Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

rysaaaaa !!! co począć???

Featured Replies

Napisano

Przepraszam że tyle wykrzykników ale nie mogę dojść do siebie ,jakiś s..@#@$ zarysował mi kropka , i poradźcie co z tym zrobić rysa jest do podkładu więc polerka nic tu chyba nie da, malować ale całość czyli całe drzwi , czy może tylko jakiś magik-malarz by to punktowo zaszpachlował i zacieniował, no nie znam się na tym. Mam AC więc w poniedziałek udam się do ubezpieczyciela, i może do jakiegoś lakiernika po poradę. Ale oczywiście najpierw radzę się KOLEGÓW ,poradźcie co z tym fantem bo nie chcę w nerwach zrobić jakiegoś błędu sick.gif Może ktoś miał podobne doświadczenia chociaż nikomu nie życzę no.gif

281488640-tn_100_2826.jpg

post-22427-14352497799515_thumb.jpg

Napisano

z ac to malowanie obu drzwi , nic innego nie poradzisz

Napisano

całe dzrwi niestety do malowania z metalikiem bywa tak, że trzeba czasem robić też przejście na sąsiadujący element

Napisano

> Przepraszam że tyle wykrzykników ale nie mogę dojść do siebie ,jakiś

> s..@#@$ zarysował mi kropka , i poradźcie co z

> tym zrobić rysa jest do podkładu więc polerka nic tu chyba nie

> da, malować ale całość czyli całe drzwi , czy może tylko jakiś

> magik-malarz by to punktowo zaszpachlował i zacieniował, no nie

> znam się na tym. Mam AC więc w poniedziałek udam się do

> ubezpieczyciela, i może do jakiegoś lakiernika po poradę. Ale

> oczywiście najpierw radzę się KOLEGÓW ,poradźcie co z tym

> fantem bo nie chcę w nerwach zrobić jakiegoś błędu Może ktoś

> miał podobne doświadczenia chociaż nikomu nie życzę

Jak już gdzieś pisałem - ponad tydzień temu jakiś debil mi wgniótł drzwi i błotnik na parkingu. Radziłem się wielu lakierników, pisałem do kilku lakierni ASO i u mnie wszędzie odpowiedź była taka sama: metallic'a nie uzupełnia się, lecz lakieruje całe części. Tak więc masz niestety do polakierowanie dwoje drzwi :/

Zrób to może tak jak ja - na wiosne - bo znając "szczęście" pewnie kolejny idiota, lub babsztyl, który się pcha na chama nie mając miejsca może nówke lakier znów uszkodzić sick.gif

Napisano

artyści z aerografem to cieniują ... ale wychodzi drożej niż klasyczne malowanie całości

Napisano

..sprawa poważna. Moze pociesze cię, ale ja 3 lata temu kupilem auto właśnie z podobną rysą do podkladu, a na czarnym metallicu dopiero było widoczne. Co zrobilem????? Także chcialem malować, ale znjomy odradzil mi, bo gdy bede chciał sprzedać auto, kazdy ci powie że auto było bite, niewiadomo jak i co, wiec .... wiec takim samym lakierem uzupełniono ubytek jesli nie myle sie igłą punktowo z benedyktyńską cierpliwością nakłądajac punkcuik po punkciku z całej krechy. Po jakimś czasie podpolerował lekko. Wazne aby uzupełniany ubytek był uzupełniony a nie rozlał sie na zewn ubytku- to b trudne. Czy widać?? Widać, ale trzeba zbliżyć sie, znaleźć. Jezdze tak juz ok 3 lat od tej operacji, brak jakichkolwiek oznak korozji czy czegokolwiek. To wymaga kunsztu, cierpliwości i checi, bo jak pojdizesz do lakiernika on odpowie ci ze nie da sie, bo.. bo kolo nosa przejdzie mu robota, kasa.ja za zrobienie zaplacilem chyab 100 PLN z czego najwiecej kosztowaął sam lakier. Ja musze pochwalic Fiata za lekier, moze wiele mu zarzucic ale lakier i balchy sa na poziomie przyzyzwoitym, podobne zdarzenie z mojej winy miało miejsce tej wiosny- w deszczu przejechałem przez wiszący łańcuch zagradzajacy wjazd- efekt- porysowana maska z warstwy koloru tez do podkłądu. jezdzilem całe lato tak, ale teraz niestety bede jednak musiał pomalować i niestey błotniki na granicy styku maski także cieniowanie frown.gif((( i tym samym ktoś i tak mi zarzuci ze auto było po dzwonie, trudno, auto służy dojezdzenia aa nie do nadmiernego pieszczenia frown.gif( proponuje ci byś nie martwił sie nadto, zastanowioł nad zabezpieczeniem, bo koszt i utrata AC moze być znacząca, nie życze ci ale jak masz stracic ulge itd to wstrzymaja sie do nast okresu ubezp.moze cos wiecej bedziesz miał wtedy jedną utratą bezszkodowaości pomalujesz zrobisz wiecej..

