Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ręce mi opadają... POMÓŻCIE!!!

Featured Replies

Napisano

Dzwoniłem do autoryzowanego serwisu BOSCH.... Gość tylko mnie wkurzył i tyle! Przedstawiłem mu zachowanie auta: że obroty falują, że szarpie przy ruszaniu, że muli się przy wyprzedzaniu... Zapytałem ile kosztuje diagnoza: 150 pln.. No dobra, myślę sobie. Najważniejsze, że ustali co i jak. Znajdzie usterkę, a uszkodzoną rzecz sam wyminię... ZAPOMNIJ!!!

Mówię mu: sprawdz: wtrysk, czujniki (wału, TPS, temperatur), moduł, kompa, cewkę itd itd i poproszę wydruk z odczytem czujników. A on na to, że żadnego wydruku nie dostanę bo ich program nie podaje oporów czujników tylko błąd lub nie! No to ja na to czy daje mi gwarancję że wykryje źródło problemów a on się zaczyna wykręcać... Dziękuję za taką diagnozę!!!! Zaraz dzwonię do Fiata i czekam co oni na to. Jak nie to kupiłem już czujnik i sam będę kombinował bo jak sam nie dopilnujesz to nikt Ci nie pomoże. Mam wrażenie, że najchętniej to by wszyscy złomowali auta starsze niż osmioletnie i problem z głowy sciana.gifczerwona.gif

Napisano

Właśnie-te diagnozy na tym ich kompie to lipa NIC NIE WYKRYWAJĄ!!

I dla tego też nigdy tego nie polecam.

Był na FIAT UNO manual jak miernikiem sprawdzić wszystkie czujniki-Diagnostyka wtrysku MONOJETRONIC

Napisano
  • Autor

Dziś oddałem auto do elektromechanika. Ma pomieżyć wszystko na "piechotę". Przyznał, że test kompa nic nie wykryje. Aż się zdziwiłem icon_eek.gif Koszt 80 pln

Napisano

> Dziś oddałem auto do elektromechanika. Ma pomieżyć wszystko na

> "piechotę". Przyznał, że test kompa nic nie wykryje. Aż się

> zdziwiłem Koszt 80 pln

Dziś przeczytalem Twojego PW, mam urwanie głowy z remontem w domu i niejeżdżący łunochod furious.gifangryfire.gif, ale widze że juz oddałeś do elektromechanika,

Ten mechanik ma rację, komp pokaże błędy działania, a nie odczyty i ustawienia, więc nie wykryje usterki ale może ją wskazać. Za odczyt kompa 80 zł, icon_eek.gif to ja wolałem kupic Euroscan na Alledrogo za 90zł i drugiego coma na PCMcia za 100 , teraz sam robię odczyt i wiem że nie znajdę tak błędu, czy też źródła awarii - po prostu jest ona gdzieś poza elektroniką, a elektronika wariuje próbując się do tego dostosować, np perforacja w module czy serwie daje lewe powietrze a komp zwariuje waląc niemiłosiernie paliwa w układ - efekt auto nie jeździ, a odczyty z kompa super .

Napisano
  • Autor

> Dziś przeczytalem Twojego PW, mam urwanie głowy z remontem w domu i

> niejeżdżący łunochod , ale widze że juz oddałeś do

> elektromechanika,

> Ten mechanik ma rację, komp pokaże błędy działania, a nie odczyty i

> ustawienia, więc nie wykryje usterki ale może ją wskazać. Za

> odczyt kompa 80 zł, to ja wolałem kupic Euroscan na Alledrogo

> za 90zł i drugiego coma na PCMcia za 100 , teraz sam robię

> odczyt i wiem że nie znajdę tak błędu, czy też źródła awarii -

> po prostu jest ona gdzieś poza elektroniką, a elektronika

> wariuje próbując się do tego dostosować, np perforacja w module

> czy serwie daje lewe powietrze a komp zwariuje waląc

> niemiłosiernie paliwa w układ - efekt auto nie jeździ, a odczyty

> z kompa super .

No zobaczymy co powie. Dziś po południu auto ma byc sprawdzone. Mówi, że jest z ty, roboty ale sprawdzi wszytsko na piechotę. Wczoraj się przejechał i mówi, że rzeczywiście auto szarpie ale nie ma tragedii...

