Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - jak sie dostać do sterownika ABS

Featured Replies

Napisano

Witam

Panowie 2 sprawy:

1. Ostatnio i mnie dopadły potworne burze , nawałnica i w ogóle koszmar! Przeżyłem coś takiego pierwszy raz w życiu. Samochód do połowy wysokości mniej więcej w ciągu chwili znalazł się lekko w wodzie. Później aby już nie ryzykować t o tylko laweta te sprawy. Trochę wysechł - odpala , ale jeszcze nie jeżdżę , nie ryzykuje.

Czy mieliście kiedyś jakiś podobny przypadek ? Jak osuszyć najlepiej auto po podtopieniu? Wody w silniku na szczęcie nie ma ( mam nadz. )

2. Pytanie 2 jest związane z 1 wink.gif Tzn. po włączeniu zapłonu zlokalizowałem 4-ro krotne "pstryk , pstryk" na 99% jest to wsterowniku ABS-u! Wskaźnik się nie świeci. auto odpala. Czy ktoś wie jak tak się najszybciej dostać? I chyba wato go wysuszyć? Co myślicie ? Jest może jakiś manual jak się tam dostać ? Nie mogę znależć , ehh

Pozdrawiam

_Marko_

Napisano

Najlepiej bedzie podpiac auto pod kompa i zobaczyc co w ECM slychac po takiej akcji.

Napisano

> Najlepiej bedzie podpiac auto pod kompa i zobaczyc co w ECM slychac

> po takiej akcji.

Eeetam.. Jak niem a błędu (czyli apalonego czeka) to w tak prostym aucie ECM niewiele powie. Już prędziej inne układy.

Edit.

Skoro juz odpalałeś auto (cyzli przekręcałeś kluczyk) to zrób po prostu jazdę próbną. Jeżeli ABS (i inne układy) działa, nie ma błędów, kontrolek itp to temat można uważać za zamknięty i cieszyć się ze niewiele się zepsuło.

Aha, jak auto miałes zalane i masz klimę to obejżałbym moduł sterowania wiatrakami w nadkolu.... Tak co by w przyszłości wydatków uniknąć.

Napisano
  • Autor

> Skoro juz odpalałeś auto (cyzli przekręcałeś kluczyk) to zrób po

> prostu jazdę próbną. Jeżeli ABS (i inne układy) działa, nie ma

> błędów, kontrolek itp to temat można uważać za zamknięty i

> cieszyć się ze niewiele się zepsuło.

> Aha, jak auto miałes zalane i masz klimę to obejżałbym moduł

> sterowania wiatrakami w nadkolu.... Tak co by w przyszłości

> wydatków uniknąć.

Jazdę bardzo krótka robiłem niby jest ok, ale martwi mnie ten dźwięk każdorazowo po włączeniu zapłonu. Są to 4 dość głośne dźwięki dosłownie " pstryk , pstryk ". Po tym cisza.

Co do sterownika wiatraków , już dawno miałem tam zajrzeć bo po wiatrak na klimie mi się włącza przy ok 23Bar po stronie wysokiego , więc zdecydowanie za późno. Odstawiają się i sprężarka przy 27-30. Możesz podpowiedzieć jak to się otwiera ? Nie jest szczelnie zamknięty ten sterownik ? Ew. jak przeprowadzić testy czy z nim wszystko ok ?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.