Napisano

Współczuję frown.gif

Zrób dobre zdjęcia, przy sprzedaży będziesz miał dowód że auto nie było bite wink.gif

Napisano

no chyba, że masz pewność, że kropek zostanie w Twoich rękach do końca swoich dni, wtedy możesz sobie polakierować całe drzwi i żaden burak Ci nie zarzuci, że było bite, bo Ty wiesz, że nie i nikomu nie będziesz musiał tego udowadniać. A na serduchu aż taka rana nie będzie, jak będziesz wiedział, że śladu po rysie nie ma.

Napisano
  • Autor

Dzięki za porady, zdjęcia już porobiłem, wydaje mi się że malowanie punktowe wyjdzie nędznie na tym kolorze i w tej wielkości, próbowałem kiedyś na innej maleńkiej rysie a lakier miałem oryginalny kupiony w ASO / podład i bezbarwny osobno/ ,

a jeździć tak i czekać na większe szkody -to szlag mnie trafi za każdym razem jak spojrzę . Jak mam dać do lakierni to chyba tylko do ASO nie wiem jak to załatwic u ubezpieczyciela /PZU/ wiecie jaka jest procedura?

Napisano

> Dzięki za porady, zdjęcia już porobiłem, wydaje mi się że malowanie

> punktowe wyjdzie nędznie na tym kolorze i w tej wielkości,

> próbowałem kiedyś na innej maleńkiej rysie a lakier miałem

> oryginalny kupiony w ASO / podład i bezbarwny osobno/ ,

> a jeździć tak i czekać na większe szkody -to szlag mnie trafi za

> każdym razem jak spojrzę . Jak mam dać do lakierni to chyba

> tylko do ASO nie wiem jak to załatwic u ubezpieczyciela /PZU/

> wiecie jaka jest procedura?

Pojedziesz do PZU i zgłosisz, umówisz się z rzeczoznawcą na zdjęcia (chyba, że będzie od razu wolny) i albo to załatwisz bezgotówkowo, że ASO z PZU się rozliczą, albo Ci wypłacą gotówkę na naprawę. Osobiście bardziej polecam rozwiązanie bezgotówkowe.

Napisano

malowanie drzwi Cie czeka , pociesze Cie bo mi ostatnio ktos podobna ryse do podkladu walnal nad tylnym blotnikiem .... takze mam lipe

Napisano

> malowanie drzwi Cie czeka , pociesze Cie bo mi ostatnio ktos podobna

> ryse do podkladu walnal nad tylnym blotnikiem .... takze mam

> lipe

No to widze, że się coś wzmożyła liczba dewastacji wrrr.gifangryfire.gif

Napisano

Przepraszam, błędnie wkleiłem zdjęcie: dziurawdrzwiachkl2.jpg

w640.png

Napisano

Pisałem już o tym na forum. W nocy jakiś drań wybił mi taką dziurę w drzwiach od strony kierowcy. Było to w czerwcu tego roku. Teraz tylko dodam, że tą dziurę zakleiłem płótnem szklanym na epidianie i pomalowałem we własnym zakresie, nie chcąc korzystać z ubezp. Teraz jest widoczna w tym miejscu tylko niewielka plama o innym odcieniu

