Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klapka anty wybuchowa

Featured Replies

Napisano

Nie bardzo sie znam na instalacjach LPG, ale podejrzałem na forum np MATIZA że na filtrze poietrza maja zakładane klapki antywybuchowe coby obudowy filtra nie rozwaliło. Ja tak u siebie nie mam. A wy macie??

PS. Zeby sie ktos nie poomylił - Jesli chodzi o kolektor to wiem ze mam metalowy i nie trza zadnych gwizdków

Napisano

> dlaczego?? Czy nie ma potrzeby??

prawidłowo wyregulowana instalacja (odpowiednia mieszanka) + zadbane auto (świece, kable, filtry) = 100% skuteczności - leczysz przyczynę czy skutek???

Napisano

Powiem tak takie klapki montuje sie w autach w którch strzela na LPG ja mam 3 uno na LPG i w żadnym mi nie strzelało Uno poprostu dobrze jezdzi na LPG tlatego nei montuje sie klapek

Napisano

Nie mam, ale zastanawiam się nad założeniem. A to dlatego, że usłyszałem na skrzyżowaniu jak w fordzie za mną huknęło. Pomyślałem że facet ma gaz i już nie ruszy. Ale ruszył więc musiał mieć klapkę. I mimo opinii o niestrzelaniu uno to zawsze może się to zdażyć w najmniej spodziewanym momencie. Ale narazie tylko myślę, niedługo może będę szukał, więc montażu narazie nie będzie.

Napisano

> Nie mam, ale zastanawiam się nad założeniem. A to dlatego, że

> usłyszałem na skrzyżowaniu jak w fordzie za mną huknęło.

> Pomyślałem że facet ma gaz i już nie ruszy. Ale ruszył więc

> musiał mieć klapkę. I mimo opinii o niestrzelaniu uno to zawsze

> może się to zdażyć w najmniej spodziewanym momencie. Ale narazie

> tylko myślę, niedługo może będę szukał, więc montażu narazie nie

> będzie.

Uniaki nie strzelają , problem ten chyba jest z autami z przepływomierzem powietrza

Napisano

> Uniaki nie strzelają , problem ten chyba jest z autami z

> przepływomierzem powietrza

Zgoda, nie strzelają. Punto podobno też nie ale napewno jedno nie dojechało do celu bo rozerwało puszkę z filtrem powietrza. Są to sytuacje ekstremalne zdarzające się jednemu na sto tysięcy albo i więcej. Ja przejechałem już ponad 20 kkm i nie było nawet pyknięcia ale jak znajdę dobrą i niedrogą klapkę to założę. Profilaktycznie.

Napisano

> Uniaki nie strzelają , problem ten chyba jest z autami z

> przepływomierzem powietrza

Problem jest w tych samochodach gdzie układ ssący ma dużą objętość. W uno a szczególnie 1.0 jest to tak mało że ewentualny strzał też ma małą energię i rozchodzi się bez uszczerbku dla osprzętu.

Napisano

a ja mam 1,4 i mam klapke na filtrze. i powiem szczerze ze jak pierdyknelo raz to i klapka nie pomogla bo z boku obudowa filtra pekla biglaugh.gif

Napisano

> a ja mam 1,4 i mam klapke na filtrze. i powiem szczerze ze jak

> pierdyknelo raz to i klapka nie pomogla bo z boku obudowa filtra

> pekla

To chyba pomogła. Gdybyś nie miał klapki to trzeba było by kupować nową obudowę filtra, a z tekstu wnioskuję że pomogło klejenie.

Napisano

jak to nie strzelają?? Mój ma wszystko elegancko wyregulowane i jak mi z miesiąc temu strzelił no.gif to pół filtra wywaliło, teraz wkręciłem wkręt no ale jak się to znów zdarzy to trzeba będzie znów szrota odwiedzić smile.gif

Napisano

> To chyba pomogła. Gdybyś nie miał klapki to trzeba było by kupować

> nową obudowę filtra, a z tekstu wnioskuję że pomogło klejenie.

dobrze kolega mówi ok.gif

Napisano

z ciekawosci- ile taka klapka kosztuje i czy da sie ja samemu zalozyc(nie mam jeszcze lpg dlatego sie pytam)

Napisano

nie mam takiej klapki i mi nic nie strzela smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.