Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Niechce odpalic ??

Featured Replies

Napisano

Witam wracam sobie spokojnie z pracy do domu gasze autko, przychodze za 5 min i odpalam a tu niespodzianka silnik kreci boje_sie.gifa auto nie odpala ???

Napisano

Witam

Jak mamy rozumieć to co napisałeś......... Ty się teraz żalisz czy chwalisz..... hahaha.gif

A tak poważnie to:

1. sprawdz czy masz paliwo

2. sprawdz bezpiecznik pompy paliwa

pozdro

Napisano
  • Autor

Jasne że sie chwale kto by teraz autem chciał jezdzic, a na poważnie to paliwo jest i bezpiecznik tez ok aku nowy silnik kreci sobie spokojnie tylko jak by mu zapłonu brakowało

Napisano

Po przekręceniu zapłonu słychac że pompa pracuje?

Sprawdz czy da rade odpalić samochód awaryjnie na gazie, jeśli się da to będziesz wiedział że padł układ benzynowy.

Napisano
  • Autor

pompka pracuje a auta nie da rady na gazie odpalic tylko na pb

Napisano

> pompka pracuje a auta nie da rady na gazie odpalic tylko na pb

Sprawdź czy masz iskrę na wszystkich świecach.

Podobno też widać jak wtryskiwacz wtryskuje paliwo po ściągnięciu puszki znad przepustnicy (masz monowtrysk, prawda?).

Napisano

> pompka pracuje a auta nie da rady na gazie odpalic tylko na pb

no to w koncu odpala czy nie?? bo z tego co piszesz rozumiem ze na gazie nie chce odpalic a na benzynie odpala... confused.gif

Napisano
  • Autor

nie odpala na gazie mam tak instalke ze tylko na pb moge odpalic.

Ale właśnie niechce silnik sobie spoko kreci tylko niechce zaskoczyc jakby brakowało zapłonu. Zobacze może swiece moze krokowiec.

Napisano
  • Autor

Sprawa wyglada tak rano

odpaliłem za pierwszym razem na bezynie pochodził chwile i probowałem na gaz przełaczyc dostał do 2 tys obrotów i na gazie chodzi bez problemu. pochodził pojezdziłem troche i spoko.

Gasze odpalam na benzynie i znow lipa niechce odpalic przerywa niskie obroty jesli chodzi o pompke nie słychac czy chodzi bo połowa zbiornika pełna jest i pewnie cała juz pływa w pb odpalam i gazuje to cos tam pochodzi silnik ale strasznie skacze ale nie moge obrotów wiekszych niz 1000 osiagnac bo przerywa i zdycha.

MOze pompka za małe cisnienie daje juz sie konczy a moze filtr paliwa sie zapchał z tego co patrzyłem to z wtrysku mgiełka pb idzie wiec cos paliwa podaje ale na wezu powrotnym to nawet kropelki nie ma.

Napisano

a nie możesz odpalić odrazu na gazie (albo w chwile po odpaleniu na benzynie jak obroty sie nie chca ustabilizować, przełączyć go na gaz i zobaczyć czy będzie lepiej????

ps. instalke napewno da się odpalić na gazie, tylko trzeba poczytać instrukcje i wiedzieć jak

Napisano
  • Autor

Nieda rady bo ona sie załaczy tylko przy 2tys obrotów tak to działą

odpalasz chodzi na bezynie silnik sie nagrzeje i cyk wiecej gazu i masz juz na gazie.A jak na gazie chodzi to jest wszystko ok tylko trzeba jakos dac mu przeejsc na te 2tys

ALEEEEEEE

własnie wracam z auta i wszystkiemu winny jest czujnik temperatury do kompa tylko go odłaczyłem i odrazu cyk odpala i na benzynce smiga jak ta lala mam gdzies w domu drugi jutro załoze jak narazie pali .Szkoda tylko ze dwa dni bez auta(łatwo sie przyzwyczaic do wygody) ale mam nadzieje ze juz po problemie

Takie cudenko http://moto.allegro.pl/item465561147_czujnik_temperatury_wody_do_komputera_opel_bosch.html

Napisano

> własnie wracam z auta i wszystkiemu winny jest czujnik temperatury do

> kompa

Który i gdzie? Opisz dla potomności smile.gif

Napisano
  • Autor

w poniedziałek fote zapodam

co i jak

Napisano
  • Autor

W poniedziałek znów sie tym zajmę bo to jednak nie czujnik dzis znów problemy miałem z odpaleniem ale z pomoca przyszedł samo starter i auto odpaliło .Diagnoza albo pompka lub filtr zapchane ale węże sztywne od paliwa i powrotu wiec tłoczy paliwo albo wtryskiwacz ?? jak sprawdzic czy dobrze działa .Wczoraj z 20 razy odpalałem i było ok a dzis znów nic z tego.

Napisano
  • Autor

I Juz zrobione mam nadzieje POMPA sie zawiesiła pare stukniec młotkiem w obudowe i działa ciekawe na jak długo teraz poszukam nowej i wymienie zeby nie miec problemów

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.