Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czyzby zapowietrzenie ukladu paliwa????

Featured Replies

Napisano

witka...

dzis mialem dziwny przypadek... jechalem sobie po miescie jakby nigdy nic, wjezdzalem akurat dosc szybko w bardzo ciasny zakret i nagle samochod zaczal sie dusic... po 100m zgasl... odpalilem go na chwilke i znow zgasl... pierwsza mysl ktora mnie naszla to taka ze zabraklo paliwa, ale w zbiorniku choc juz na rezerwie powinno byc jeszcze na minimum 20km... zaczalem krecic rozrusznikiem i nic.

Poszedlem na stacje kupilem 4 letry ropy wrocilem do autka, zalalem, krecilem krecilem i jeszcze troszke krecilem i cisza....

tyle dobrez ze akurat na gorce stalem i postanowilem do domu jakops sie dotoczyc jak juz nabralem predkosci odpalilem autko z 4 biegu, pochodzil chwilke ale nie chcial sie wkrecic na obroty, po chwilce zgasl, dotoczylem sie pod dom i probowalem odpalic rozrusznikiem... nic z tego frown.gif

Jak sadzicie? zapowietrony to jedynie uklad paliwowy czy cos innego? jak mozna odpowietrzyc uklad w moim silniczu czyli isuzu?

nadmienie ze zdarzylo mi sie juz stanac z powodu braku paliwa, owszem ciezko bylo go odpalic ale zapalal, nie bylo zadnego problemu...

hmm.gif

Napisano

Wszystko objawy wskazują na zapowietrzenie. Najprostszą metodą na odpowietrzenie jest wykręcenie filtra paliwa i zalanie go ropą. Niektóre filtry mają pod spodem odpowietrznik i pomaga wykręcenie go na chwile do czasu nim zacznie cieknąć paliwo. Przekrecenie pare razy rozrusznikiem po tym zabiegu załatwia problem w 50% mimo ze wyda się, że auto zaczyna już dobrze pracować. Dla pewności dobrze będzie odpowietrzyć przewody prowadzace do wtrysków, zdejmując je najbliżej wtrysków od najdłuższego zaczynając. Wyciagasz jeden i kręcisz do czasu, aż paliwo zacznie wyciekać. Zakładasz go i z kolejnym robisz analogicznie.

Auto radze przy tym zatankowac przynajmniej do połowy zbiornika. No i dobrze mieć pod ręką prostownik, jeśli stan aku budzi jakieś watpliwości.

Ten patent znam z mondeo, w isuzu powinno być analogicznie. Jeśli tak nie jest fachowcy od dizli na pewno skoryguja.

Wg niektórych półśrodkiem na odpowietrzenie jest parunastoktrotne przekręcanie kluczyka w stacyjce bez odpalania auta. To jest bezbolesna metoda, nie zawsze skuteczna.

Pozdrawiam

Napisano

żeby auto sie zapowietrzyło w czasie jazdy, to jest mało prawdopodobne. bardzo malo prawdopodobne.

chyba, że masz zapchany filtr paliwa.

wymień filtr i pewnie odpalisz auto bez klopotu

Napisano

Czasem do "szczęścia" potrzeba poziomu paliwa bliskiego rezerwy i muldy albo śpiącego policjanta. Niestety przetestowane. Z tym bywa loteria.

Ale słusznie - od stanu filtra też sporo zalezy.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Czasem do "szczęścia" potrzeba poziomu paliwa bliskiego rezerwy i

> muldy albo śpiącego policjanta. Niestety przetestowane. Z tym

> bywa loteria.

> Ale słusznie - od stanu filtra też sporo zalezy.

> Pozdrawiam

fakt faktem, nie zmienialem dawno filtru paliwa... jutro kupie nowy zaleje go i wymienie, mam nadzieje ze pomoze.... wink.gif

Napisano
  • Autor

i lipa crazy.gif

dzis, wymienilem filtr paliwa, oczywiscie go zalalem ropa, probowalem zapalic i nic frown.gif

w Etholtzu wyczytalem ze odpowietrza sie odkrecajac 1 lub 4 doplyw wtrysku i wtedy kreci... a gdy pojawi sie paliwo to zakreca... o dziwo paliwo sie nie pojawia confused.gif

probowalem delikatnie odpalic na linke... odpalil a pozniej zgasl frown.gif

mam immobiliser... moze to on?

slyszalem ze w pompie jest jakis elektromagnes ktory moze sie zawiesic...

co o tym sadzicie? hmm.gif

Napisano

kiedyś wymieniając filtr paliwa źle ułożyła mi się uszczelka zasysało powietrze rozkręć filterek i jeszcze raz u mnie pomogło

Napisano
  • Autor

> kiedyś wymieniając filtr paliwa źle ułożyła mi się uszczelka zasysało

> powietrze rozkręć filterek i jeszcze raz u mnie pomogło

doszedlem dzis do wniosku ze musi to byc kabel zasilajacy pompe paliwa... dzis spialem pompe na krotko i zapalil prawie od razu smile.gif

jutro jade do elektryka, niech szuka usterki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.