Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szarpie samochodem

Featured Replies

Napisano

Mam 900 zapali mi sie i gasnie katrolka od wtrysku i zaczelo teraz strasznie szarpac ze sie jezdzic nie da co robic ?????

Napisano

> Mam 900 zapali mi sie i gasnie katrolka od wtrysku i zaczelo teraz

> strasznie szarpac ze sie jezdzic nie da co robic ?????

Świece sprawdzałeś?

Napisano

zajechane świece nie powodują zapalania się kontrolki wtrysku 893goodvibes.gif

ja bym szukał przyczyny w map sensorze lub przewodzie który od niego idzie. Uszkodzenie tego elementu może wywoływać właśnie takie objawy. Zapala się kontrolka wtrysku auto gubi moc, szarpie nim a dalej gaśnie

cewka może nie dawać rady również...

Napisano
  • Autor

map sensorze gdzie to jest i gdzie sa te przewody bo nie wiem a bym je sprawdzil a siwece wymienilem i przewody tez dzien przed tym jak zaczelo sie to dziac

Napisano

> map sensorze gdzie to jest i gdzie sa te przewody bo nie wiem a bym

> je sprawdzil a siwece wymienilem i przewody tez dzien przed tym

> jak zaczelo sie to dziac

map sensor jest pod tym metalowym "daszkiem" zaraz obok kompa od niego powinny odchodzić dwa przewody jeden z nich powinien iść do kol. ssącego ( tak jest w 1.1 spi, jak jest w 900 nigdy się nie przyglądałem ) Sprawdź szczelność tego przewodu. Jak będziesz miał znowu jazdy z autem i zgaśnie to weź odepnij ten wężyk i wdmuchnij w niego trochę powietrza, powinno na chwilę pomóc

map sensor.JPG

Napisano

Ale jak map sensor powie papa to nie swieci sie kontrolka od wtrysku. Silnik nierowno pracuje ale nie ma takich jaj zeby sie jechac nie dalo. A pali wogole na wszystkie?

Napisano
  • Autor

Tak pali na wszystkie znaczy pali bo teraz nie chce odpalic a katrolka i tak jak wczesniej sie zapali i gasnie caly czas

Napisano

A sprawdz moze czujnik polozenia walu albo/i wtrysk paliwa. Jak mi zgineta nakretka od kola pasowego i obcielo klin to byly podobne jaja.

Napisano
  • Autor

ok tylko gdzie jes ten czujnik od walu korbowego zebym wiedzial mniej wiece a wtrysk sprawdze

Napisano

> Tak pali na wszystkie znaczy pali bo teraz nie chce odpalic a

> katrolka i tak jak wczesniej sie zapali i gasnie caly czas

Cewka zaplonowa lub map sensor moim zdaniem.

Jezeli cewka to powinien zapalic przy znacznie otwartej przepustnicy. Pedał w podloge i powinien sie ruszyć cool.gif Bedzie pracowal nierowno i nie utrzyma obr biegu jalowego ale powinien zapalić. Przerabialem podobne objawy w Sportingu i byla to cewka.

Napisano
  • Autor

no wlasnie znajomy mi mowil ze chyba to bedzie cewka nie byl pewny ale wspominal a jezeli to cewka rzeczywiscie to wlanczala by sie co chwile katrolka od tego wtrysku????

Napisano
  • Autor

> Czujnik masz zaraz przy kole pasowym.

ok dzieki sprawdze to

Napisano

> Ale jak map sensor powie papa to nie swieci sie kontrolka od wtrysku.

275123014-zielony.gif pali się kontrolka wtrysku gdy map szwankuje ( w ciągu 800km zawsze po zapaleniu się kontrolki auto systematycznie słabło aż do momentu zgaśnięcia silnika ), przerabiałem uszkodzonego map sensora i jazdę na nim przez dłuższy czas zlosnik.gifCzujnik ciśnienia bezwzględnego ( map sensor ) gdy szwankuje ( zbiera złe odczyty ciśnienia ) można zmusić do działania poprzez wyczepienie wężyka i wdmuchnięcie/zaciągniecie powietrza z niego to może pomóc i na chwilę kontrolkę wtrysku i objawy szarpania i braku mocy mamy z głowy

> Silnik nierowno pracuje ale nie ma takich jaj zeby sie jechac

> nie dalo. A pali wogole na wszystkie?

Napisano

załatw sobie cewkę na podmianę i sprawdź ok.gif tak samo z czujnikiem położenia wału, może się okazać że przewód czujnika będzie ok i po prostu sam czujnik powiedział 30.GIF więc lepiej podmienić i wtedy się przejechać i tak samo po wymianie cewki

Napisano

> pali się kontrolka wtrysku gdy map szwankuje

Pisac to jednak trza umic zlosnik.gif Chodzilo mi o sam wezyk. jak jest nieszczelny to zle chodzi na wolnych obrotach ale kontrolka sie nie swieci, jak map sensor sie popsuje to jest to samo tylko kontrolka swieci sie caly czas. A tutaj gasnie i sie zapala.

Napisano

> Pisac to jednak trza umic Chodzilo mi o sam wezyk. jak jest

> nieszczelny to zle chodzi na wolnych obrotach ale kontrolka sie

> nie swieci, jak map sensor sie popsuje to jest to samo tylko

> kontrolka swieci sie caly czas. A tutaj gasnie i sie zapala.

uszkodzonego wężyka od mapa jeszcze nie przerabiałem więc nie wiem jak marchewa się zachowuje. Pisałem cały czas o map sensorze, zakładając że wężyk jest szczelny ok.gif

Napisano
  • Autor

Sporo tego widze czyli ogolnie sprawdzic cewke i map sensor ?? jezeli na wszystkich kablach jest iskra to cewka dziala ale rozumiem ze nie w odpowiednim momecie moze dawac iskre i dlatego tak szarpie samochodem i zapala sie katrolka od wtrysko mam rozumiec ???

Napisano
  • Autor

Wlasnie sprawdzalem auto dokladnie ten czujnik przy kole pasowym od walu korbowego to kable idocy od tego czujnika do kapa jest przeciety prze to kolo pasowe odlaczylem je i po przekreceniu stacyjki jest wszystko tak jak powinno i katrolka od wtrysku sie nie swieci ale i tak nie chce teraz odpalic musze wymienic ten kabel i jeszcze raz sprobowac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.