Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brava 1.6 przegrzewa i gaśnie

Featured Replies

Napisano

Witam ponowie, udało się kupić koledze ładne brava 1.6 16V LPG z 1997r

Auto już po wymianie rozrządu, świec, kabli NW i wszystkich filtrów oraz płynów, problem jest taki że już podczas powrotu w trasie wskazówka cały cza była na połowie a podczas korków dochodziła prawie do max (cały czas trasa), po wymianie wszystkiego kazałem trochę pojeźdź autem ale na drugi dzień podjechał z wskazówką na max, od razu kazałem szybko wyłączyć silnik bo wentylator nawet nie zareagował.

Po ostygnięciu silnika jeszcze raz odpalenie i czekamy wskazówka powoli idzie do góry a chłodnica ciągle zimna, do dam że wężyk do przepustnicy bardzo gorący i nie idzie go dotknąć a wskazówka już poszła za połowę (wentylator się nie władcza bo chłodnica zimna), od razu wsiadłem w auto i powolutku w trasę.

Wskazówka lekko opadła ale nadal prawie na max, znów się zatrzymuje (chłodnica zrobiła się ciepła) i powoli odkręcam korek i liczę że już płyn będzie się gotować i szok nic, przewody z chłodnicy niby gorące ale nie parzą ja te z nagrzewnicy i przepustnicy.

Dodam tylko że jak silnik pracuje na postoju i długo to jest w stanie zgasnąć i trzeba trochę odczekać i znów można zapalić, podejrzewam że to termostat ale takie objawy ?

Zawsze są odwrotne ze silnik cały czas zimny

Wykręcałem świece i patrzałem w zbiornik myśląc że to uszczelka pod głowica ale ani bąbelek i świece czyściutkie.

Panowie co to może być ?

post-29300-14352495791333_thumb.jpg

Napisano

Miałem podobne przygody w Marei, może to być albo zapowietrzony układ, albo uszkodzony termostat - a najprawdopodobniej te obydwie rzeczy. Nie polecam jeździć za dużo autem w takim stanie, bo w najgorszym przypadku czeka Cię wymiana uszczelki pod głowicą,a wtedy będzie beksa.gif

Napisano

na 90% termostat do wymiany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.