Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

montaż chlapaczy z tyłu

Featured Replies

Napisano

z przodu montaż ok a z tyłu jak je zamontowac brak rantu nie ma do czego załaoac

---------------------------------------------

Fiat Stilo MULTIWAGON JTD

Napisano

tu pewnie sporo zależy od tego jakie chlapacze. Oryginalne Fiatowskie czy uniwersalne. Ja mam oryginalne i zero problemów z montażem. Tylne zamontowane są na na blaszkach w kształcie litery U i skręcane śrubką ( każda blaszka jest skręcana ). Musisz tylko uważać bo są one dosyc długie ( chlapacze ) i przy załadowanym bagażniku non stop obciera sie o jezdnie,.. zwłaszcza na nierównościach. Przykręcić trzeba bardzo mocno,.. bo jak za słabo to z pierwszej wyprawy z pełnym bagażnikiem wrócisz bez tylnych chlapaczy. Wiem coś o tym smile.gif

Napisano

u mnie orginalne fiatowskie leza juz z 7 miesiecy i co sie zbiore do ich montowania to mnie oslabiaja..owszem tymi "U" blaszkami nie ma problemów przykrecic do karoserii..bulka z masłem..ale z jedej strony zupelnie nie ma do czego przykrecic od dołu..sa nieco zle wyprofilowane i ten,kto to wypuscił i zaprojektował ma moja dozgonna "wdzieczność" cool.gif za taka kase taki szmelc..ale w tym tygodniu bede walczył do upadłego ;;

Napisano

Jesli ktos jeszcze ma ochote na tylne chlapacze..mozna smialo sobie zabrac z trasy Wałbrzych - Ustronie Morskie...nowka komplecik;)

Napisano

tymi "U" blaszkami nie

> ma problemów przykrecic do karoserii..bulka z masłem..ale z

> jedej strony zupelnie nie ma do czego przykrecic od dołu..sa

> nieco zle wyprofilowane i ten,kto to wypuscił i zaprojektował ma

> moja dozgonna "wdzieczność" za taka kase taki szmelc

Od dołu faktycznie mają "krótko" na podwiniętej części zderzaka, ale trzyma się. Jedno "U" na dole, dwa "U" na boku. Dodatkowo nieco zmodyfikowałem te "U" blaszki. Troche je ścisnąłem w imadle bo wydawały mi się zbyt rozwarte. I co chyba ważniejsze- na powierzchni przeciwnej śrubce nawierciłem fi4 mm., ale nie do końca. Ustawiłem wiertarke ( stołową ) tak, aby nie przewierciła na wylot tylko ledwo zaznaczyła wypukłość na drugiej stronie. Potem w nawiercony otwór wsadziłem gwódź, a pomiędzy ramiona blaszki wsadziłem ciasno kawałek drewna i przywaliłem młotkiem. W ten sposób na gładkiej dotąd powierzchni blaszki "U" zrobił się taki "kieł" ( zadzior ), który lepiej trzyma się powierzchni chlapacza. Bez tego mógł się znowu wyślizgnąć przy jakimś przytarciu o asfalt.

Napisano

i proponuje zdjąć tylne koła przy montażu. Ciut więcej roboty ale dostęp o wiele wygodniejszy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.