Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Corsa B 1.2 16V

Featured Replies

Napisano

Witam!

Mam pytanie odnośnie Corsy jak w temacie. Jadę w niedziele oglądać taką Corse z tym silnikiem i tutaj pytanie do kolegów i koleżanek zlosnik.gif na co zwrócić uwagę przy oglądaniu tego autka? Dobry jest ten silnik, nie sprawia problemów? dodam tylko, że auto jest z 2000 roku i w wersji pięciodrzwiowej. Sorki za wiele pytań, ale nigdy nie kupowałem używanego auta więc proszę o rady smile.gif z góry dzięki za pomoc bow.gif

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

podluznice czy nie sa przerdzewiale, niestety trzeba wlesc pod auto i srubokretem sprawdzic czy sa cale zwlaszcza z tylu przy sprezynach, silnik ok jak nie stuka i nie kopci to brac

Napisano

> podluznice czy nie sa przerdzewiale, niestety trzeba wlesc pod auto i

> srubokretem sprawdzic czy sa cale zwlaszcza z tylu przy

> sprezynach, silnik ok jak nie stuka i nie kopci to brac

bez urazy ale jakbys wlazl mi pod auto ze srubokretem i cos zaczal rysowac to bym Ci do życi nakopal i pogonil grinser006.gif

Napisano

> bez urazy ale jakbys wlazl mi pod auto ze srubokretem i cos zaczal

> rysowac to bym Ci do życi nakopal i pogonil

to po co ma w ogóle jechać oglądać auto niech bierze w ciemno spineyes.gif

ja w bardzo wielu autach sprawdzałem podwozie, jeszcze specjalnie auto zabierałem na podnośnik do mechanika, jeśli sprzedający ma coś do ukrycia to na pewno będzie się tak zachowywał i nie warto sobie takim autem zawracać głowy.

Napisano

> to po co ma w ogóle jechać oglądać auto niech bierze w ciemno

> ja w bardzo wielu autach sprawdzałem podwozie, jeszcze specjalnie

> auto zabierałem na podnośnik do mechanika, jeśli sprzedający ma

> coś do ukrycia to na pewno będzie się tak zachowywał i nie warto

> sobie takim autem zawracać głowy.

Inna sprawa na podnośnik, a inna właźić pod auto ze śrubokrętem. To dosyć nietypowy sposób sprawdzania auta zlosnik.gif

Napisano

> Inna sprawa na podnośnik, a inna właźić pod auto ze śrubokrętem. To

> dosyć nietypowy sposób sprawdzania auta

Ale nie można porównać tego do rysowania śrubokrętem po lakierze w poszukiwaniu szpachli zlosnik.gif. Te elementy i tak są skorodowane więc ryśnięcie śrubokrętem niczego nie zmieni. Ale też bym się wkurzał gdyby jakiś oglądacz tak zrobił zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> podluznice czy nie sa przerdzewiale, niestety trzeba wlesc pod auto i

> srubokretem sprawdzic czy sa cale zwlaszcza z tylu przy

> sprezynach, silnik ok jak nie stuka i nie kopci to brac

w ośmioletnim aucie już by podłużnice rdzewiały? icon_eek.gifzlosnik.gif auto ma podobno 100kkm, ma ksiązkę serwisową. Wierzyć w tą książkę? auto było w lutym sprowadzone i tak sobie jeździ po polskich drogach. Teraz jeżdżę Astrą z przebiegiem prawie 186kkm i auto śmiga więc mam nadzieje, że dla takiej corsy z tym silnikiem przebieg 100kkm to już nie jest kres jej możliwości zlosnik.gif i jeszcze jedno pytanie, ten silnik ma łańcuch rozrządu czy pasek?

pozdrawiam zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> bez urazy ale jakbys wlazl mi pod auto ze srubokretem i cos zaczal

> rysowac to bym Ci do życi nakopal i pogonil

a kolega ma taką corse? Jak się sprawuje autko? smile.gif

Napisano

ten silnik jest nawet calkiem w pytke. sam bylem zdziwiony jak w to wsiadlem. calkiem niezla dynamika. zona jechala corsa ja mondeo 1.8 16v i nie moglem (do 100km/h) jej wyprzedzic.. przy silniku zwroc uwage na przeplywomierz. gwaltownie wcisnij pedal gazu do oporu - auto ma sie wkrecac bez problemow. jesli bedzie dlawilo byc moze przeplywka. wowczas odepnij ja i jesli bedzie ok to juz wiesz ze na 100% ona. w przeciwnym wypadku moze byc EGR walniety lub do czyszczenia.

podluznice. zwlacza z przodu w miejscu gdzie zamocowane sa wahacze.

rozrzad jest na lancuszku ale jesli go slychac nalezy wymieniac. koszt czesci w granicach 400PLNow. zwroc uwage czy w okolicach rozrzadu jest sucho. jesli nie to uszczelniacz walu do wymiany i od razu na rozbieranie rozrzadu sie szykuj.

a jeszcze jedno. zagrzej auto id odpalaj. jesli beda problemy to pewnie czujnik polozenia walu do wymiany.

Napisano

> w ośmioletnim aucie już by podłużnice rdzewiały?

to jest opel panie, mam to wiem a raczej bolesnie si o tym przekonalem przy wymianie sprezyn jak sprezyne wyciagnolem z kawalkiem podluznicy, no ale teraz mam juz wszystko gites porobione

Napisano
  • Autor

> to jest opel panie, mam to wiem a raczej bolesnie si o tym

> przekonalem przy wymianie sprezyn jak sprezyne wyciagnolem z

> kawalkiem podluznicy, no ale teraz mam juz wszystko gites

> porobione

też jeżdżę teraz oplem i nie wiem co to rdza shocked.gifzlosnik.gif

a jak już wyjdzie tam rdza to da się to jakoś zrobić? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ok dzięki za odpowiedź, a części do tego silnika chyba też nie są jakoś przesadnie drogie? Obecnie jeżdżę astrą i tam części są tani i awaryjność na minimalnym poziomie ok.gif mam nadzieje, że w Corsie jest tak samo smile.gif

Napisano

> też jeżdżę teraz oplem i nie wiem co to rdza

wydaje Ci sie 270751858-jezyk.gif

> a jak już wyjdzie tam rdza to da się to jakoś zrobić?

wyciac i wspawac nowe zabezpieczyc pomalowac i gotowe

Napisano

> a kolega ma taką corse? Jak się sprawuje autko?

mam corse z 97' ale z silnikiem 1.2 8v i jest to troche slaby motor kumpel ma corse c z silnikiem 1.2 16v i powiem ze jak na takie male auto to silnik sprawuje sie w miare

Napisano
  • Autor

Byłem, obejrzałem i szukam dalej zlosnik.gif silnik 1,2 16V jest dla mnie wystarczający, bardzo fajnie to jeździ ok.gif jeszcze raz dzięki wszystkim za rady i wskazówki teraz wiem na co zwracać uwagę ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.