Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[G] Gasnace zegary powyzej 3,5 tys. obrotow

Featured Replies

Napisano

Witam

Kurde cos mi ostatnio asterka klopotow przysparza. W tamtym tygodniu byl robiony sterownik ukladu wtryskowego i niby wszystko juz jest ok. Dzisiaj były wymieniane lozyska w alternatorze i po wymianie lozysk jak krece silnik powyzej 3500 obrotow to gasnie mi podswietlenie zegarow wskazowki obrotka i predkosciomierza spadaja do zera zapalaja sie kontrolki abs-u i poduszek ale po chwili wszystko wraca do normy. Moje pytanie brzmi: Winny sterownik ukladu wtryskowego czy alternator ?? co moze byc przyczyna?? mechanik moze cos zle podlaczyl czy jak ?? miał ktos z was taki przypadek ??

Jutro jade do mechanika ktory robil alternator ciekawe co powie ale dobrze byloby zebyscie mi podpowiedzieli co moze byc przyczyna takich obiawow zeby sie nie dac okantowac biglaugh.gif

pozdrawiam

Napisano

alternator

u mnie jak dawał 16V to wskazówki szły na maxa, radio wariowało, migały światła i wszystkie kontrolki, wspomaganie przestawało działać

czekają w kolejce w boschu opowiadałem ojcu o tych dolegliwościach, a siedzący obok taksówkarz bez oglądania samochodu powiedział- regulator napiecia

tak tez się stało smile.gif

Napisano
  • Autor

> alternator

> u mnie jak dawał 16V to wskazówki szły na maxa, radio wariowało,

> migały światła i wszystkie kontrolki, wspomaganie przestawało

> działać

> czekają w kolejce w boschu opowiadałem ojcu o tych dolegliwościach, a

> siedzący obok taksówkarz bez oglądania samochodu powiedział-

> regulator napiecia

> tak tez się stało

hmm no to mysle ze musze rozmawiac z mechanikiem o naprawie jako gwarancji bo wczesniej alternator byl sprawny tylko lozyska byly do wymiany a dostalem z padnietym regulatorem ??? dobrzze mysle ??

Napisano

> hmm no to mysle ze musze rozmawiac z mechanikiem o naprawie jako

> gwarancji bo wczesniej alternator byl sprawny tylko lozyska byly

> do wymiany a dostalem z padnietym regulatorem ??? dobrzze mysle

> ??

przy mieszaniu przy alternatorze mechanik mógł nadłamać skostniałe i sztywne już ze starości przewody i dlatego teraz masz takie szopki...

Napisano

Miałem dokładnie tak samo. Na desce robiła się choinka i wszystkie wskazówki umierały. Alternator i regulator napięcia.

pozdrawiam

Napisano
  • Autor

bylem u mechanika i okazalo sie ze diody do wymiany. Po wymianie diod bylo dobrze przez jeden dzien a teraz po przekreceniu kluczyka (wlaczenie zaplonu) kontrolka ladowania raz sie swieci raz nie:/. Napiecie mierzone na akumulatorze przed i po odpaleniu silnika jest w porzadku. Co moze byc teraz nie tak ??? regulator napiecia ?? ile moze kosztowac ???

Napisano

Raz przywoziłem 2 letnią "cytrynkę'' z niewoli niemieckiej stała w Urzędzie Celnym przez 1,5 roku cuda na kiju działy się na zegarach po wymianie akumulatora--- przeszło jak ręką odjął. Podłącz inny akumulator i sprawdź. Pozdro

Napisano
  • Autor

> bylem u mechanika i okazalo sie ze diody do wymiany. Po wymianie diod

> bylo dobrze przez jeden dzien a teraz po przekreceniu kluczyka

> (wlaczenie zaplonu) kontrolka ladowania raz sie swieci raz

> nie:/. Napiecie mierzone na akumulatorze przed i po odpaleniu

> silnika jest w porzadku. Co moze byc teraz nie tak ??? regulator

> napiecia ?? ile moze kosztowac ???

Po wizycie u mechanika okazalo sie ze wirnik do wymiany,a dlaczego? a dlatego ze wczesniej "mechanik" wymienial komutator o czym mnie nawet nie poinformowal. a wymienil na jakis inny niz powinien i posadzilo wirnik. Po wymianie wirnika altek strasznie sie grzal i przewody gorące sie robily (topilo izolacje). Powiedzieli ze na masie jest spadek 0,6 V, akumulator moze miec zwarcie (sprawdzony w sklepie gdzie kupowalem i okazal sie dobry tylko wymagal doladowania) a na maszynie altek dziala prawidlowo i nic nie beda robic. Troche wyklocania sie i oddali kase która im zaplacilem za wymiane lozysk. a ja kupilem nowy altek i narazie przewodow nie topi ale altek troche sie grzeje moze przez ten spadek na masie 0,6V? Nie wiem czy wczesniej altek sie grzal przed wizyta u "mechanika", powiedzcie jak powinno byc ??

Takie mialem przygody teraz ten warsztat omijam szerokim lukiem za duzo nerwow i czasu mnie to kosztowalo.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.