Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem na zimnym silniku

Featured Replies

Napisano

dzisiaj zdarzyła się dziwna rzecz...

rano wsiadłem do samochodu w pośpiechu. odpaliłem

wrzuciłem jedyneczkę

obroty 2000 ( łapie lewe powietrze nie wiem jeszcze skąd)

puszczam sprzegło dodając gazu a samochód mi zgasł frown.gif

zadławił się....

wie ktoś w czym szukać przyczyny.... w piątek dostaje go mój młodszy brat do użytkowania a że jest świeżym kierowcą chce wyeliminować wszystkie niespodzianki co by się do astry nie zraził

Napisano

Na początek odłącz akumulator na minutkę.

Czy objaw pojawia się za każdym odpaleniem zimnego silnika, czy to tylko jednorazowy wybryk?

Napisano
  • Autor

> Na początek odłącz akumulator na minutkę.

hi to jest chyba dobra rada na każdy problem smile.gif

> Czy objaw pojawia się za każdym odpaleniem zimnego silnika, czy to

> tylko jednorazowy wybryk?

zdarzyło się to już kilka razy....

teraz zauważyłem jeszcze taka dziwną rzecz....

wiem, że dostaje on lewe powietrze ( po przeszukaniu forum doszedłem że to będzie wina serwa)

ale zdarza się taka sytuacja, gdzie np na chłodnym silniku jadę jest on strasznie mulasty a jak wcisnę gaz do podłogi, po przekroczeniu 4 tyś obrotów jak by dostawał nowej sily, zabawne bo sprawia to wrażenie delikatnej turbiny zeby.GIF a nie przypominam sobie żebym montował takie coś u siebie

czy to może być wina lewe powietrze z serwa? a może kat ( bo wydaje im się, że on jest jeszcze na swoim miejscu, a może jeszcze cos innego?

Napisano

Korzystając z okazji podepnę się z pytaniem bo mam podobnie tyle że u mnie jak jest chłodno z rana to jak odpalę to telepie całym autem obroty 1500 i tak aż się rozgrzeje z reguły to po przejechaniu 200metrów już się przestaje telepać a obroty spadają po około 1km. Dlaczego tak się telepie? Im zimniej tym mocniej.

Napisano

lewe powietrze - to by falował ale nie zgasł, sprawdzić świece, przewody WN, no i odczytać błędy może to coś pomoże, a i jeszcze wyczyścić silnik krokowy - może się wieszać.

--------------------

Astra F X16SZ 95 lpg

Napisano

Chyba nie ciągnie z serwo. Gdyby tak było to zubażałoby mieszankę tylko w jednym cylindrze. A wtedy silnik powinien się telepać, lub palić na 3 gary. Choć nie jest to wykluczone.

Na początku zbadałbym uszczelki przy przepustnicy, oring krokowego, połączenie wtrysku z kolektorem dolotowym i EGR-a.

Możesz na próbę odłączyć rurkę do serwo i zaślepić otwór w kolektorze. Tylko musisz uważać, bo nie będzie wspomagania hamulców.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.