Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

VB - brak świateł mijania

Featured Replies

Napisano

Witam!

Dzisiaj padly mi w VB oba swiatla mijania. Wlaczylem normalnie wlacznikiem, swiatla zapalily sie (blysnely) moze na 0,5 sek. i padly... Oba rownoczesnie... Dobrze, ze mam halogeny z przodu, to jakos te 10km do domu dojechalem... Inne swiatla (drogowe, halogeny, pozycyjne z przodu i z tylu) dzialaja normalnie... Musze cos z tym zrobic na szybko, a nie mam zadnego schematu instalacji, wiec licze na Wasza pomoc. blagam.gif

Wnioskuje, ze zarowki sa OK, obie rownoczesnie w tym samym ulamku sekundy przeciez nie padly (dzisiaj nie mialem jak sprawdzic, bo ciemno jak w d... i leje jak z cebra)...

Bezpieczniki raczej tez wykluczam (zdaje sie, ze sa oddzielne dla lewego i prawego mijania, jak w kazdym normalnym aucie), z tego samego powodu co zarowki...

Pozostaje wiec przekaznik lub wylacznik...

Bardziej stawialbym na przekaznik...

I tu pytanie do Was... Przekaznik jest wspolny dla obu mijania, czy sa oddzielne... hmm.gif Cos mi sie wydaje, ze jest jeden, i tak cos podejrzewam, ze to wlasnie on padl... Tylko, jak go zidentyfikowac w skrzynce, ktory to jest (jakies oznaczenie, kolor???)...

No i pozostaje jeszcze wlacznik, ale tam to chyba nie ma sie co spier...

Jakies pomysly... hmm.gif

EDIT

Wlasnie wyszukalem w necie, ze w VB nie ma przekaznika swiatel mijania sick.gif

Wiec pozostaje idealnie rownoczesny pad 2 zarowek/2 bezpiecznikow lub wylacznik swiatel... hmm.gif

Napisano

Ja tam się na elektryce nie znam - ale zacząłbym od wymiany żarówek. Rosyjscy naukowcy nie takie rzeczy widzieli zlosnik.gif i choć to mało prawdopodobne, żeby obie naraz się przepaliły to jednak takie prawdopodobieństwo istnieje hmm.gif

Napisano

Sprawdź żarówki obstawiam że padły razem zlosnik.gif

Napisano

Takie rzeczy się zdarzają, że padają obie żarówki dokładnie w tym samym czasie - ja również obstawiam ich przepalenie.

Napisano
  • Autor

Nie wiem, jak to jest mozliwe, ale padly obie zarowki w momencie wlaczenia swiatel... hmm.gif Moze jakies przepiecie na wylaczniku... niewiem.gif A moze to tzw. niemiecka precyzja, bo obie standardowe Helle byly montowane rownoczesnie i z dokladnoscia do 0,5 sek. zakonczyly obie swoj zywot... zlosnik.gif

Dzieki wszystkim za pomoc... 20.GIF

Napisano

Znaczy mają powtarzalność produkcji, a to dobrze. zlosnik.gif

Napisano

> Znaczy mają powtarzalność produkcji, a to dobrze.

Bardzo trafnie to ująłeś waytogo.gif

Napisano

Bo najgorszy, wbrew pozorom, jest brak powtarzalności produkcji, raz zrobią dobre, a raz do kitu. oslabiony.gif

Napisano

> Nie wiem, jak to jest mozliwe, ale padly obie zarowki w momencie

> wlaczenia swiatel...

To żadna nowość często się tak zdarza smile.gif.

Dobrze, że nie zainwestowałeś w droższe podzespoły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.