Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drzwi uszkodzone na parkingu

Featured Replies

Napisano

Witam.

W świąteczne piątkowe popołudnie zastałem taki widok na parkingu:

281203131-drzwii.jpg

281203131-drzwiwprosti.jpg

Oczywiście nikt nic nie widział, a sprawca nie poczuwa się do żadnych obowiązków. Cóż , polska rzeczywistość.

Drzwi wyglądają kiepsko, ale po zdjęciu tapicerki wydaje się, że wzmocnienia w drzwiach nie zostały naruszone. Niestety na górze pojawiła się szpara i drzwi zamykają się z oporem- coś "haczy"

Starałem się wypchnąć blachę, ale efekt jest mizerny.

Waszym zdaniem warto szpachlować, czy lepiej szukać jakiejś "używk"?

Może ktoś jest w stanie pomóc w ustaleniu sprawcy: marki i modelu pojazdu sprawcy?

Na szkle odczytałem napis Hella i numer homologacji 01805

W Googlach znalazłem jedynie informacje, że jest to "Zespół przykrywający obudowę reflektorów w jednostce oświetlenia, w samochodzie"

Tak wygląda szkło które zostawił kierowca przy moim samochodzie:

281203131-szk%B3o.jpg

Napisano

nie wygląda to fajnie.,.. ja bym wymieniał drzwi

a jeżeli chodzi o kawałek szkła... wyszukałem w necie internetowy katalog hella

wpisałem tak ten numer o którym pisałeś... i o dziwo wyskoczyły mi tylko dwie możliwość, MAN i OPEL ASTRA F co prawda w opisie nie mogłem nigdzie znaleśc tego numeru świadectwa... ale jednak tylko te dwie marki mi wyskoczyły.. może to w czymś pomoże..

Napisano

> Waszym zdaniem warto szpachlować, czy lepiej szukać jakiejś "używk"?

Mialem podobne uszkodzenie na drzwiach pasazera po bliskim spotkaniu z kolem przyczepy ciagnika. Wg mnie lepiej wymienic. Kolor masz "popularny" wiec moze gdzies trafisz drzwi pod kolor i obedzie sie bez lakierowania. Mnie to kosztowalo 550zeta z wlasnej kieszeni (100zeta drzwi, 450 lakiernik - lakierowanie i przezbrojenie drzwi, cieniowanie blotnika przod i drzwi tyl).

Chociaz patrzac na foto uszkodzenie nie jest powazne i byc moze jakis dobry blacharz zrobi z nich pozytek hmm.gif

KLIK podobny watek i uszkodzenie

Napisano
  • Autor

> wyszukałem w necie internetowy

> katalog hella

Też dotarłem do tego katalogu i miałem ten sam rezultat wyszukiwania....

Dlatego postanowiłem podwiesić nowy temat, może ktoś skojarzy taką lampę.

Skontaktowałem się również z Hella Polska, obiecali pomóc w ustaleniu samochodu z powyższych danych. Poczekam, może coś odeślą.

A tak swoją drogą to ludzie są wredni, jak już gość wjechał, to mógł chociaż z OC pokryć moje straty...

Napisano

wiesz.. tak patrzyłem sobie na ten kawałek szkła.... dziwne... ale pasuje mi on, do astry G w sumie to chyba jeden z niewielu samochodów, który lampy ma tzw clear, chociaż moge się mylić.. ale patrzyłem teraz na allegro i zaokraglenie lampy by sie zgadzało

Napisano

> Też dotarłem do tego katalogu i miałem ten sam rezultat

> wyszukiwania....

> Dlatego postanowiłem podwiesić nowy temat, może ktoś skojarzy taką

> lampę.

> Skontaktowałem się również z Hella Polska, obiecali pomóc w ustaleniu

> samochodu z powyższych danych. Poczekam, może coś odeślą.

> A tak swoją drogą to ludzie są wredni, jak już gość wjechał, to mógł

> chociaż z OC pokryć moje straty...

niestety tak jest właśnie u nas frown.gif niedojże, że szkód narobi to spier.... z miejsca zdarzenia, przecież każdy musi mieć OC, chyba że on nie miał - choć mało prawdopodobne...jak mój kuzyn był za granicą na polu kempingowym goś mu obdarł auto, nikogo nie było, więc zostawił nr telefonu i namiary na siebie, wszystko poszło z ubezpieczenia, no problem, po to to jest. a wracając do tego szkiełka i uszkodzenia to niesądzę, że ktoś się tam pchał ciągnikiem siodłowym, jeśli był to faktycznie użytkownik Astry to niech go.... nie powiem co. pzdr waytogo.gif

Napisano

> niestety tak jest właśnie u nas

I u nas się uczciwi trafiają. Mi się jeden trafił. Pod pracą cofał i wgiął mi przednie kierowcy bardziej na środku. Co prawda odjechał bo ja wyszedłem auto przepakować i nikogo nie było (ale się rant.gif) ale wrócił czekał ze dwie godzinki ale nie mogli mnie w zakładzie znaleźć to zostawił nr i odjechał. Ja sprawę załatwiłem mało korzystnie bo wziąłem od niego tylko 300PLN ale jakoś mi się go szkoda zrobiło bo widać że za dużo to pieniędzy nie miał. Doceniłem jego uczciwość a auto się naprawi. Drzwi już stoją w garażu (100PLN) i zostało mi zaprowadzić do lakiernika i je wymienić (sam to zrobię)

Napisano

> A tak swoją drogą to ludzie są wredni, jak już gość wjechał, to mógł

> chociaż z OC pokryć moje straty...

Mógłby pokryc, ale straciłby znizki za bezwypadkową jazdę... Oczywiście nikogo tu nie usprawiedliwiam.

Napisano

Takim co psują i uciekają to ja bym mlotek.gif żeby następnym razem pamiętali.

A co do pozostałości którą zostawił to raczej nie jest to A II.

A II ma inny numer homologacji (010615 i 010617) i jest inaczej oznaczona.

281204957-bez%A0tytu%B3u1.JPG

Napisano
  • Autor

> A co do pozostałości którą zostawił to raczej nie jest to A II.

Oglądałem dokładnie klosz AII i też ją wykreśliłem z listy.

Inne znaki homologacyjne i ich umiejscowienie też się różni od tego co jest na znalezionym kloszu.

Hella kojaży mi się raczej z niemieckimi markami...

A zniszczenia wskazują na wysoki przód.

Szukam dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.