Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana przednich sprężyn.

Featured Replies

Napisano

Witam. Kilka dni temu podjąłem się zadania wymiany przednich sprężyn w mojej Asterce. Trochę mi zeszło, ale w końcu dopiąłem swego palacz.gif

Niestety po wyjeździe z garażu okazało się, że coś nap... w kole. Plastikowa osłona chroniąca amortyzator zaczęła uwadzać o dużą śrubę trzymającą amortyzator. Po jakimś czasie krawędź tej osłony się zagięła i "zjawisko" się nasiliło angryfire.gif

Po ściągnięciu koła i dogłębnej analizie, okazało się, że osłona jest lekko przechylona względem osi amortyzatora i dlatego zahacza o śrubę amortyzatora.

Początek sprężyny u góry znajduje się w miejscu, gdzie osłona jest najcieńsza. I tu nasuwa się moje pytanie, czy tak należy mocować sprężynę? Może któryś z szanownych kolegów już przerabiał ten problem???

post-112272-14352495666803_thumb.jpg

Napisano

Ja przerabiałem, poprostu masz źle zamontowaną spreżyne, najlepiej wyjąć całą kolumne w imadło skręcić spreżyne i obracać plastikową osłone aż będzie idealnie równo.

Napisano
  • Autor

Wielkie dzięki za radę.

Zrobiłem tak jak napisałeś z tym że nie wyciągałem sprężyny z samochodu, tylko ścisnąłem ją ściągaczami i powoli przekręcałem osłonę. Następnie opuszczałem auto i sprawdzałem czy nie zawadza.

Po czwartej, czy piątej próbie, udało się ustawić w miarę idealnie po środku osłonę i przestało hałasować zlosnik2.gif

Przy okazji uciąłem zagiętą część osłony i po kłopocie tongue.gif

Jeszcze raz dzięki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.