochę kosztują smile.gif

Napisano

> >A morze zacisk jeden nie pracuje w cale? warto regenerować zaciski

> ?tz zestaw do regeneracji? bo nowe zaciski trochę kosztują

cza rozebrac i sprawdzic. jak nie wiesz jak, to poszukaj majstra, ktory sie tym zajmie... grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Nie ja sam grzebie w moim cukiereczku smile.gif zbroje sie w teorie i potem ostro działam smile.gifsmile.gif

Napisano

po 30 km powinny już być dopasowane, a po ok 5 powinny zauważalnie lepiej hamować.

Napisano

Też tak miałem, jak zmieniłem klocki to wogole przód nie hamował, ale po jakichś 200km zaczęło ładnie pracować smile.gif Co do nierownomiernego zcierania się, to mają rację, może nie odbijać tłoczek i Ci ciągle ociera, przez co i spalanko będzie gorsze, warto w to zaglądnąć, ja np. wstrzyknąłem ciutke płynu hamulcowego w tłoczek i już chodził lajtowo smile.gif A myślałeś żeby ew. odpowietrzyć cały układ ?

Napisano

A myślałeś żeby ew. odpowietrzyć

> cały układ ?

to za niedługo bedzie inny wątek, jeśli ma zapieczone odpowietrzniki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

hehe mam oki odpowietrzniki bo nadgorliwy jestem smile.gif wiec luz poczekam jeszcze i odpowietrze ,a co do tłoczków panowie to wezmę zestawy do regeneracji kupie i załoze wyczyszczę wypucuje i powinno być git smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.