Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problemy z wrzuceniem piątki - co to może być ??

Featured Replies

Napisano

Sprawa wygląda tak...jakiś tydzień temu pojechałem do ASO celem wymiany oleju i wymiany takiego plastiku, w koszu pod lewarkiem zmiany biegów, ponieważ mechanik twierdził przy poprzedniej wizycie, że jest on pęknięty i trzeba to jak najszybciej wymienić, bo lada moment nie będę mógł wrzucić biegu icon_eek.gif. Co prawda wszystkie biegi wchodziły bezproblemowo, ale skoro zaufany mechanik z ASO tak twierdzi to zleciłem naprawę. Przy rozebraniu okazało się, że ten plastik jest cały, więc koszyk wraz z lewarkiem powędrował na swoje miejsce, a inny mechanik, dokręcił jakaś śrubę pod maską celem jakiejś regulacji icon_rolleyes.gif...

Piątka wchodziła trochę inaczej, ale myślałem, że to kwestia tej regulacji, obecnie piątka, albo wchodzi normalnie, albo z oporem, albo nie chce wejść w ogóle pad.gif. Przed tym zabiegiem wszystkie biegi łącznie z piątką wchodziły bezproblemowo.

I teraz się tak zastanawiam co tam się mogło stać hmm.gif??? Czy może przy mocowaniu tych cięgien coś poszło nie tak, czy może to wpływ tej regulacji hmm.gif???

Wkur%$!ny jestem jak nie wiem co, bo specjalnie brałem dzień wolny, aby wymienić olej i zrobić ten plastik właśnie po to, żeby spokojnie móc pojechać na urlop, a przez tą je%&!ną piątkę to myślałem, że mnie szlag trafi angryfire.gif.

P.S. Chodzi o Seicento 900.

Napisano

Źle założona linka lub źle wyregulowana, miałem to samo

pzdr

Napisano

peknieta nakładka na przegub kulowy w koszyku zmiany biegów .....

Napisano
  • Autor

> peknieta nakładka na przegub kulowy w koszyku zmiany biegów .....

Chodzi o ten plastik na dnie koszyka?

Napisano

> Chodzi o ten plastik na dnie koszyka?

tak o to mu chodzi ale z tego co pisałeś to to masz całe poza tym wtedy był by tez problem ze wstecznym a tego objawu chyba nie masz

pzdr

Napisano

Ja mam tez mały problem z biegami czasem gdy chcę wrzucić 1 albo wsteczny to się nie da i muszę się pobawić biegami tzn je zmieniać i wtedy dopiero np wsteczny wejdzie ale dzieje mi się tak czasami, czy to będzie wina oleju w skrzyni biegów ??

Napisano

> Ja mam tez mały problem z biegami czasem gdy chcę wrzucić 1 albo

> wsteczny to się nie da i muszę się pobawić biegami tzn je

> zmieniać i wtedy dopiero np wsteczny wejdzie ale dzieje mi się

> tak czasami, czy to będzie wina oleju w skrzyni biegów ??

a masz duże luzy na lewarku?? tzn możesz nim manewrować na boki przy luzie jak i wrzuconym biegu??

Może to też być wina regulacji linki sprzęgła

Napisano

Nie sprzęgło było regulowane ... chyba zmienię olej

Napisano

> Nie sprzęgło było regulowane ... chyba zmienię olej

albo sie przyzwyczaj do skrzyni 526

tzn. jak nie chce wejsc jedynka lub wsteczny pusc sprzeglo,wcisnij ponownie i na 99% sie uda

taki urok tej skrzynki zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.