Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No to mam ciekawostkę

Featured Replies

Napisano

Moja ewa ma kaprys i przy ruszaniu i hamowaniu coś skrzypi / stuka wydaje się jak by coś ulegało naprężeniu i następnie rozprężeniu, dziwięk dochodzi jakby z prawego tylniego nadkola bliżej góry, byłem na szarpakach i nic pan mówi "wszystko jak nowe"

ale ja dla pewności dociągnołem śruby mocowania amortyzatora na górze i wszystko dokłądnie oblukałem - bez efektu

i teraz najlepsze - ten upierdliwwy dziwięk pojawia sie tylko i wyłącznie jak jest gorąco (piecze słoneczko i auto jest gorące) jak ostatnio było zimno to nic nie słyszałem przez tydzień wczoraj znowu sie pojawiło razem z wysoką temperatura na dworze

stukanie jest głośne i upierdliwe

CO koledzy na to??? jakieś pomysły?

Napisano

> Moja ewa ma kaprys i przy ruszaniu i hamowaniu coś skrzypi / stuka

> wydaje się jak by coś ulegało naprężeniu i następnie

> rozprężeniu, dziwięk dochodzi jakby z prawego tylniego nadkola

> bliżej góry, byłem na szarpakach i nic pan mówi "wszystko jak

> nowe"

>

a plstiki w srodku w bagazniku? A moze cos w bebnach? Dzwiek sie rozchodzi i to moze nawet nei z tego miejsca slychac.

Napisano
  • Autor

> a plstiki w srodku w bagazniku? A moze cos w bebnach? Dzwiek sie

> rozchodzi i to moze nawet nei z tego miejsca slychac.

tarczo-bęben też rozebrałem i nic niewidzę złego

niedawno wymieniałem klocki może być coś na rzeczy?

Napisano
  • Autor

No i problem rozwiązany..

byłem wczoraj w ASO - ale myli sie ktoś co mysli, że ASO rozwiązało problem:

W ASO patrzyli patrzyli słuchali myślelii i wymyślili, że to szczęki hamulca tak stukaja i trzeba rozebrac i przeczyścić koszt 200 zł plus ewentualne części - pan powiedział, że w 300 się zamknie ale nie daje gwarancji, że stukanie ustąpi screwy.gif

- czy ja mam tylko takie "szczęście do ASO" czy może w moim mieście są takie badziewiaki

uczony doświadczeniem z ASO (a jest ono STRASZNE) pojechałem do teścia zacząłem sadzać swoje dupsko na tylnej kanapie (a jest czym testować 100 kg zlosnik.gif) i obserwować i słyszę coś skrzypi w prawym tylnym kole więc dotykałem wahaczy i ruszałem jednocześnie autem góra dół i ZNALAZŁEM !!! skrzypi naprężając się górny wahacz na tylnej tuleji, a właściwie to coś w rodzaju łożyska - więc myśle pewnie zatarte

dzisiaj pojechałem do zaprzyjaźnionego warsztatu wyjeli wachach (5 minut roboty) i BINGO zatrte łożysko (to na zdjęciu) jako, że nie ma samych łożysk tylko cały wahacz w ASO za 500 zł panowie z warsztatu wpsikali WD-40, a następnie specjalny smar w spray-u

Działa jak nowe!!!!!!!! koszt 40 zł

i przy okazji Evanda ma z tyłu identyczne zawieszenie jak Epica to informacja dla Epicowców o tyle istotna, że części do evandy mają inne nr katalogowe i są w ASO tańsze - GM to zło

i jeszcze jedno epica ma łączniki stabilizatora z przodu od Legi - różnica w cenie 500% zlosnik.gif - GM to zło

i tu pytanie dlaczego PARTACZE w ASO po godzinnych ogledzinach nie mogli tego ustalić, a mi wystarczyło 10 minut i trochę myślenia angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif i jeszcze chcieli mnie na koszty narazić - hamulec ręczny BARANY angryfire.gif

winowajca zaznaczony czerwoną strzałką:

281130064-wachaczevanda.JPG

post-28825-14352495842084_thumb.jpg

Napisano

dlatego, że gówno ich obchodzi, że coś skrzypi, a tobie zależało to w koncu znalazłeś- dla chcącego nic trudnego.

Napisano

> dlatego, że gówno ich obchodzi, że coś skrzypi, a tobie zależało to w

> koncu znalazłeś- dla chcącego nic trudnego.

Skrzypienia zawiechy w Astrze to nawet mojemu mechanikowi nei chciało się usuwać. Sam musiałem nurkować i psikać smarem silikonowym gumy na drążku stabilizatora - co i tak niewiele pomogło.

Napisano

> No i problem rozwiązany..

Ze skrzypieniem to sa raczej domniemania niz gotowe rozwiazania. Szczerze mowiac ja bym na to nie wpadl.

Napisano
  • Autor

> Skrzypienia zawiechy w Astrze to nawet mojemu mechanikowi nei chciało

> się usuwać. Sam musiałem nurkować i psikać smarem silikonowym

> gumy na drążku stabilizatora - co i tak niewiele pomogło.

no tak tylko to bardziej przypominało stukanie (jak przełamywało opór łożykka) niż skrzypiene (skrzypiało jak testowałem pupą zlosnik.gif), a podczas jazdy stukało i to głośno), mechanik w ASO wyraźnie to słyszał

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

No i niestety po 2 tygodniach od uruchomienia tulei dostała tym razem takiego luzu że tłucze frown.gif

w ASO wahacz 500 zł

Ale z pomoca przyszedł AKWIMAT najpierw powiedzieli, że będzie ciężko i po sprawdzeniu nie była część dostępna ale pan powiedział, że bedzie szukał i po 2 tygodniach zadzwonił z informacja, że dorwali mi jedną oryginalną sztuke z korei za 250 zł i czy jestem zainteresowany

Po raz kolejny jestem bardzo z nich zadowolony POLECAM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.