Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Partner się trafia, czy warto? (po sąsiedzku)

Featured Replies

Napisano

Witam, partner mistral 2.0 HDI, 2001 rok, w miarę dobra cena, ale dmucha z wlewu oleju i czasem chlapie olejem. Mechanik sprzedającego tłumaczy, że te silniki tak mają i muszą oddychać wink.gif. Myślę, że gada bzdury, pytanie co padło i jak kosztowna może być naprawa? 1 właściciel, przebieg deklarowany 130kkm. Sprzęgło też skrzypi i ciężko chodzi, ale to podobno wina linki. Proszę o opinie. 20.GIF

Napisano

Akurat w tym przypadku mechanik chyba nie gada bzdur. Mam taki sam silnik (tyle, że w Picasso) i też po odkręceniu korka wlewu oleju na wolnych obrotach sobie lekko dmucha (na wyższych obrotach ustaje). Silnik zdrowy, jeździ na syntetyku i bez dolewek między wymianami. Czyli chyba te typy tak mają.

Napisano
  • Autor

Akurat w xarze picasso sprawdzałem wczoraj u brata i nic nie dmucha, no i nie pluje olejem, dlatego poprosze o wiecej komentarzy icon_rolleyes.gif

Napisano

W Picasso wlew oleju jest tak rozwiązany, że pluć olejem nie będzie, bo rura do wlewania oleju jest dość długa. Zdejmij plastikową pokrywę silnika i bezpośrednio na pokrywie zaworów ujrzysz drugi korek. Odkręć go, to się przekonasz, że czasem potrafi chlapnąć i dmuchnąć - jakby nie było, zaraz pod tym korkiem jest wałek rozrządu.

Napisano
  • Autor

OK, thx, a co w Partnerach ? icon_rolleyes.gif

Napisano

> OK, thx, a co w Partnerach ?

w partnerze nie pamietam jak bylo ale rozwiazanie jest chyba takie samo silnika bo pokrywa i "miśki" sa takie same w silniku 2.0 90 KM ... w picasso pomiedzy wymianami (20kkm)spija do minimum olej i trzeba dolewac mniej wiecej przy 15 kkm ... pelny syntetyk total... natomiast warto sprawdzic czy system wtryskow jest bosch czy siemens ten drugi sprawial wiecej klopotow i wtryski sa nienaprawialne... w zwiazku z tym moga sie okazac drozsze w ewentualnej naprawie...

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

Thx, byłem na wyjeździe 20.GIF. Bardzo zależy mi na klimatyzacji. Czy w partnerach nie sprawia kłopotów?

Napisano

Sprzęgło

> też skrzypi i ciężko chodzi, ale to podobno wina linki. Proszę o

> opinie.

w 206 sprzeglo tez czasem lubi zaskrzypiec. tak jak piszesz, wina linki, nic powaznego.

Moim zdaniem brac, jezdzilem partnerem (tyle ze 1,9D). Rewelka, nic w nim sie nie dzialo, a latwego zycia nie mial (kurierka...)

Napisano

> Thx, byłem na wyjeździe . Bardzo zależy mi na klimatyzacji. Czy w

> partnerach nie sprawia kłopotów?

nie wiem nie mialem ... ale klimatronic w picasso absolutnie zadnych smile.gif

pozdr.

M.

Napisano
  • Autor

Dzięki, partner mi pasuje pod wieloma względami i chyba rzeczywiście nie ma się co bać. Jak znajdę coś fajnego w mazowieckim to się pochwalę. nara 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.