Tak jak piszesz. Nawet jeśli zrobię elektronikę to może być jakaś część mechaniczna i tak w kółko spineyes.gif Póki co mam jeszcze nadzieję więc czeakam do popołudnia zlosnik.gif

Napisano
Rzuć okiem na ten opis. Jeżeli masz taki rozdzielacz, to wgłębienie na wewnętrznej powieszchni może być przyczyną szarpania. U mnie pojawiało się przy przyspieszaniu w okolicach 30-50 km/h.
Napisano
  • Autor

Auto odebrałem już od mechanika zlosnik.gif Wyczyszczono korpus przepustnicy i dodano jakąś uszczelkę, która powinna być a której nie było... Auto odzyskało moc i ciągnie jak powinno zlosnik.gif Gość powiedział, że silniczek jest w super stanie i dawno nie widział takiego, bo idealnie spala benzynę... (nie wiem o co mu chodziło ale gadał coś o świecach i komorze spalania. Wgrał nowy program i jestem zadowolony. Zobaczymy jak wypadnie teraz spalanie. Został problem, z delikatnie falującymi obrotami ale sądzę, że to wina zacinającego się krokowca.... Wieczorem jadę na dłuższą przejażdzkę i zobaczymy jak samochodzik sobie poradzi od zupełnie zimnego silnika bo jak go odebrałem był rozgrzany 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

Napisano

> Auto odebrałem już od mechanika Wyczyszczono korpus przepustnicy i

[...]

A ja dziś pół dnia spędziłem w ASO, poddali sie zlosnik.gif

Ich komp na odczycie całkiem zbzikował. podawał temp powietrza -6st hahaha.gif o reszcie odczytów nie mówię zlosnik.gif

gość nie wierzył własnym oczom, pomierzył elektronikę, kompa i czujniki, zobaczył że wszystkie pomiary w porządku, podrapał się w głowę sprawdził układ WN i ciśnienia sprężania, najmniejsze 10,5, reszta pow. 11-tu i poddał się - tak jak ja. frown.gif

Nawet nie wzięli ode mnie za robotę. hmm.gif

Jedyne co potrafili powiedzieć to może zmiana wiązki - to się zobaczy czy pomoże. Ponieważ nowa wiązka jest tak droga że kupiłbym za to cały używany silnik, więc będę całość sztukował, pewnie zajmie mi to ze dwa wieczory. 275123014-zielony.gif i sie zobaczy zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Jestem już po teście, który odbył się wczoraj... Jest lepiej na rozgrzanym silniku ale poza tym problem jak był tak jest... frown.gif Daje za wygraną.. Za dużo elementów do sprawdzenia. Gdzies musi brać lewe powietrze.. Podejrzewam serwo bo hamulce coś osłabły a wczoraj stanąłem, wrzuciłem luz i kilkakrotnie mocno nacisnąłem na hamulec. Obroty zaczęły szalec. Podnosiły się i spadały aż wróciły do normy crazy.gifsick.gif

Napisano

> Jestem już po teście, który odbył się wczoraj... Jest lepiej na

> rozgrzanym silniku ale poza tym problem jak był tak jest...

> Daje za wygraną.. Za dużo elementów do sprawdzenia. Gdzies musi

> brać lewe powietrze.. Podejrzewam serwo bo hamulce coś osłabły a

> wczoraj stanąłem, wrzuciłem luz i kilkakrotnie mocno nacisnąłem

> na hamulec. Obroty zaczęły szalec. Podnosiły się i spadały aż

> wróciły do normy

U mnie tak samo, jak wciskam na hamulec i trzymam do obroty wariują i spadają i tak było od kupienia od nowości. Więc odpowiada za to szajsbosch serwo hamulca

Napisano

> U mnie tak samo, jak wciskam na hamulec i trzymam do obroty wariują i

> spadają i tak było od kupienia od nowości. Więc odpowiada za to

> szajsbosch serwo hamulca

o ile spadają o 50? u mnie tak

Napisano
  • Autor

> o ile spadają o 50? u mnie tak

Falują od 500 do 1500. Policz sobie zlosnik.gif

Napisano

> Jestem już po teście, który odbył się wczoraj... Jest lepiej na

> rozgrzanym silniku ale poza tym problem jak był tak jest...

> Daje za wygraną.. Za dużo elementów do sprawdzenia. Gdzies musi

> brać lewe powietrze.. Podejrzewam serwo bo hamulce coś osłabły a

> wczoraj stanąłem, wrzuciłem luz i kilkakrotnie mocno nacisnąłem

> na hamulec. Obroty zaczęły szalec. Podnosiły się i spadały aż

> wróciły do normy

Własnie tego czyli perforacji membrany w serwie u mnie szukali, bo mieli taki przypadek i liczyli w ASO, ze to będzie taki sam przypadek. Ale u mnie jest w porządku podciśnienie nie bierze lewego powietrza, natomiast u Ciebie stawiam na 100%, że to membrana w serwie do wymiany i będzie jeździć. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.