Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa B 1.0

Featured Replies

Napisano

Witam i pytam z sąsiedniego kącika. jak reaguje silnik z uszkodzonym przepływomierzem? Znajoma ma takową Corsinkę 1.0 i ma problem z pracą silnika. Zapala się kontrolka Check Engine. Podjechała do jakiegoś warsztatu i odczytali błąd jako uszkodzony zawór EGR, ale kontrolka w czasie odczytu nie paliła się.

Pytam czy jest to trafna diagnoza bo o ile mi wiadomo błąd powinien być odczytany w momencie palenia się i stąd wynika pytanie.

Może to również przepływomierz. Proszę o jakieś sugestie. Koszta wymiany są dość znaczne, warto zasięgnąć rady.

Napisano

Ja napisze tylko ze uszkodony krokowiec powoduje zapalenie sie CE sprawai ze auto mieli obrotami na jalowym.

W czasie jazdy bardzo szarpie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu.

Niestety w sprawie uszkodzonego przeplywomierza nie napisze bo od nowosci tylko to sie popsulo.

Napisano

> Ja napisze tylko ze uszkodony krokowiec powoduje zapalenie sie CE

> sprawai ze auto mieli obrotami na jalowym.

> W czasie jazdy bardzo szarpie przy dodawaniu i odejmowaniu gazu.

> Niestety w sprawie uszkodzonego przeplywomierza nie napisze bo od

> nowosci tylko to sie popsulo.

To tylko czekac az padnie grinser006.gif Bo przepływka w tych autach robi rózne jaja i sprawia sporo problemów niektórym mechanikom

Napisano
  • Autor

Mi również jest cokolwiek trudno powiedzieć, ale spróbuję podmienić krokowca i zobaczyć jaki będzie efekt.

Napisano

> ale kontrolka w czasie odczytu nie paliła się.

O ile się orientuję to nie ma znaczenia czy kontrolka się pali w czasie podpięcia pod kompa czy nie. W końcu błąd zostaje w pamięci komputera. Więc jeśli wyskoczył błąd EGR'a to ja bym najpierw poszedł tym tropem.

Napisano

EGR do czyszczenia.

jesli bylby problem z przeplywomierzem to autko bedzie zamulalo w pewnym zakresie obrotow a blad na kompie na pewno sie nie pokaze. zeby zdiagnozowac czy to przeplywomierz mozna go odpiac i jesli autko zacznie normalnie przyspieszac to na pewno on.

jesli jest padniety to wymiana tylko na oryginal bo zamienniki sie nie sprawdzaja.

Napisano

W 1.0 ten temat jest dość częsty. Na pewno silnik będzie szarpał przy dodawaniu gazu, będzie czuć na pewno ze coś jest nie tak...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.