Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Regulacja sprzęgła 1.6 - pytanie do tych co linkę wymieniali

Featured Replies

Napisano

Zabrałem się wczoraj za regulację sprzęgła. Pancerz przechodzi przez ścianę komory silnika, wędruje do przodu, zawraca za zderzakiem i kończy się pod pompą hamulcową. Żeby się dostać do niego, trzeba ściągnąć przewody gumowe od filtra do przepustnicy. (Przy okazji zajrzałem do przepustnicy - chyba czysta).

Skróciłem linkę o jakieś 10-15 obrotów nakrętki. Sprzęgło rozłącza się teraz mniej więcej w połowie drogi pedału i "chwyta dość wysoko, ok. 2/3 od podłogi.

Po regulacji ciężej się wciska pedał, a jego opór jest inny niż przedtem, blisko podłogi robi się lżej. Tak ma być, czy cos poprawić?

Poza tym - na obudowie skrzyni znalazłem pękniętą podkładkę gumową o gr. 5 mm (jak na obrazku) - czy ona stanowi element mocowania linki? Czy właśnie przez to, że spadła linka zrobiła się zbyt luźna? Tak mi się wydaje.

Ma ktoś zdjęcie, ew. pamięta jak dokłądnie wygląda mocowanie linki? Jeśli ta podkłądka się tam przynależy, kupię nową, założę i wyreguluję ponownie sprzęgło.

281046422-clipboard.jpg

post-17649-14352495302979_thumb.jpg

Napisano

> Jeśli ta podkłądka się tam przynależy, kupię nową, założę i

> wyreguluję ponownie sprzęgło.

Linka jest montowana w całosci więc raczej nic na nią nie założysz

Co do tej gumy - wycięcie wewnętrzne podonbe do obsady mocowania linki więc może być od tego

Napisano

Samej podkladki raczej nie dostaniesz bo stanowi ona integralna czesc linki Dostep do wszystkiego jest od spodu wystarczy podniesc lewa strone auta jesli nie dysponuje sie kanalem Regulacja sprzegla scisle okreslona jest w Zembrowiczu schematy zamieszczalem poszukaj sobie

Napisano
  • Autor

> Samej podkladki raczej nie dostaniesz bo stanowi ona integralna czesc

> linki

Się pytam tylko w którym miejscu ma się znajdować. Jak nie dostanę to sobie wytnę z dętki od zetora.

> Dostep do wszystkiego jest od spodu

To wiem. Wiem też, że na potrzeby bieżących regulacji dostatecznie dobry dostęp jest od góry, zgodnie z opisem.

> schematy

> zamieszczalem poszukaj sobie

Mam schematy, mam Zębowicza. Na obrazkach podkładki nie ma, a sprzęgło ustawiłem na nogę, a nie na linijkę.

EDIT:

Z ciekawostek - wg e-pera wszystkie Maryśki (i większość B/B) mają sprzęgło hydrauliczne - moja też. Wypadło mi chyba gdzieś na wybojach.

Bałwany - tańsza specyfikacja na kraje EE! angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Sprzęgła hydrauliczne były montowane dla wyspiarzy.

Sprawdź sobie po VINie - moja ma mieć hydrauliczne.

Napisano

Jeśli chcesz mieć orginalna to chyba gdzieś mam ta podkładkę z tym kawałkiem plastiki (ta podkładka z plastikiem zapiera sie o otwór w skrzyni o ile dobrze pamietam)za koszty przesyłki moge ci podesłać grinser006.gif

Napisano

> Sprawdź sobie po VINie - moja ma mieć hydrauliczne.

bo tak jest na obrazku?

Napisano
  • Autor

> bo tak jest na obrazku?

Nie, ale wydawało mi się, że E-Per w wiarygodny sposób zwraca informacje na temat tego, co faktycznie jest przykręcone do karoserii o danym numerze.

Napisano

> Nie, ale wydawało mi się, że E-Per w wiarygodny sposób zwraca

> informacje na temat tego, co faktycznie jest przykręcone do

> karoserii o danym numerze.

na oczy nie widziałem kontynentalnego 1600 z takim patentem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.