Napisano
  • Autor

Dzisiaj byłemu u bezpieczyciela-do malowania całe drzwi X2, tylny bok i klapka od wlewu paliwa, bo aż tam ciagnie sie rysa angryfire.gif ,. Wszędzie słyszę że trzeba malować całość bo inaczej będzie widać- więc wprzyszłym tygodniu autko idzie na warsztat. W końcu po to płaci się AC a zniżka no trudno.Czekac że może jeszcze ktoś mi "poprawi" i jeździc z taką "kupą" to bez sensu. Żałuję tylko że nie mogę dorwac tego żartownisia i ujdzie mu na sucho angryfire.gif

Napisano

> Dzisiaj byłemu u bezpieczyciela-do malowania całe drzwi X2, tylny bok

> i klapka od wlewu paliwa, bo aż tam ciagnie sie rysa ,.

> Wszędzie słyszę że trzeba malować całość bo inaczej będzie

> widać- więc wprzyszłym tygodniu autko idzie na warsztat. W końcu

> po to płaci się AC a zniżka no trudno.Czekac że może jeszcze

> ktoś mi "poprawi" i jeździc z taką "kupą" to bez sensu. Żałuję

> tylko że nie mogę dorwac tego żartownisia i ujdzie mu na sucho

Do bani :/

Rozumiem, że skoro z AC to dajesz do ASO. Jak Ci zrobią proszę daj znać na ile ASO wyceni tą robote... pytam bo mam też cały prawy bok do robienia przez żartownisia angryfire.gif

Jeśli to będzie dla Ciebie jakieś pocieszenie to Ci pokaże co jakaś menda mi zrobiła tydzień temu (przy zamku):

dsc00006bw2.jpg

I przez takie "rozległe" uszkodzenia też właśnie pół auta musze lakierować (na wiosne). Nic tylko takiemu nakopać do szmat i patrzeć czy jeszcze sie rusza wrrr.gif

Napisano
  • Autor

Daje do ASO ale nie fiata oczywiście bezgotówkowo, jak będzie po wszystkim to dam znać. Uciebie to może ktoś uderzył drzwiami przypadkowo czy coś, bo umnie to na pewno nie przypadek sick.gif

Napisano

> Daje do ASO ale nie fiata oczywiście bezgotówkowo, jak będzie po

> wszystkim to dam znać. Uciebie to może ktoś uderzył drzwiami

> przypadkowo czy coś, bo umnie to na pewno nie przypadek

Wychowany człowiek by zostawił karteczke (jak np. jeden z Kącikowiczów - zapomniałem już kto). Daj znać koniecznie.

A jeszcze taka sytuacja mi się przypomniała:

jakieś 7 czy 8 lat temu jechałem Cinquecento z ojcem na Słowacje. Za Krakowem zatrzymaliśmy się na posiłek przy jakiejś stacji benzynowej. Wjeżdżam na parking elegancko, zatrzymuję się obok jakiegoś samochodu i nagle wyskakuje ze stacji jakiś koleś z mordą, że mu przywaliłem w auto. Ja w ogóle zdezorientowany na maxa, bo przecież nic się nie stało, a ten od razu podlatuje i pokazuje walnięcie z boku. Wszystko fajnie i pięknie, ale miał samochód cały brudny i jeszcze przy mnie paluchem to walnięcie przetarł (czyt. odświerzył). U mnie na aucie ani najmniejszej ryski nie było. Co ciekawe... chyba jego żona siedziała cały czas w aucie i nic nie zrobiła, ani nie wyszła poinformować o zdarzeniu, ani nic. Widać, że koleś zdecydowanie chciał kogoś naciągnąć, a ja takich chamów po prostu nie trawie.

Napisano

Jeśli chcesz to pogadaj z nimi czy w cenie nie polakierowaliby Ci np lusterek.Ja kiedyś dogadałem się (robiąc bezgotówkowo z AC w ASO Fiata) że podprostowali i polakierowali mi wgniecenie na tylnym błotniku, które sam kiedyś zrobiłem sick.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.