Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przelewa się paliwo z baku nawet jak jest zimno!!!

Featured Replies

Napisano

serwus!

Panowie! Wylewało mi się paliwo z baku w upalne dni jak zatankowałem pod korek - podobno przez odpowietrzenie! Teraz zauważyłem, że wylewa się zawsze jak zatankuje po brzegi! Podniosłem tylne siedzenie aby zobaczyć nieszczelności. Wszystko wydaje się OK. Wylewa się tak jakby nadmiar z węża! Gdzie przyczyna? Co robić? z góry dzięki za odpowiedź!

Napisano

>Co robić?

hmm.gif nie tankowac pod korek? grinser006.gif

chyb litr w mniej w zatankowany do baku cie nie zbawi prawda? a to by chyba najprostsze rozwiazanie bylo. no i jak sie wylewa? przy tankowaniu czy w czasie jazdy?

Napisano

> serwus!

> Panowie! Wylewało mi się paliwo z baku w upalne dni jak zatankowałem

> pod korek - podobno przez odpowietrzenie! Teraz zauważyłem, że

> wylewa się zawsze jak zatankuje po brzegi! Podniosłem tylne

> siedzenie aby zobaczyć nieszczelności. Wszystko wydaje się OK.

> Wylewa się tak jakby nadmiar z węża! Gdzie przyczyna? Co robić?

> z góry dzięki za odpowiedź!

Zawsze jak wlejesz pod korek to Ci sie wyleje nadmiar 270751858-jezyk.gif jest specjlana rurka do tego. Poprostu tankuj odrobinke mniej a częściej niewiem.gif

Napisano
  • Autor

no i jak sie wylewa? przy

> tankowaniu czy w czasie jazdy?

dzięki - nie pociesza mnie to bo tego litra ostatniego nie da się wyczuć cholera! Wylewa się tak:

leję pod korek i idę zapłacić a jak wracam to pod uniakiem plama średnicy 1/2m! pojeżdżę z 5 km i wyciek ustaje! Kiedyś przyjechałem z pełnym bakiem pod blok i stał sobie uniaczek 2 dni. Drugiego dnia był upał 35'C i wyciekło a chyba z litr! myślałem, że to fachowcy co filtr paliwa wymieniali bo w dieslu stosują metodę wpuszczania powietrza do baku, żeby dporowadzić ropę do pompy znajdującej się przy silniku. diesle w uno nie mają drugiej pompki w baku i myślałem że mi bak rozerwało ale jesy ok. Poza tym w instrukcji pisze, że bak jest plastikowy a po opukaniu stwierdziłem, że jest blaszany i nie 42l tylko max. 40 może mniej!

Napisano

a moze nie masz orginalnego baku?

a jeżeli chodzi o lanie do pełna to rozumie, ze nie można wyczuć tego litra. Jedno co moge polecic to ja tak przynajmniej robie.. raz mi sie wylała benzyna (było ciepło) zaraz po tankowaniu, ale wtedy miałem tak ze miałem pistolet do full wciśnięty i z wielkim ciśnieniem leciała benzyna... potem za kazdym tankowaniem jak widziałem ze gdzies jeszcze 2-3 litry poprostu puszczałem i leciało bardzo wolno, jak wybiło pierwszy raz odłożyłem i nie leci nawet jak jest ciepło... może to od tej techniki alezy, ze np. jak wlewasz z pełną siłą węża to więcej się wlewa np. o jakies pare mililitrów i to włąsnie jest to co ucieka.

Napisano

> serwus!

mnie tam niegdy nie wyciekała , a lałem zawsze pod sam korek..

nie pozostaje nic innego , jak dokładne obejrzenie zbiornika paliwa i jego przewodów zaraz po tankowaniu można zalać prawie do pełna i 5 - 10 litrów wziąść do karnistra , wjechać na kanał i dolać do pełna.

Szczególną uwagę zwróciłbym na plastikowy wąż od wlewu - lubi się czasem przetrzeć w okolicach tylnej podłużnicy, oraz zaworka odpowietrzającego zbiornik, umieszczonego na samej górze zbiornika (w jego tylnej cześci - z lewej strony samochodu, nie widać go od dołu samochodu bo jest zasłonięty karoserią).

Pozdr

Napisano

Witaj! Ja bym wszedł pod unochoda i zobaczył czy nie wycieka tam gdzie wąż wlewu i odpowietrzania wchodzi do zbiornika. bo ten litrz paliwa za dużo to akurat stoi w wężu od wlewu i jak Ci nie trzyma na cybantach to sobię wyleci shocked.gif

Napisano

> serwus!

Witam jeżeli chodzi o wylewanie sie paliwa w uno po zatankowaniu do pełna to jest norma ja już się do tego przyzwyczaiłem i zadze się też przyzwyczaić bo ten typ tak ma POZDRAWIAM!

Napisano

> serwus!

Spoko, jak ja w upał wleję po korek i postawię auto pod blokiem to też mi trochę wychodzi korkiem. Ale pocieszam się, że nie tylko mi. Kumpel z 1.0 też tak ma. Więc to chyba ma tak być.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.