Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Coś mi zaczyna szwankować w C16NZ

Featured Replies

Napisano

Już drugi raz w ciągu dwóch miesięcy moja Astra w czasie jazdy poprostu zgasła. Wygląda to tak jak w przypadku braku paliwa. Po chwili stania wystarczy ze dwa razy zakręcić kluczykiem i można jechać dalej. Co może być powodem? Zabrudzony filtr paliwa? A moze pompa zaczyna padać?

Napisano

Jeszcze dochodzi moduł zapłonowy i objawy są takie że auto gaśnie. Jak się próbuje odpalić to kręci tak jakby nie było iskry. Po jakimś czasie odpala jakby nigdy nic się nie stało. przerabiałem to ze dwa razy ale asterka doszła do wniosku, że ma ze mną dobrze i już nic nie odwala jak na razie

Napisano
  • Autor

> Jeszcze dochodzi moduł zapłonowy i objawy są takie że auto gaśnie.

> Jak się próbuje odpalić to kręci tak jakby nie było iskry. Po

> jakimś czasie odpala jakby nigdy nic się nie stało. przerabiałem

> to ze dwa razy ale asterka doszła do wniosku, że ma ze mną

> dobrze i już nic nie odwala jak na razie

Włąśnie ,ze u mnie jak kręcę to zapala ale jak pogazuję to gaśnie. Trzeba chwilę potrzymać na wolnych obrotach i potem można jechac.

Napisano

> Jeszcze dochodzi moduł zapłonowy i objawy są takie że auto gaśnie.

> Jak się próbuje odpalić to kręci tak jakby nie było iskry. Po

> jakimś czasie odpala jakby nigdy nic się nie stało.

Mam wlasnie identyczne objawy w c16nz. jak sprawdzic ze to napewno jest modul a nie cos innego. W weekend szykuje mi sie dluzsza trasa i nie chcialbym zadnych niespodzianek. Jezeli to tylko wina modulu to jakiej firmy kupic. Na allegro znalazlem jakie "nołnejmy" i Helli ktore sa o 10zl drozsze warto doplacac ta dyche, czy brac te tansze i sie nie przejmowac??

Napisano

czy dzieje się tak, bez względu na stan paliwa w zbiorniku?

Napisano

Witam

W mojej czasami dzieje sie tak, ze kreci a nie chce zaskoczyc (jak brak iskry). Rozwiazanie A: pchnąć samochód aby wał przerzucił chociaż raz (nawet bez odpalania, kręce stacyjką i odpali...B: zdjąć kopułkę, zdjąć wtyczki z modułu, założyć i odpali (wprawlem się, niecałe 2 minuty, ale zdarza się rzadko...)

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> czy dzieje się tak, bez względu na stan paliwa w zbiorniku?

Teraz wskazówka była nieco powyżej czerwonego pola rezerwy ale wcześniej to niepamiętam .

Napisano

> Teraz wskazówka była nieco powyżej czerwonego pola rezerwy ale

> wcześniej to niepamiętam .

u mnie w okolicach czerwonego pola tez się buntował... wymieniłem filtr, pompę a okazało się, że po prostu pływak mam uszkodzony.. zalej do pełna i zobacz ile przejedziesz kilometrów do "poruszenia" sie wskazówki .. ja np.. po zalaniu do pełna zrobiłem 200 km w trasie i dopiero wskazówka sie ruszyła...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.