Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Porśba o rzetelną opinię właścicieli jednośladów

Featured Replies

Napisano

Witam

Zawitałem tu do Was gościnnie bo podjąłem decyzję o rozpoczęciu przygody z jednośladem. Na początek myślę o zakupie skuterka tak na początek aby nie ładować sie w koszty na ewentualnośc gdyby mi się nie spodobała jazda bez dachu nad głową. Chciałbym Was zapytać jako użytkowników czy jest do dobry moment na zakup czy lepiej w zimie czy przed latem?

Jakiej firmy kask polecacie bo podejrzewam, że na początku będę miał problemy z przyciąganiem ziemskim i kilka gleb zaliczę a czaszkę chciałbym oszczędzić i nie chciałbym rozwalić kasku?

No i najważniejsze - maszynkę jak została przeze mnie upatrzona na pierwsze bliższe spotkanie znajdziecie TUTAJ

Prosiłbym o opinie na temat mojego wyboru jako skuterka do nauki i zobaczenia o co w tym wszystkim chodzi.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam

Fan czterech kółek yay.gif

Napisano

Z momentem zakupu roznie bywa, sledze ceny mniej wiecej caly czas i w zasadzie nie ma reguly, bo czesto w aukcjach sa "wyprzedaze posezonowe/przedsezonowe" albo "ceny zimowe", a w praktyce nawet wydawalo mi sie, ze zimowe ceny byly wieksze od normalnych. Mysle, ze moze w koncu sezonu moga byc ciut nizsze, bo jak ludzie decyduja sie na sprzedaz, to raczej nie czekaja do zimy, zeby motocykl sie postarzal o rok tylko sprzedaja na jesien, wiec spieszy im sie, wiec niby taniej, ale to takie teoretyczne rozwazania, bo w praktyce nie ma reguly i najlepiej jakis czas sledzic ceny i wyszukiwac perelki jakies super okazje grinser006.gif

Co do kasku nie pomoge, bo sam jezdze w najtanszym scierwie, ale nie zakladalbym wielu gleb na poczatku, tym bardziej, ze widac, ze kolega rozsadnie podchodzi do tematu i najpierw male cos chce kupic, a skoro jest rozsadek to i grawitacja nie straszna ok.gif

Napisano

> Jakiej firmy kask polecacie bo podejrzewam, że na początku będę miał

> problemy z przyciąganiem ziemskim i kilka gleb zaliczę a czaszkę

> chciałbym oszczędzić i nie chciałbym rozwalić kasku?

kask to pol biedy, glowe raczej oszczedzisz. martw sie o kolana i lokcie. osobiscie odpukac nie przyglebilem, ale sasiad w czasie jedynej jazdy w zyciu na skuterku szlifnal na piaseczku i wlasnie uderzyl lockiem i kolanem. garnitur i skora zdarte do zera

staraj sie jednak nie przyglebiac:

- uwazaj na brudną jezdnie - piasek, kamienie, bloto - na tym latwo szlifnac

- znaki poziome w czasie deszczu (mokra nawierzchnia) sa ekstremalnie sliskie - jakbys jechal po lodzie

- staraj sie przewidywac co najgorszego moga zrobic inni uczestnicy ruchu i przygotowuj sie na to. jesli jedziesz obok samochodu - pilnuj czy nie zmienia pasa.

> No i najważniejsze - maszynkę jak została przeze mnie upatrzona na

> pierwsze bliższe spotkanie znajdziecie TUTAJ

imho przebieg zanizony. moj mial 3 000 km, a bylem jedynym wlascicielem (jezdzony 3 lata i raczej malo). tutaj jest drugi wlasciciel "w kraju", czyli ktos go sprowadzil i sprzedal dalej.

uszkodzenie owiewki i sprowadzenie do PL moze sygnalizowac dzwona w przeszlosci. ale nie musi!

> Prosiłbym o opinie na temat mojego wyboru jako skuterka do nauki i

> zobaczenia o co w tym wszystkim chodzi.

firma dobra i renomowana, jesli skuterek jest ok, to powinno sie dobrze jezdzic.

jesli myslisz powaznie o moto, to znastanow sie nad motorowerem ze skrzynia biegow - latwiej sie bedzie przestawic. wink.gif

pozdrawiam

Napisano

> jesli myslisz powaznie o moto, to znastanow sie nad motorowerem ze

> skrzynia biegow - latwiej sie bedzie przestawic.

> pozdrawiam

dokładnie, drugą młodość przeżywa teraz Simson S51, podobna pozycja jak na moto, skrzynia.

Dla mnie taki plastikowy odkurzacz ze swoim dźwiękiem młynka do kawy to raczej odpychacz a nie przyciągacz do 2 kółek spineyes.gif

Napisano

> dokładnie, drugą młodość przeżywa teraz Simson S51, podobna pozycja

> jak na moto, skrzynia.

> Dla mnie taki plastikowy odkurzacz ze swoim dźwiękiem młynka do kawy

> to raczej odpychacz a nie przyciągacz do 2 kółek

nie no, 3 lata skuterem jezdzilem i w koncu doroslem do czegos ciut wiekszego. wlasciwie starczylby mi skuterek, tylko troche predkosci pod gorke nie trzymal wink.gif

za to naprawde banalnie sie na tym jezdzi - tylko ze to lekko utrudnia potem jazde na moto. za to pozwala przyzwyczaic sie do zachowan samochodow wzgledem jednosladow zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.