Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sterownik zamka centralnego

Featured Replies

Napisano

Witam,

postanowiłem założyć serownik na pilota do fabrycznego zamka centralnego. Kupiłem to: http://www.allegro.pl/item396903494_uniwersalny_sterownik_piloty_metal_kierunki_klapa.html . Uzbrojony w wiedzę uzyskaną z manuala Klaudio bow.gif , oraz jak podłączyć do jednego kabelka kierunkowskazy od Lelek'a bow.gif zmontowałem układ w domu "na sucho" wpinając żarówki w miejsce siłowników. Zadziałało. Jednak gdy podłączyłem to w samochodzie - klapa. Mignęły kierunkowskazy (tak jak trzeba) usłyszałem przekaźniki w sterowniku i padł bezpiecznik od CZ (F1 20A) Sprawdziłem połączenia kabelków - to samo. Odpiąłem kierunki - to samo, i skończyły mi się bezpieczniki. Co zrobiłem nie tak? Co zwieram? Proszę o sugestie.

Napisano
  • Autor

C.d. Zastanawiam się czy może zły schemat (uproszczony , blokowy) zadedykowano mi do opla? Na schemacie są jedynie wyprowadzenia dwóch przekaźników (zamykanie i otwieranie). Polecono mi podłączyć do wyprowadzeń 87a - masę (brązowy), 87 - 12 V (czerwony), 30 - siłownik, zamykanie (czerwono-brązowy) i w drugim 30 - siłownik otwieranie (biało-brązowy). Czy to właściwy schemat? Proszę o pomoc. blagam.gif

Pozdrawiam wszystkich.

Napisano

Do obu przekaźników podłączasz masę. Plusa w ogóle nie łączysz do przekaźników.

Napisano
  • Autor

> Do obu przekaźników podłączasz masę. Plusa w ogóle nie łączysz do

> przekaźników.

Czyli oba wyjścia 87 przekaźników mają pozostać wolne? Przepraszam że się upewniam, ale elektronika (elektryka) nie jest moją mocną stroną spineyes.gif.

Napisano
  • Autor

Już wszystko działa. Sprzedawca zadedykował mi zły schemat tuk.gif. Dzięki Alster za informację IThankYou.gif.

Pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.