Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MK2FL 2 dni temu kupiony i problem

Featured Replies

Napisano

Witam, czy wie ktoś jak idzie wiązka przewodów w okolicach tylnego prawego błotnika w MK2 FL 2004r. 3 drzwi?

Pytam ponieważ: zakupilem drugiego kropka do domku. Założyłem do niego plastikowe nadkole na lewą stronę i wszystko OK.

Założyłem prawe nadkole i się zaczęło: (nie wiem czy to dokładnie w momencie zakładania nadkola). Przepalił się bezpiecznik odpowiedzialny za alarm, radio. Założyłem nowy bezpiecznik i samochodem można jechać, działa radio ale nie mam napięcia na lampce podsufitce. Wcześniej działała, a teraz żarówka dobra a napięcia brak. Podejrzewam, że mogłem przewiercić jakiś przewód wwiercając się w okolicach prawego tylnego amora w kierunku wnętrza auta. Co prawda wszystkie światła na klapie działają. Cały dzień próbowałem zdiagnozować czy walnąłem ten przewód czy nie, ale nie jestem w stanie. A może ktoś wie co steruje lampką pod sufitem, czy do niej jest ten bezpiecznik co do radia?

Napisano
  • Autor

Mam nadzieje, że przewody nie idą gdzieś jakimiś profilami zamkniętymi. Bo jak tak to będzie lipa. A bez potwierdzenia, że jest OK boję się jeździć aby nie stanął mi samochód w płomieniach.

Napisano

Wydaje mi się , że w bagażniku po prawej stronie przy nadkolu ( jest na zewnątrz) przebiega wiązka tam patrzyłeś ???

Musiałeś walnąć przewód który podaje "masę" po zamknięciu klapy i 4xdrzwi do body kompa dlatego jest problem z lampką ... hmm.gif

281465083-fl_wiazka.jpg

post-9407-14352497689575_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Wydaje mi się , że w bagażniku po prawej stronie przy nadkolu ( jest

> na zewnątrz) przebiega wiązka tam patrzyłeś ???

> Musiałeś walnąć przewód który podaje "masę" po zamknięciu klapy i

> 4xdrzwi do body kompa dlatego jest problem z lampką ...

Właśnie nie patrzyłem dokładnie bo nie chce za mocno auta rozbierać...

Ale skoro tak mówisz to jutro rozpocznę rozbiórkę.

Co do rysunku, który wkleiłeś to przewody idą lewym bokiem....

Już sam się gubię, ale chyba nic nie pozostaje tylko rozebrać wszystko i szukać.

Napisano

> Już sam się gubię, ale chyba nic nie pozostaje tylko rozebrać

> wszystko i szukać.

dużo pracy nie ma , wyciągasz "dyktę" osłaniającą podłogę bagażnika , lekko podwijasz poszycia nadkoli i powinieneś zobaczyć wiązki przy nadkolach na podłodze bagażnika hmm.gif

Jeszcze taki obrazek wiązki znalazłem :

281465475-fl_wiazka_tyl.jpg

post-9407-14352497691502_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc wszystkim. Problem rozwiązany.

Po zdjęciu dykty okazało się, że faktycznie śruba od nadkola przebiła izolację. Odchyliłem dyktę, zaizolowałem przewód i jest OK.

Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, a mianowicie:

Skoro było zwarcie na "+" to dlaczego lampka w ogóle nie działała i bezpiecznik się nie przepalał. Skoro było zwacie to powinno wywalać bezpiecznik.... a tu tylko lampka sie nie paliła. Co prawda przepalił się ze 2 razy... ale ostatnie dni auto stało i bezpiecznik był dobry, a zwarcie musiało być ponieważ oświetlenie nie działało - magia?

Już skoro tu piszę o kabelkach to mam jeszcze małe pytanko: Czy wie ktoś jaką lampkę założyć na podświetlenie bagażnika? Przeszukałem alledrogo i nic wpadło mi sensownego w oko.

Napisano

> Czy wie ktoś jaką lampkę założyć na podświetlenie bagażnika?

> Przeszukałem alledrogo i nic wpadło mi sensownego w oko.

listwy diodowe 2 szt po 3 diody:

278397466-01.jpg

278397466-02.jpg

Napisano

> listwy diodowe 2 szt po 3 diody:

Witam. Mam jak kolega grinser006.gif.Bardzo fajnie świeci, ale chciałbym zapytać jak wygląda wyłącznik tych świateł(jakaś fotka może).

Napisano

> Skoro było zwarcie na "+" to dlaczego lampka w ogóle nie działała

Odpowiedź jest jedna niezbadane są wyroki Body Kompa który steruje lampką , podawane są do niego zarówno "+" jak i sterujące "-" ok.gifTrafiłeś pewnie w przewód którym podawany jest "-" od otwarcia klapy bagażnika , zwarcia nie było , ale na stałe poprzez wkręt podałeś masę i zafałszowałeś informację , dla body kompa klapa była cały czas otwarta więc już biedaczek lampki nie zapalał hmm.gif

Napisano

> Witam. Mam jak kolega .Bardzo fajnie świeci, ale chciałbym zapytać

> jak wygląda wyłącznik tych świateł(jakaś fotka może).

ja mam w std. wyłacznik w zamku tylnej klapy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.