Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

gumowe odboje na klapie stilo 3d

Featured Replies

Napisano

Witam

czy oriętuje się ktoś jak się reguluje gumowe odboje na tylnej klapie ?

jeden jest wyżej drugi niżej ,a nie wiem jak je ruszyć próbowałem je kręcić ciągnąć i nic help !

Napisano

Mam co prawda kombi,ale jeśli są takie same jak te regulujące położenie maski silnika to(u mnie)kręci się je odwrotnie niż normalnie:chce wykręcić to wkręcam,itd.

Napisano

A ile można wykonać obrotów regulując. Jeden czy może więcej.

Napisano

..........jeden i to chyba nie pełny smile.gif

Napisano

Dzięki 20.GIF

Napisano
  • Autor

dzięki faktycznie kręcą się w drugą strone 270751858-jezyk.gif

tylko ta regulacja to jakaś taka malutka , grrr no nic szukam dalej sposobów jak uciszyć tylną półkę 270751858-jezyk.gif

Napisano

jak uciszyć tylną półkę

Czy aby na pewno tylna półka. Ja też tak myślałem a okazało się że to tłucze się cała tylna klapa. Pomogło cofnięcie rygla żeby cała klapa lepiej siadła na uszczelce a nie tylko na odbojach. Pozdrawiam i życze miłej pracy.

Napisano

> tylko ta regulacja to jakaś taka malutka , grrr no nic szukam dalej

> sposobów jak uciszyć tylną półkę

....można też sprawdzić jaki jest stan gumowych elementów przyklejonych do wewnętrznej strony klapy, których zadaniem jest dociskać półkę w momencie kiedy klapa jest zamknięta............... pamiętam, że ktoś na kąciku wypełniał czymś te elementy (bo są przelotowe)......... gąbką czy czymś twardym niewiem.gif .......takie wypełnienie może usztywnić te gumy i zwiększyć skuteczność tłumienia drgań półki........ jeśli oczywiście to ona ci hałasuje...... palacz.gif

Napisano
  • Autor

> tłucze się cała tylna klapa. Pomogło cofnięcie rygla żeby cała

> klapa lepiej siadła na uszczelce a nie tylko na odbojach.

jakiego rygla? możesz mi to przybliżyć ?

> ....można też sprawdzić jaki jest stan gumowych elementów

> przyklejonych do wewnętrznej strony klapy,

tak czytałem o tym gdzieś i nawpychałem tam gąbki pod panele podłogowe 270751858-jezyk.gif ale to i tak nie pomogło trzeba będzie faktycznie sprawdzić czy to tylna półka czy coś innego ...

Napisano

> jakiego rygla? możesz mi to przybliżyć ?

Może źle to nazwałem. Chodzi o tą część w bagżniku przykręconą na dwie śróby imbusowe(zarazem regulacja) co ją łapie zamek który jest w klapie bagażnika.

• 2 miesiące później...
Napisano

Gumowe odboje na klapie stilo posiadają regulacje nie tylko przez pokręcenie nimi. Nazwałbym to podwójnym systemem regulacji. Mniejszą a zarazem płynną i bardziej dokładną uzyskujemy poprzez pokręcanie odbojami. Jeżeli potrzeba bardziej wysunąć odbój to należy wrkętak lub coś płaskiego włożyć między tą część odboju zamocowaną w klapie a część ruchomą i delikatnie podważyć. Powinno nastąpić delikatne kliknięcie i odbój wysunie się przeskakując o mały ząbek (zatrzask). W zależności od potrzeby regulacji wysunąć o potrzebną ilość a następnie wyregulować dokładnie poprzez przekręcanie. Życzę udanych regulacji.

Pozdrawiam

Napisano

> Powinno nastąpić delikatne kliknięcie i odbój wysunie się

> przeskakując o mały ząbek (zatrzask).

Po dociśnięciu klapy nie cofnie się z powrotem na poprzednią pozycję?

Napisano

> Po dociśnięciu klapy nie cofnie się z powrotem

Jeżeli będzie za bardzo wysunięty to oczywiście że się cofnie.

U mnie był spory luz i wysunięcie o jeden ząbek plus regulacja przez pokręcanie dało oczekiwany efekt.

Najpierw trza sprawdzić jak duży jest luz na odbojach, a następnie to już zabawa metodą prób i błedów.

Napisano

> Jeżeli będzie za bardzo wysunięty to oczywiście że się cofnie.

Zapytałem dlatego, że pewnie jest to sposób montażu-połączenia tych dwóch elementów, a nie opcja regulacji.

Napisano

> pamiętam, że ktoś na kąciku wypełniał

> czymś te elementy (bo są przelotowe)......... <.....................>

tak ja wypełniałem, lepiej przylega do półki, dodatkowo na klapie w miejscu styku odbojnika z klapą przykleiłem krążki z gąbki (cirka 3 mm grubości)od 6 lat klapa i półka nie działają mi na nerwy.

Napisano

pewnie jest to sposób montażu-połączenia tych

> dwóch elementów, a nie opcja regulacji.

To dlaczego po sprawdzeniu u znajomego który ma stilo od nowości i mówi że nigdy nic nie robił przy odbojach róznica wysokości wynosi ponad 2mm. Jeden bardziej wystaje od drugiego. Przy przekręcaniu odboja uzyskamy różnice max 1mm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.