Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki akumulator

Featured Replies

Napisano

Chodzi mi o to jaki największy akumulator wejdzie w standardowe miejsce w SC hmm.gif

Napiszcie jakie macie, najlepiej firme i ilośc Amper ok.gif

Napisano

> Chodzi mi o to jaki największy akumulator wejdzie w standardowe

> miejsce w SC

> Napiszcie jakie macie, najlepiej firme i ilośc Amper

ja mam centra futura plus 45 Ah i sobie chwalę

Napisano

> miejsce w SC

u siebie w cc mam Centre PLus 50Ah, a w sklepie mówili ze nie wejdzie 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor

> ja mam centra futura plus 45 Ah i sobie chwalę

Ja mam 45Ah ale to dla mnie troche mało ze względu na sprzęt Audio.

A czy wejdzie Centra futura 55Ah? Ma ktoś takiego w seju?

Napisano

tylko jesli dasz mocniejszy aku a altelnator zostanie ten sam to bedziesz mial nie doładowany aku i ci szlag go trafi po jakims czasie

Napisano

> tylko jesli dasz mocniejszy aku a altelnator zostanie ten sam to

> bedziesz mial nie doładowany aku i ci szlag go trafi po jakims

> czasie

to do serii alternatora jaki max akumulator może być??

Napisano
  • Autor

> czasie

i od czego moge zapodać większy alternator np? taki do 55Ah aku??

Napisano

> i od czego moge zapodać większy alternator np? taki do 55Ah aku?

Jesli planujesz już zmieniać to nim jakis 100Ah na ebay można nawet znaleźć altki po 200ah , 250ah Pokombinować z mocowaniem i już masz wypasik . KLIK

Napisano
  • Autor

> Jesli planujesz już zmieniać to nim jakis 100Ah na ebay można nawet

> znaleźć altki po 200ah , 250ah Pokombinować z mocowaniem i już

> masz wypasik . KLIK

NIe no bez przesady zlosnik.gif toż to pewnie takie wielkie jak silnik w seju 893goodvibes.gif a w punto np jest taki sam altek co w Seicento?

Napisano

> Ja mam 45Ah ale to dla mnie troche mało ze względu na sprzęt Audio.

> A czy wejdzie Centra futura 55Ah? Ma ktoś takiego w seju?

to wcale chyba nie będzie aż tak rażąca zmiana, zastanowiłbym się czy warto nawet jeśli by weszło...

Napisano

> czasie

nie pisz głupot jak nie masz pojecia o tym smirk.gif

Napisano
  • Autor

> nie pisz głupot jak nie masz pojecia o tym

Czyli nie jest tak jak trool napisał? Bo ja sie nie znam na tym więc sie nie wypowiadam niewiem.gif

Napisano

> nie pisz głupot jak nie masz pojecia o tym

to jak jest bo j słyszałem taka wersję jak napisał kolega trol

Napisano

> to jak jest bo j słyszałem taka wersję jak napisał kolega trol

Ja słyszałem tylko o tym, że taki aku nie będzie nigdy do końca ładowany. niewiem.gif Na temat jego uszkodzenia się nie wypowiem bo nic mi o tym nie wiadomo.

Napisano

> Czyli nie jest tak jak trool napisał? Bo ja sie nie znam na tym więc

> sie nie wypowiadam

w cc i sc jest tak dobrany altek, że jego wydajnośc jest wyższa, niż calkowity pobór prądu przez wszystkie seryjnie montowane odbiorniki razem wzięte smirk.gifwięc w sumie można wsadzić akumulator i 200Ah biglaugh.gifale po co...jak go nigdy nie wykorzystasz smirk.gif

ps.kup akumulator 40ah spokojnie wystarczy do cc i sc smirk.gif

Napisano

> 40ah to może i faktycznie wystarcza do seryjnego SC, ale jak kos ma

> rozbudowane Audio to jest mało

to kondensator wtedy poterzbny biglaugh.gif

Napisano

a jak sie zeswapuje z 700 na 1.2 to cza mi zmieniac aku na mocniejszy ?..

obecnie centra 40 albo 45 hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Kondzie tez nie dają rade bo mam 2

Ja tez mam jeden 2F i nic to nie daje więc szukam innego rozwiązania czyli np wiekszy aku najlepiej gdyby wsadzić drugi tylko miejsca brak oslabiony.gif

Napisano

> a jak sie zeswapuje z 700 na 1.2 to cza mi zmieniac aku na mocniejszy

> ?..

> obecnie centra 40 albo 45

ja od ponad roku jeżdzę z boshem silver 40Ah i pradu nie oszczedzam smile.gif - światła, muza, nawiew, czesto "odparowuje" sobie lusterka jka tylko są na nich kropelki wody (co jest połączone z ogrzewaniem tylnej szyby więc i szyba grzeje), jakaś ładowarka do tel i na jakiekolwiek braki prądu nie narzekam smile.gif

Napisano

> ja od ponad roku jeżdzę z boshem silver 40Ah i pradu nie oszczedzam

> - światła, muza, nawiew, czesto "odparowuje" sobie lusterka jka

> tylko są na nich kropelki wody (co jest połączone z ogrzewaniem

> tylnej szyby więc i szyba grzeje), jakaś ładowarka do tel i na

> jakiekolwiek braki prądu nie narzekam

Dołóż do tego 3 wzmacniacze czyli -+ 1.5KW RMS + to co wyżej napisałeś i z prądem nie będzie tak wesoło jak pisałeś. U mnie seryjny akumlator wysiadł po roku .

