Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak ustawić BRC Just w Vectrze 1.6i

Featured Replies

Napisano

Witam. Sam już nie wiem czy to ja się czepiam czy mam racje... Od 9 tys km mam instalke II gen BRC JUST... Oczywiście przy założeniu wymieniłem: kable, świece, filtr... wszystko było wyregulowane super... Objechałem Bałtyk z pełnym pokładem i autko szło nawet lepiej niż na benzynie, spaliło przy spokojnej jezdzie ok. 8 l na 100km!!! (elastycznosc lepsza na LPG) Po powrocie zauważyłem, że autko zaczęło więcej palić... wiec jezdzilem do mojego warsztatu (ktory mi zakladal instalke) i oni mi regulowali... po regulacji było OK ale potem znowu zaczal wiecej palic i tracic moc... Ostatnio byłem na regulacji i... pali mało ale jest taki jakby przymulony ( zapowietrzony) szczególnie jak jade z kimś na pokładzie... kupiłem wiec interfejs i oprogramowanie do BRC i chciałem sobie sam ustawiac... ale... jak zobaczyłem tą instrukcje i ją przeczytałem to dosłownie jakbym czytał fizyke kwantową zlosnik.gifzlosnik.gif Nie kumam prawie nic... więc mam pytanie... wszystko u mnie z gazem OK... nie gasnie, rowno chodzi, mało pali ale co zrobic zeby był zrywniejszy i palił też mało?? Nie chce podłączyć laptopa i sobie namieszac jeszcze bardziej... Ma ktos jakis pomysł??

Napisano

Z tego co wiem, to Just ma autoadaptację...i może pracować w kilku trybach...może włączył Ci się tryb ekonomiczny i dlatego są takie jazdy...bez podłączenia do PC raczej niewiele zmienisz...a jak nie masz pewności to podjedź do gazownika, który wie co to Laptop i zna program do Justa...

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

Nooo ja moge podłączyć... bo mam wszystko co potrzebne do tego... ale... co zrobić jak podłącze??? żeby czegoś nie zje...ać??

Napisano

> Witam. Sam już nie wiem czy to ja się czepiam czy mam racje... Od 9

> tys km mam instalke II gen BRC JUST... Oczywiście przy założeniu

> wymieniłem: kable, świece, filtr... wszystko było wyregulowane

> super... Objechałem Bałtyk z pełnym pokładem i autko szło nawet

> lepiej niż na benzynie, spaliło przy spokojnej jezdzie ok. 8 l

> na 100km!!! (elastycznosc lepsza na LPG) Po powrocie zauważyłem,

> że autko zaczęło więcej palić... wiec jezdzilem do mojego

> warsztatu (ktory mi zakladal instalke) i oni mi regulowali... po

> regulacji było OK ale potem znowu zaczal wiecej palic i tracic

> moc... Ostatnio byłem na regulacji i... pali mało ale jest taki

> jakby przymulony ( zapowietrzony) szczególnie jak jade z kimś na

> pokładzie... kupiłem wiec interfejs i oprogramowanie do BRC i

> chciałem sobie sam ustawiac... ale... jak zobaczyłem tą

> instrukcje i ją przeczytałem to dosłownie jakbym czytał fizyke

> kwantową Nie kumam prawie nic... więc mam pytanie... wszystko

> u mnie z gazem OK... nie gasnie, rowno chodzi, mało pali ale co

> zrobic zeby był zrywniejszy i palił też mało?? Nie chce

> podłączyć laptopa i sobie namieszac jeszcze bardziej... Ma ktos

> jakis pomysł??

bez podlaczania laptopa to nie mam pomyslu-trzeba zobaczyc przeciez jak oscyluje lambda i jak "chodzi" krokowiec

Napisano
  • Autor

Powtarzam jeszcze raz... podłączyłem wszystko... tylko co mam ustawić w programie zeby lepiej przyspieszał??

Napisano

> ale co

> zrobic zeby był zrywniejszy i palił też mało??

Albo jedno albo drugie - ostatecznie można jeździć z górki (dużej) hehe.gif to wtedy będzie mało palił i przyspieszał zadowalająco.

Mi się zdaje, że masz za ubogą mieszankę, co zresztą dziwne, ale spalanie LPG w okolicach 8 l/100 km i to przy Vectrze 1.6 jest bardzo niskie, nawet przy kapeluszniczej jeździe. Moja Astra G przy bardzo spokojnej jeździe pali ok 8,6 (ale dynamikę ma bardzo dobrą).

Jeśli nie wiesz co ustawić, to lepiej nie próbuj - faktycznie możesz coś namieszać i będzie problem. Najlepiej jedź do gazunów i sprawdź co oni robią patrząc na monitor.

Aczkolwiek myślę, że po prostu zubażają mieszankę (klient chce, to niech ma). Problem w tym, że Just prędzej czy później zwiększy ilość lpg na optymalny (wg sondy lambda) poziom.

Jazda na zbyt ubogiej mieszance może mieć efekty uboczne w rodzaju przyspieszonego wypalenia zaworów, a nie tylko braku dynamiki silnika. Tak więc uważaj co robisz smile.gif

Napisano

> Powtarzam jeszcze raz... podłączyłem wszystko... tylko co mam ustawić

> w programie zeby lepiej przyspieszał??

wylaczyc autoadaptacje

Napisano

> wylaczyc autoadaptacje

A możesz podać gdzie się to w Justcie wyłącza?

Przypuszczam, że w "Setting Up -> Self-adaptivity". Tylko którą opcje wybrać, bo są trzy:

- complete

- no pc-conf

- absent?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.