Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Znoszenie na prawo po wymianie końcówki.

Featured Replies

Napisano

Wymieniłem końcówkę, amortyzatory( przód ) i poduszki+łożyska pod nie, i teraz mam problem ściąga mnie na prawo a kierownica żebym jechał prosto musi być lekko przekrzywiona w prawo. Byłem ustawić zbieżność bo znajomy mechanik ustawił ją po "staremu" ale objawy nie ustały nadal po puszczeniu kierownicy jadę w lewo. Co może być przyczyną....? przed wymianą wszystko było O.K

Pozdro...

Napisano

Skoro kierownica jest przekrzywiona podczas jazdy to zbieżność jest źle ustawiona.

Napisano

> Skoro kierownica jest przekrzywiona podczas jazdy to zbieżność jest

> źle ustawiona.

Hmm a nie moze byc tak ze zbierznosc jest ok a kierownica jest krzywo... w przypadku jakby zapomnieli zablokowac kierownicy? a na drazkach ustawili ok ?

PS. tak pytam offtopikowo 893goodvibes.gif bo skoro koledze znosi to zwalona zbieznosc grinser006.gif

Napisano

Pewnie, że może. Ale skoro zapomnieli o tak podstawowej rzeczy to wcale bym się nie zdziwił, gdyby spaprali ustawienie.

Napisano

Skoro wymieniane byłe amortyzatory, a zbieżność była ustawiana i uznajmy że jest dobrze to problem tkwi w złożeniu macphersona lub w jego przykręceniu. Możliwe, że jedno z kół jest za bardzo do przodu lub drugie do tyłu. Jeśli ściąga w lewo to prawe koło może być za bardzo w przodzie lub lewe w tyle, jeśli w prawo to jest odwrotnie.

Ja sprawdziłbym kąt pochylenia mcphersona lewego i prawego i wtedy wyjdzie. Sama zbieżność nie koniecznie musi wpływać na ściąganie a jedynie na tak zwane myszkowanie. Raz ucieka w prawo a raz w lewo. Jeśli ściąganie jest zawsze w tą samą stronę to problem raczej nie dotyczy zbieżności.

Napisano

Co do pochylenia kół to się zgadzam to też ma nie wielki wpływ na to czy ściąga autko czy nie(nie równe ścieranie się opon) ale do tego czy koło jest bardziej w tyle czy w przodzie to nie jestem za bardzo przekonany ponieważ tydzień temu musiałem robić zawieszenie i wymieniałem końcówki a później ustawiałem zbieżność i jedyną rzeczą jaką można źle ustawić wtym wszystkim prócz zbierzności to jest odwrócić sprężyny w "kielichcach że tak powiem" i nic więcej przecież są sworznie wachacze do trzymania amorka tarczy hamulcowej i koła. Jeśli koło przesunięte było by tył przód to autko musiało by mieć kiedyś przygode lub dzwona. Druga sprawa to zależy jeszcze jak dużo lub jak bardzo to ściąga bo po wymianie końcówek nie zmieniłeśnapewno kapci na nowych a stare wytarły się tak jaka była zbierznośc i luz na końcówkach i Cię nie ściągało a teraz jak nie ma już luzów i wszystko jest sztywno na końcówkach a opony są stare i nawet niewiele starte z lewej lub prawej strony opony to będzie cię teraz ściągało na bank spróbój jeszcze przełożyć koła z przodu lewo prawo a jeśli to nie pomoże to tył na przód i zobacz co bedzie się działo jeśli masz miejsce na to wszystko bo w warsztacie którym kolwiek słono bedą sobie krzyczeli za takie zabawy.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.