Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti kombi bagażnik na rowery na relingi.

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie na czym przxewozicie rowery na kombiaku ?

Macie jakieś sprawdzone , godne polecenia zestawy ?

Oryginalne belki na relingi w ASO 700 zł yikes.gif10 dni czekania, nono.gif - skąd oni biorą te ceny (oryginalne belki do volvo - THULE z logiem Volvo - 400zł) !? ,poza tym takie akcesoria powinny być na miejscu, jakby się przypadkiem jakiś frajer znalazł smile.gif

Thule łapy + uchwyty, srebrne aluminiowe można skompletować za 500 zł do Lacetti, ale uchwyty na rowery są u Thula dość drogie .

Jak to jest z tymi belkami i uchwytami rowerowymi są uniwersalne mocowania, czy każda firma ma swoje patenty, czy można mieszać elementy różnych producentów ?

Napisano

Nie trzymają bo takich frajerow za takie pieniadze to nie ma za duzo. Jak kupisz belki uniwersalne bo takie sa najczesciej to zamocujesz do nich kazdy uchwyt innej firmy. Ladnie wyglada komplecik, ale czasami za to slono trzeba placic.

Napisano

przy zakupie sie "wynegocjowalem" jako jeden z gratisow takie beleczki (niestety od HB wiec ta tylnia po zamontowaniu jest lekko pochylona) - i do teog stojaki na rower z jakiejs castoramy czy innej - efekt: nie tylko rower takze WS i materialy na budowe jezdza na beleczkach

Napisano

Ja też wynegocjowałem belki przy zakupie i dodatkowo korytko do bagażnika. Ale muszę powiedziec, że oryginalne belki do kombiaka mocno hałasują. Jeździłem wcześniej Mareą i było ciszej choc belki były nieoryginalne.

Napisano
  • Autor

>Ale muszę powiedziec, że oryginalne belki do kombiaka

> mocno hałasują.

Jak wyglądają te oryginalne ? Są metalowe czarne czy aluminiowe ? Mieszczą się pomiędzy relingami czy wystają ?

Napisano

> Jak wyglądają te oryginalne ? Są metalowe czarne czy aluminiowe ?

> Mieszczą się pomiędzy relingami czy wystają ?

to zalezy czy masz relingi hihihihih

Napisano

> Jak wyglądają te oryginalne ? Są metalowe czy aluminiowe czarne ?

> Mieszczą się pomiędzy relingami czy wystają ?

Są stalowe powleczone czarnym plastikiem. Uchwyty mają regulację bo relingi nie są równoległe i w zależności gddzie je zamontujesz to różnie wystają ale max 5cm.

Napisano
  • Autor

> to zalezy czy masz relingi hihihihih

relingi mam fabrycznie.

Napisano
  • Autor

Kupiłem taki zestaw:

Belki albuminowe z uchwytami na relingi:

AutoMaxi Silver Line Reling 190, trochę za dużo wystają, ale nie było krótszych.

2 uchwyty na rower Thule ProRide 591.

Nawiasem, mówiąc nie tylko ASO prezentuje niski poziom obsługi, w Norauto, sam musiałem sobie dobrać belki, bo Pan powiedział, że do Lacetti tylko Thule pasują według jego katalogu.

W Feuvercie zorientowanie sprzedawcy nie było lepsze.

W montaż zaangażowało się 3 ludzi, zajęło im to 1,5 godziny, a uchwyty i tak źle założyli na mocowaniach do belek kwadratowych stalowych, a nie wsuwanych aluminiowych w dodatku jakoś krzywo i porysowali trochę belki.

Jak zacząłem mierzyć czy równo wystają z obu stron, to Pan powiedział, że to nie ma znaczenia bo i tak nie spadnie, a w ogóle co się tak przejmuje przecież to tylko Daewoo !? No ale może to wszystko dlatego, że montaż był gratis smile.gif

Napisano

> AutoMaxi Silver Line Reling 190, trochę za dużo wystają, ale nie było

> krótszych.

> 2 uchwyty na rower Thule ProRide 591.

> Nawiasem, mówiąc nie tylko ASO prezentuje niski poziom obsługi, w

> Norauto, sam musiałem sobie dobrać belki, bo Pan powiedział, że

> do Lacetti tylko Thule pasują według jego katalogu.

> W Feuvercie zorientowanie sprzedawcy nie było lepsze.

Z AutoMaxi jest tak, że nie podają iż dane belki pasują do Lacetti. Dopiero sprzedawcy potrafią dobrać. Moje AutoMaxi też nie mają w spisie Lacetti. Pasują ... ale trzeba się ciut namęczyć, aby najpierw ustawić (rozstaw uchwytów i rozstaw belek) a potem je montować gdy potrzeba przewiezienia rowerów.

Napisano
  • Autor

> Z AutoMaxi jest tak, że nie podają iż dane belki pasują do Lacetti.

> Dopiero sprzedawcy potrafią dobrać. Moje AutoMaxi też nie mają w

> spisie Lacetti.

Na opakowaniu faktycznie nie jest wymienione Lacetti, ale jest Chevrolet Nubira Break od 09/2004, pewnie we Francji tak się nazywał.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.