Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po wizycie u mechaniora - 2 problemy nie rozwiazane

Featured Replies

Napisano

A problemy te to:

1. Dziwny dzwiek przez minute po odpaleniu na zimnym

Mam takiego swierszcza i nie moge namierzyc. Wydobywa sie z silnika tylko na zimnym przypomina nieco piszczenie zawiasow i dzwek ten wystepuje na poczatku okolo 1 raz na sekunde (czestotliwosc wystepowania spada w miare zagrzewania sie motoru). Wydaje mi sie ze z okolic paska. Sam pasek byl wymieniony rok temu. Co to moze byz za czort. Ktos napisal ze to moze rolki klinowego ale dlaczego tylko na zimnym? Jakies inne teorie? Bylem akurat na przegladzie u mechaniora ale byl za cieply silnik zeby dzwiek wystapil. Pytam bo nienawidze swierszczy angryfire.gif

2. Ubytek plynu chlodniczego - raz na 2 miesiace bravka chce sie ze mna napic - ja wypijam szklaneczke piwka a jej dolewam szklaneczke plynu chlodniczego. Mechanior mowi ze przy tak malym ubytku plynu to na pewno nie uszczelka pod glowica. Mowi ze to raczej jakis wyciek ktory od razu wyparowuje dlatego pod samochodem nie namierzam mokrych sladow. Co wy sadzicie o jego terorii ?

I to tyle moich problemow- a mowia ze fiaty to padaki sa

Napisano

> 2. Ubytek plynu chlodniczego - raz na 2 miesiace bravka chce sie ze

> mna napic - ja wypijam szklaneczke piwka a jej dolewam

> szklaneczke plynu chlodniczego. Mechanior mowi ze przy tak malym

> ubytku plynu to na pewno nie uszczelka pod glowica. Mowi ze to

> raczej jakis wyciek ktory od razu wyparowuje dlatego pod

> samochodem nie namierzam mokrych sladow. Co wy sadzicie o jego

> terorii ?

Ja mam to samo i już kilku mechaników (w tym z ASO) potwierdziło teorię Twojego speca. Na początku snułem podobne domysły czy mają rację, ale już dałem spokój i postanowiłem nie wyszukiwać na siłę problemów smile.gif radzę to samo

Napisano

Może też być uszkodzona chłodnica. Uszczelniacz do chłodnic powinien załatwić sprawę.

Napisano

> 2. Ubytek plynu chlodniczego - raz na 2 miesiace bravka chce sie ze

> mna napic - ja wypijam szklaneczke piwka a jej dolewam

> szklaneczke plynu chlodniczego. Mechanior mowi ze przy tak malym

> ubytku plynu to na pewno nie uszczelka pod glowica. Mowi ze to

> raczej jakis wyciek ktory od razu wyparowuje dlatego pod

> samochodem nie namierzam mokrych sladow. Co wy sadzicie o jego

> terorii ?

> I to tyle moich problemow- a mowia ze fiaty to padaki sa

byc moze cieknie Ci ze zlaczy wezy wodnych instalacji gazowej...

Bynajmniej u mnie tak bylo. Po wymianie trojnikow i wezy - jak reka odjal... od 2 miesiecy poziom plynu bez zmian...

Napisano
  • Autor

> Może też być uszkodzona chłodnica. Uszczelniacz do chłodnic powinien

> załatwić sprawę.

shocked.gif Z tego co wiem zdania na temat uzywania uszczelniaczy sa podzielone - niektorzy odradzaja

Napisano

> Z tego co wiem zdania na temat uzywania uszczelniaczy sa podzielone

> - niektorzy odradzaja

To dla spokoju lepiej wlać taki w płynie, na pewno zrobi mniej hałasu niż taki w proszku, lecz ja już wsypałem taki trochę temu, 2 razy zmieniłem płyn, syf wypłynął, a chłodnica szczelna jak na razie

Napisano

> Z tego co wiem zdania na temat uzywania uszczelniaczy sa podzielone - niektorzy odradzaja

Jakiś czas temu użyłem LIQUI MOLY w nubirze - zero skutków ubocznych, ogrzewanie działa, temperatura silnika bez zmian a płynu wreszcie przestało ubywać. Miałem obawy co do proszku więc wolałem taki w płynie.

Napisano

Sprawdź sobie łożysko od alternatora - czasami jak się kończy to zaczyna "cykać"

Na uszczelniacze uważaj - ja do poprzedniego samochodu wsypałem i tak mi uszczelniło że nie było obiegu płynu no i samochód stał się poprzednim - może to i lepiej w sumie spineyes.gif A co do ubytku płynu to zbadaj odpowietrzniki czy dokręcone.

Napisano

niewielkie ubytki plynu sa czyms normalny i nie uszukiwalbym sie w tym niczego dziwnego.

no chyba ze raz na tydzien dolewasz 1litr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.