Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tylna kanapa w Bravo :)

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam w swoim bravo taki problem ze strasznie cos puka z tyłu (wewnątrz pojazdu) rozkrecałem juz oba boczki podklejałem pod nie rózne gąbki, i nadal puka przy wyciagniętej tylnej półce tak samo. Odkryłem jednak ze nic nie puka przy złożonej tylnej kanapie to pomyslałem ze trzeba cos podkleic w miejscach jej podparcia .podkleiłem i nadal puka, teraz jezdze nie zapinając tylnej kanpy na te zaciski i jest ok dopuki ktos nie wsiadzie na tył i sie nie oprze (wtedy zaciski sie zapinają i są stuki) moze ktos z was wie jak wyeliminowac te stuki?

Napisano

wyreguluj zaczepy i nawin kilka warstw taśmy izolacyjnej na nie...

Napisano

> wyreguluj zaczepy i nawin kilka warstw taśmy izolacyjnej na nie...

a za jakiś czas bedzie musiał nawijać kolejne warstwy taśmy frown.gif było juz o tym wiele razy i to raczej nie jest dobry pomysł no.gif

Napisano

Wg oficjalnego manuala to specjalne mazidło. Druga sprawa to zaczep - jeśli masz dzieloną kanapę - należy dokładnie zatrzasnąć. W warunkach domowych pozostaje wyregulować zaczepy od kanapy , ew. podkleić czerwoną taśmą izolacyjną zlosnik.gif , a potem (jakiś czas) ją odwinąć - tako rzecze historia kącika przynajmniej i to bez żadnego robienia sobie jaj z Twojej osoby zlosnik.gif

Napisano

> a za jakiś czas bedzie musiał nawijać kolejne warstwy taśmy było juz

> o tym wiele razy i to raczej nie jest dobry pomysł

to że ty masz dizla i u ciebie wszystko inaczej działa to nie znaczy, żebyś podważał moje słowo wymachując przy tym szmatą...

nie było mowy o tym ani razu a taśma izolacyjna załatwia sprawe na długie lata...

a pomysł jest przedni więc nie wypowiadaj sie w temacie na który mozesz sie wypowiedziec cytując zasłyszane teksty...

papa

Napisano

> a za jakiś czas bedzie musiał nawijać kolejne warstwy taśmy było juz

> o tym wiele razy i to raczej nie jest dobry pomysł

u mnie działa z powodzeniem juz przeszło rok ok.gif

a nawet jeżeli trzeba by było powtarzać czynnośc co rok to jaki to problem grinser006.gif

Napisano

> to że ty masz dizla i u ciebie wszystko inaczej działa to nie znaczy,

> żebyś podważał moje słowo wymachując przy tym szmatą...

przeginasz....

BTW to ja nie muszę izolowac bo mi nie stuka

> nie było mowy o tym ani razu a taśma izolacyjna załatwia sprawe na

> długie lata...

opcja szukaj.....

Napisano

> żebyś podważał moje słowo wymachując przy tym szmatą...

Może zluzuj nieco ??? zlosnik.gif

eot proponuję

Napisano

jasne. mialem to samo. widac czesto rozkladasz oparcie i chrzania sie te zatrzaski co trzymaja oparcie. albo wymiana albo oklejenie tych hmm jak to nazwac smile.gif tego metalowego walka na ktory zatrzask wchodzi, jakas gabka albo guma.

odkad nie jezdze z psem na spacery czyli nie skladam oparcia stuki przestaly wystepowac.

pozdro

Napisano

> a za jakiś czas bedzie musiał nawijać kolejne warstwy taśmy

No i co, to jakiś wielki problem? Jeżdżę tak prawie trzy lata i przynajmniej mam cicho. Jeśli jest lepszy sposób, to podaj, chętnie skorzystam.

Napisano

Jako że nikt nie wspomniał o takim drobiazgu, prosze uprzejmie kolegę tomec o uzupełnienie profilu i oficjalne przywitanie się z uzytkownikami kącika.

Napisano

u mnie zaczyna stukać jak pasażer sobie usiądzie z tyłu frown.gif

może nie w temacie ale macie jakiś sposób na dzwoniącą klamkę schowka? jak jadę kostą brukową to mnie strasznie wpienia angryfire.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

> Witam

> Mam w swoim bravo taki problem ze strasznie cos puka z tyłu (wewnątrz

> pojazdu) rozkrecałem juz oba boczki podklejałem pod nie rózne

> gąbki, i nadal puka przy wyciagniętej tylnej półce tak samo.

> Odkryłem jednak ze nic nie puka przy złożonej tylnej kanapie to

> pomyslałem ze trzeba cos podkleic w miejscach jej podparcia

> .podkleiłem i nadal puka, teraz jezdze nie zapinając tylnej

> kanpy na te zaciski i jest ok dopuki ktos nie wsiadzie na tył i

> sie nie oprze (wtedy zaciski sie zapinają i są stuki) moze ktos

> z was wie jak wyeliminowac te stuki?

małe pytanie, czy przy zapiętym oparciu tylnej kanapy jak próbowałeś nim poruszać, tarmosić to czułeś jakieś luzy? Pytam bo też mam jakieś ni to skrzypienie ni to stuki podczas jazdy. Zauważam jednak że jak jest ciepło to wtedy zjawisko nie występuje. Myślałem że może uszczelki, smarowałem różnościami i dalej to samo, podciągałem tylne drzwi i dalej stuka. Dlatego się zastanawiam że to może tylna kanapa, z tym że ja nie czuję żadnych luzów jak poruszam oparciem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.