Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem gdy pada i wilgotno

Featured Replies

Napisano

Witam, otóż pojawił mi się problem. Gdy auto postoi powiedzmy dzień lub dwa a pada co chwilę i jest wilgotno, po odpaleniu i dodaniu gazu w silniku strzela, a raczej w wydechu. Po przejachaniu kilku km, lub po kilkunastu minutach problem znika(zapewne wilgoć odparowuje) Domyślam się, że są gdzieś przebicia mój typ to pewnie kable WN. Ale.... wymieniany były z 1,5 roku temu na kable firmy 4max i myślałem, że pociągną dłużej, o ile to właśnie sprawa kabli. Gdzie ewentualnie mogą być jeszcze przebicia(DIS,cewka??) i jak to najłatwiej sprawdzić. Kable nie wygladają aby gdzieś były popękane czy coś. Może wilgoć dostaje się jakoś do rurek gdzie osadzone są świece, choć to mało prawdopodobne ale kto wie. Także wole spytać co o tym Szanowni kącikowicze sądzą zanim kupie nowe kable co wiąże się z wydatkiem ok 100 zł a okaże się, że to nie to. A części elektrycznych chyba w sklepach nie można oddawać z tego co słyszałem. Słyszałem, że kable można jakoś sprawdzać miernikiem itd ale czy jak będą suche to pokażą że coś jest nie tak? no i problem iż żadnego tego typu miernika nie posiadam.

Napisano

Jak na kable 4max to i tak długo wytrzymały. Tak samo janmory. Nie polecam na przyszłość kabelków tych firm.

Napisano

Witam

Twoj problem to slabe przewody, ktore pomimo ze wygladaja dobrze, maja przebicie. Na poczatku samochod szarpie i strzela, a po paru km komora silnika sie nagrzewa, wilgoc odparowuje i jest ok. Wymien przewody zaplonowe i ew. swiece i masz problem z glowy.

Polecam NGK lub Beru, a pomiar rezystancji przewodow nie jest miarodajny. Nie polecam innych przewodow (4max, Kraft, Janmor, Sentech i innych). Wydasz wiecej na NGK lub Beru, ale masz problem rozwiazany na dlugi czas.

Pozdrawiam

Napisano

Zgadzam się z przedmówcą, zmień przewody. Miałem takie same objawy, NGK rozwiązały problem cool.gif

Napisano

> Zgadzam się z przedmówcą, zmień przewody. Miałem takie same objawy,

> NGK rozwiązały problem

To już plaga. Ja też miesiąc temu wymieniłem bo ciężko odpalał.

Kupiłem NGK + świece BERU i mam spokój.

Polecam klubowicza zielik. Kupowałem od niego - szybko i tanio 270635636-JUMP2.gif

Napisano
  • Autor

Dziękuję za porady. No to w takim razie przewody muszę zakupić. Chyba jednak zdecyduję się na NGK gdyż są tańsze od Beru, tym bardziej, że nie chcę inwestować w Asterkę gdyż koło marca będę się jej pozbywał(odziedziczam Corolle e12 yay.gif )

Napisano

> Wydasz wiecej na NGK lub Beru, ale masz

> problem rozwiazany na dlugi czas.

od siebie dodam sprawdzone Bosch Silicon Power :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.