Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sygnał dźwiękowy

Featured Replies

Napisano

Witam.

Czy może ktoś wie czy do stilo będzie pasował klakson z Brawo czy Marei ewentualnie Pandy ?

Patrzyłem na allegro po klaksonach ale tam nie widać na żadnej fotce kostki do podłączenia kabelka.

Podejżewam, że fiat chyba nie zmienia kostek w swoich modelach ale wolę się upewnić.

• 2 lata później...
Napisano

Witam

Jako że zbliża się przegląd mojego Stilo, pozwalam sobie odświeżyć temat. Od dłuższego czasu staram się namierzyć klakson bo mój się odmeldował 30.GIF

Ostatnimi czasy cyklicznie sprawdzam portale aukcyjne i niestety sciana.gif nic nie udało mi się namierzyć.

W związku z powyższym chciałbym ponowić pytanie zadane przez kolegę Kris74.

Czy uda się dopasować do Stilo klakson z jakiegoś innego auta?

Napisano

> Czy uda się dopasować do Stilo klakson z jakiegoś innego auta?

A nie prościej iść do motoryzacyjnego i kupić nowy uniwersalny za 32zł?

Pozdrawiam BAS

Napisano

Jest to jakieś wyjście, ale wolałbym dopasować klakson do już istniejącej wtyczki.

/wiem leniwy jestem i nie chce mi się przerabiać kabla zlosnik.gif/

Napisano

> jedz na szrot i kup jakis dwutonowy.

Chyba zrobię rundkę po okolicznych szrotach. Może tam coś upoluję...

Napisano

> Jest to jakieś wyjście, ale wolałbym dopasować klakson do już istniejącej wtyczki.

> /wiem leniwy jestem i nie chce mi się przerabiać kabla /

Nie musisz przerabiać kabla.

Ze starego klaksonu delikatnie ściągasz taki element, do którego wpina się wtyczkę, do tego elementu albo się lutujesz albo dorabiasz sobie wsuwki, od wsuwek dorabiasz sobie wiązkę do kupionych za 32zł trąbek ślimakowych(niestety miały o kilka mm inny rozstaw złączek) i po sprawie.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Nie musisz przerabiać kabla.

> Ze starego klaksonu delikatnie ściągasz taki element, do którego wpina się wtyczkę, do tego

> elementu albo się lutujesz albo dorabiasz sobie wsuwki, od wsuwek dorabiasz sobie wiązkę do

> kupionych za 32zł trąbek ślimakowych(niestety miały o kilka mm inny rozstaw złączek) i po

> sprawie.

> Pozdrawiam BAS

Jeżeli nie uda mi się dostać oryginalnego, to tak zrobię. Ale mam nadzieję, że nie będzie to konieczne zlosnik.gif

Napisano

> kupionych za 32zł trąbek ślimakowych

kupilem kiedys takie trOMpki i co? po pierwszym deszczu zlapaly wode i ledwo piszczaly. wylecialy do kosza... i kupilem dwutonowe od jakiegos Fiata, a teraz w Punto mam dwutonowe od francuza jakiegos... ok.gif

Napisano

> ja mam ze skody octavi

i podpasował bez przeróbek ??

Napisano

poprzedni właściciel już coś musiał namieszać bo była tam kostka jak do żyrandola więc nie miałem problemu.a klakson był z seata zlosnik.gif

ponadto przeniosłem go wyżej bo nie mam w tym miejscu plastyku osłaniającego z dołu wiec każda woda go zalewała.

Napisano

Ja montowałem zwykły uniwersalny a wszystko sprowadziło się do rozebrania wtyczki i zarobienia nowych wsuwek czyli jakieś 10 min i nowy klakson działa jak trzeba. Plus zrobienia na wsuwki jest taki że koszt uniwersalnego klaksonu to ~15 zł a montaż sprowadza się do odkręcenia 1 śrubki i wsunięcia 2 wsuwek. W 3D po zdjęciu kratki w zderzaku jest dojście i nie trzeba nic rozbierać więcej.

Napisano

> Witam.

> Czy może ktoś wie czy do stilo będzie pasował klakson z Brawo czy Marei ewentualnie Pandy ?

no.gif nic z tego - mam dodatkowo zamontowany od Bravo uzbroj_zlo.gif i tam są dwie osobne spinki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.