Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ford Fiesta 1.1i '90

Featured Replies

Napisano

Witam!

Standardowe pytanie do uzytkowników tej maszynki...

Co sie psuje, jak czesto z czym są problemy, koszty itp.

Z góry dzieki za wszelkie info na ten temat!

Pozdrawiam i mam nadzieje za niedługo dołącze do szanownego grona posiadaczy małego Forda!

20.GIF

Napisano

> Witam!

> Standardowe pytanie do uzytkowników tej maszynki...

> Co sie psuje, jak czesto z czym są problemy, koszty itp.

> Z góry dzieki za wszelkie info na ten temat!

> Pozdrawiam i mam nadzieje za niedługo dołącze do szanownego grona

> posiadaczy małego Forda!

Ne tym forum jestem co prawda gościnnie ale odradzał bym ten silniczek. Kumpel ma coś takiego.....padaka na całej lini. Może on źle trafił ale tym autem nie da sie jezdzić. Ja bym szukał nowszych konstrukcji...

Napisano
  • Autor

to jest okazja... pewnie ze lepiej 1.3 ale co zrobić... zawsze mozna jakiś SWAP przeprowadzić 893goodvibes.gif

pozdrawiam

Napisano

Hmm, z prawie rocznych (10.000 km) doswiadczen z 1.3 (powiekszona wersja 1.1 - typ silnika HCS). Bardzo dobre autko do "miejskiego kulania", silniczek slaby ale raczej bezawaryjny, na lancuszku rozrzadu. Dosc prosty do zagazowania (dla chetnych oczywiscie, kosztem niewielkiej i tak juz mocy). A koszty: standard fordowski - jezeli trafisz na zadbany egzemplarz, to niewielkie (w zasadzie eksploatacyjne), paliwo, oleje, itd. - w innym przypadku, to granicy nie ma. Ten rocznik na 99% bedzie mial problem z rdza, chyba, ze poprzedni wlasciciel juz sie nia zajal. Poszukaj info w archiwum na co zwrocic uwage przy kupnie (w zasadzie dowolnego Forda), a bedziesz mial komplet informacji.

Napisano
  • Autor

dzieki 20.GIF

ta fiesta jest naprawde zadbana... lekka rdza przy wlewie paliwa.. reszta cacy;)

pozdrawiam

Napisano

sprowadzana czy krajowa? a rdza przy wlewie to standard - tylko, że niekiedy siega glebiej niz tylko na pierwsza warstwe blachy - sprawdz ja dokladnie, a pozniej milej jazdy zycze - pamietaj nie jest to wyscigowka na trase, ale miejskie toczydelko

Napisano

> dzieki

> ta fiesta jest naprawde zadbana... lekka rdza przy wlewie paliwa..

> reszta cacy;)

> pozdrawiam

Tak jak kolega pisal - rdza sie zajmij, bo to miejsce bedzie gnilo w zatrwazajacym tempie (pod moim blokiem widuje czesto fieste ktorej wlew paliwa po prostu wisi w powietrzu icon_eek.gif )

Napisano
  • Autor

jak ja kupie to nie bede nią dłuzej jezdził niz 1-2 latka... chyba ze jakiś SWAP i jakies inne drobne zmiany.. ale to czas pokaze...

pozdrawiam

Napisano

Autko z poczatku importu - mam nadzieje, ze bedzie to udany zakup. Zycze bezpiecznej i bezproblemowej eksploatacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.