Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TDI- brak mocy

Featured Replies

Napisano

Dziś po odpaleniu golfa Tdi 90 km na ciepłym silniku wystąpił dziwny objaw. Auto było zamulone jakby turbina nie chodziła, myślałem że to koniec paliwa i coś się zapowietrza w układzie paliwowym. O dziwo po zgaszeniu i powtórnym odpaleniu silnika było już dobrze. Co to może być? Czy ktoś z Was spotkał się z czymś takim? Dzięki za ewentualne odpowiedzi.

Napisano

a hamulce byly dobre??? bo moze jest cos z wezami od podcisnienia i wtedy turbo jest off i wspomaganie hamulcow tez.

Napisano
  • Autor

> a hamulce byly dobre??? bo moze jest cos z wezami od podcisnienia i

> wtedy turbo jest off i wspomaganie hamulcow tez.

Hamulce były w porządku. Sytuacja powtórzyła się drugi raz, tym razem pomogło głębsze wciśnięcie gazu, powyżej 3 tyś obrotów auto nagle wyrwało do przodu jakby turbo dopiero się włączyło.

Napisano

> Dziś po odpaleniu golfa Tdi 90 km na ciepłym silniku wystąpił dziwny

> objaw. Auto było zamulone jakby turbina nie chodziła, myślałem

> że to koniec paliwa i coś się zapowietrza w układzie paliwowym.

> O dziwo po zgaszeniu i powtórnym odpaleniu silnika było już

> dobrze. Co to może być? Czy ktoś z Was spotkał się z czymś

> takim? Dzięki za ewentualne odpowiedzi.

przechodzi w tryb awaryjny -trzeba podlaczyc pod komputer - tak to mozna sobie pogdybac

moze turbina mówi 30.GIF

Napisano
  • Autor

> przechodzi w tryb awaryjny -trzeba podlaczyc pod komputer - tak to

> mozna sobie pogdybac

> moze turbina mówi

Z tą turbiną to wątpie, auto było na kompie nie wykazało żadnych błędów, mechanik stwierdzil że turbina dmucha jak nowa, poza tym nie ma dymienia a zużycie oleju prawie zerowe, od wymiany przejechałem 6 tyś km i stan jest taki sam jak tuz po wymianie.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja bym postawił jednak na brudna turbinke która przeładowywuje i otwiera sie upustowy ale tak można tylko gdybac a na vag nie koniecznie musi wychodzic najlepiej sprawdzic turbo

Napisano

jezeli masz cos takiego po ostrym depnieciu to moze to byc przeplywka albo gdzies dziurka w jakims wezyku ci sie robi a vag tego nie pokarze, ja tak mialem ale jakos samo sie naprawilo po 3 miechach

Napisano
  • Autor

Byłem na kompie tylko że nie u mechanika tylko znajomego, który tylko odczytał mi błędy ale nie powiedział co i jak.

045d-sygnał ładowania generaora terminala

023F-różnica ciśnień kolektora dolotowego.

Czy ktoś potrafi mi przybliżyć co konkretnie znaczą te błędy? Auto od paru dni zaczęło tracić moc na 4-tym i 5-tym biegu przy prędkościach 110-130 km/h. Właśnie wracam trasy i teraz to już całkiem kicha. Wyprzedzałem TIR-a a tu nagle przy 90-95km/h jakby odcięcie zapłonu, szarpnięcie i dalej nie idzie. Na niższych biegach też coraz gorzej.

Napisano

a jak tak masz i go zgasisz to na chwile jest lepiej??mozesz odpiac przeplywke i sie przejechac i jak bedzie tak samo to znaczy ze robi 30.GIF

Napisano
  • Autor

> a jak tak masz i go zgasisz to na chwile jest lepiej??mozesz odpiac

> przeplywke i sie przejechac i jak bedzie tak samo to znaczy ze

> robi

Tak zgaszenie pomaga, w ogole to teraz pod dniu przerwy jest lepiej , auto traci moc tylko na wyższych biegach.

Napisano

> Tak zgaszenie pomaga, w ogole to teraz pod dniu przerwy jest lepiej ,

> auto traci moc tylko na wyższych biegach.

i pewnie na wyzszych obrotach czyli wpada w tryb awaryjny i powodem moze byc przaeplywka, przeladowanie albo jakas mala dziurka w jakims przewodzie podcisnieniowym:(trzeba pokombinwac i starac sie ustali usterke zeby niepotrzebnie kasy nie wywalac-VAG moze pomoc ale nie zawsze sie sprawdza ja u siebie sam musialem znalesc bo wezyk byl przetarty i cisnienie uciekalo:(

Napisano

> Dziś po odpaleniu golfa Tdi 90 km na ciepłym silniku wystąpił dziwny

> objaw. Auto było zamulone jakby turbina nie chodziła, myślałem

> że to koniec paliwa i coś się zapowietrza w układzie paliwowym.

> O dziwo po zgaszeniu i powtórnym odpaleniu silnika było już

> dobrze. Co to może być? Czy ktoś z Was spotkał się z czymś

> takim? Dzięki za ewentualne odpowiedzi.

Masz problem z ciśnieniem doładowania, sprawdź wężyki oraz zaworek sterujący turbiną.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.