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, odświeżam temat, padł mi akumulator i chcę kupic baterię:

Boscha: Prąd rozruchowy, EN [A]: 390 / Pojemność akumulatora [Ah]: 42. I tu jest moje pytanie czy ten akumulator parametrami będzie dobry do seicento, czy nie będzie za duży, bo orginalny ma pojemność [Ah]: 40. Za odpowiedzi , rady z góry dzięki

Napisano

Ze niby jakie glupoty?? Dobrze pisze!! Najwiekszy akumulator pod wzgledem Ah jaki jest sens wkladac do cc czy sc to 50 Ah a moim zdnaiem nawet 45 Ah. O wiekszej pojemnosci akumulatora nie da rady naladowac alternator jaki siedzi w sc czy cc czyli 65A. W przypadku dobrego sprzetu audio nie montuje sie wiekszego akumulatora tylko doklada sie drugi mniejszy na same audio. To po pierwsze. Po drugie co z tego ze bedzie wiekszy akumulator jezeli przy duzym poborze pradu w przypadku systemu audio alternator nie bedzie wyrabial z ladowaniem. Wiesz jaki bedzie efekt?? Jeszcze szybciej, wiekszej pojemnosci akumulator bedzie sie rozladowywal niz mniejszej, co w efekcie przy dlyzszym uzytkowaniu g w ten sposob doprowadzi do zmniejszenia jego wydajnosci i po roku max po 2 latach czasu bedziesz musial go ladowac w nocy zeby moc zapalic auto rano. I wiem co mowie. Przy wiekszej pojemnosci akumulatora pradu do chwilowego napedzenia basu bedzie wiecej ale przy dluzszym graniu na full zje akumulator jak sie masz wiktor bo alternator nie bedzie wstanie dac takiego napiecia i mocy zeby go naladowac. I tak jak tu niektorzy pisali kondensator za duzo nie pomaga bo on tylko magazynuje energie potrzebna na duzy chwilowy bass i przez to akumulator nie dostaje az tak szybkiego i mocnego chwilowego spadku napiecia. Niestety ale zeby napedzic dobre audio w naszych autkach trzeba zainwestowac najlepiej w dobry akumulator ( wcale nie jak najwiekszy pod wzgledem Ah tylko z duza moca rozruchowa np Centra Futura) i alternator ktory nie usmarzy sie i da rade ladowac lub tez w miare mozliwosci utrzymac odpowiednie napiecie. Myslisz ze dlaczego producenci zalecaja takie a nie inne pojemnosci akumulatorow do danych samochodow?? Wszystko jest podyktowane wydajnoscia alternatora. Dodajac porzadny sprzet audio nie ma szans by taki alternator wystarczyl. Rozwiazaniem chyba najtanszym jest przerzucenie bebechow alternatora z punto z klima ktory ma bodajrze 80A, do obudowy alternatora cc. I ja mam zamiar cus takiego u siebie wlasnie zrobic. Bo mimo ze mam laternator 65A i akum 44Ah to przy mocnym graniu nie doladowuje mi akumulatora. Pozdrawiam

Napisano

> Bo mimo ze mam laternator 65A i akum 44Ah to

> przy mocnym graniu nie doladowuje mi akumulatora.

jaki masz bezpiecznik na zasilaniu tego audio?

Napisano

> miejsce w SC

Do tej pory miałem tylko Centry fabryczną jak auto wyjechało z salonu 40Ah i obecnie mam Centre 40Ah kupioną w 2001r.! grinser006.gif

Właśnie 7 rok już służy, ale póki co działa, sprawdzianem dla mojego akumulatora będzie zima 2008/2009.

Jeśli umrze, następnym będzie Centra Futura 45Ah. I taki właśnie polecam. wink.gif

Napisano

> miejsce w SC

Ja wsadziłem 45Ah Centry- musiałem lekko odgiąć gniazdo bezpieczników usytuowane za akumulatorem.

Nie mam zamontowanego super audio ale za to 90% mojej jazdy to 2 kilometrowe odcinki więc rozrusznik żre kupę prądu,

apropo niedoładowywania akumulatora- nawet jeśli ktoś wsadzi sobie 30Ah i będzie jeździł w kapeluszu na 5 biegu 45km/h to i tak mu nie da rady doładować.

Napisano

> Witam, odświeżam temat, padł mi akumulator i chcę kupic baterię:

> Boscha: Prąd rozruchowy, EN [A]: 390 / Pojemność akumulatora [Ah]:

> 42. I tu jest moje pytanie czy ten akumulator parametrami będzie

> dobry do seicento, czy nie będzie za duży, bo orginalny ma

> pojemność [Ah]: 40. Za odpowiedzi , rady z góry dzięki

Ja kupiłem akumulator - Bosch Silver 42Ah

Napisano

nie warto wkładać większych akumulatorów niż powinien być ponieważ nie będzie doładowany

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.