Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to objawy padnietej lambdy?

Featured Replies

Napisano

Miesiac temu wymienilem EGRa.Na kompie co jakis czas wyskakiwal mi blad lambdy.Kontrolka checka zapalala sie chwilowo podczas jazdy.Jak jechalem na kompa wskazywalo na blad lambdy.Teraz check zawsze zapala sie po nagrzaniu silnika i swieci non stop.Obroty spadaja do 500,podczas przyspieszania autem muli i szarpie.Gdy silnik jest zimny jest wszystko OK,az do nagrzania.

Napisano

Na kompie co jakis czas wyskakiwal mi

> blad lambdy.Kontrolka checka zapalala sie chwilowo podczas

> jazdy.Jak jechalem na kompa wskazywalo na blad lambdy.

Może to lambda...

Napisano

To bardziej wina złej mieszanki. Pomierz sondę miernikiem. Będziesz wiedział czy jest zbyt bogato, czy ubogo.

Napisano

> To bardziej wina złej mieszanki. Pomierz sondę miernikiem. Będziesz

> wiedział czy jest zbyt bogato, czy ubogo.

Możliwe, aczkolwiek ja opierałem się na tym jak było u mnie. Bardzo podobne objawy i po wymianie lambdy(błąd wyszedł po podpięciu do kompa), jak ręką odjął. Nie chcę kolegi sztachet zmuszać do wymiany dobrej lambdy na dobrą. Może faktycznie ustąpię pierwszeństwa w poprawności odpowiedzi koledze Orochimaru . On na pewno dysponuje większym doświadczeniem. old.gif

POZDRAWIAM wink.gif

Napisano
  • Autor

> To bardziej wina złej mieszanki. Pomierz sondę miernikiem. Będziesz

> wiedział czy jest zbyt bogato, czy ubogo.

Jutro jade na kompa i pomierzyc lambde.Ale ten blad lambdy zawsze wyskakiwal po wykasowaniu na nowo,tak juz kilka razy.Coraz czesciej,teraz juz jest fatalnie.Ale jesli mowa o mieszance,to wina lambdy jesli jest cos nie tak?

Napisano

Bardziej stawiałbym na rzeczywiste problemy z mieszanką (lewe powietrze, brudne wtryski czy temu podobne). A lambda tylko pokazuje, że coś jest nie tak.

Napisano

Nie jest zagazowana? Wg mnie to może być lambda.

Napisano
  • Autor

Gazu nie ma.

Napisano

> Gazu nie ma.

czyli jak najbardziej może być lambda, choć nie tylko i sugestie orochimaru też należy sprawdzić

Napisano
  • Autor

Jutro bede wiedzial.Jesli to sonda bede wymienial.Jej koszt jest dla mnie szokujacy,ale chyba nie bedzie wyjscia bo z uzywkami wole nie ryzykowac.

Napisano

> Miesiac temu wymienilem EGRa.Na kompie co jakis czas wyskakiwal mi

> blad lambdy.Kontrolka checka zapalala sie chwilowo podczas

> jazdy.Jak jechalem na kompa wskazywalo na blad lambdy.Teraz

> check zawsze zapala sie po nagrzaniu silnika i swieci non

> stop.Obroty spadaja do 500,podczas przyspieszania autem muli i

> szarpie.Gdy silnik jest zimny jest wszystko OK,az do nagrzania.

na moj gust to lambda daje zly sygnal na kompa i pokazuje sie blad - ja mialem tak jak mi wydmuchalo uszczelkie na flanszach laczacych kolektor wydechowy z rura prowadzaca do kata i wtedy lapal lewe powietrze - mulil szarpal opbroty spadaly czasem gasl - po wymianie uszczelki sonda nagle ozyla i jest git i nie ma zadnych bledow

Napisano
  • Autor

Bylem na kompie.Pokazal tylko blad zwiazany z przepustnica.Wyczyscilem ja i obroty trzymaja normalny poziom.Bledu lambdy nie bylo,czy moze byc tak ze teraz akurat tego bledu komp nie wskazal?Wskazania lambdy oscylowaly na wolnych obrotach od praktycznie 0 do ponad 4.Strasznie skakaly.Czy tak mac byc?Zaobserwowalem ze jak wcisne gaz i trzymam w tej samej pozycji,obroty faluja.Nie wiem czy wymieniac ta lambde,a koles co podlaczal auto pod kompa nie powiedzial jednoznacznie w czym tkwi przyczyna.

Napisano
  • Autor

> Lambdę masz ok.

Masz jakis pomysl co to moze byc?Z mechanikami jest tak ze pol auta mi wymienia.

Dzisiaj jeszcze odlaczylem lambde na wtyczce.Po tym zabiegu auto chodzilo dalej tak samo,nic sie nie zmienilo.To mnie dziwi.

Przepustnice mam zapackana czarna,oleista mazia.Moze by wyjac i cala poczyscic?Moze to byc przyczyna?

Napisano

Dobry pomysł z tą przepustnicą. Na pewno nie zaszkodzi. Jeśli jest elektrycznie sterowana (bez linki) to nie nurkuj nią do wiadra z benzyną wink.gif.

Napisano

U mnie zapalała się lampka check i po przejechaniu kilkuset metrów gasła , silnik wracał do normalnej pracy lub niestety gasł silnik i nie dał sie uruchomić od razu tylko po upływie kilku minut. Wypstrykałem błedy na kontroce i okazało sie, że ich nie ma. Brak było iskry. Okazało sie, że wszystkiemu była winna cewka w/n. Miała niekontakt, po nagrzaniu szwankowała, a gdy ostygła normalnie pracowała.javascript:void(0)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.