Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

antena - sie zepsulo

Featured Replies

Napisano

Siemka Klubowicze wink.gif

Dawno nie pisalem, ale - odpukac - jakos nic sie nie dzieje z bravkiem niedobrego;)

Przynajmniej nie dzialo sie do dzisiaj smile.gif pojechalem na myjnie, i jak to na myjni, trzeba zdjac antene. i chyba cos za duzo zdjalem, bo lata luzno gora-dol, a sama antena wyszla z gladka metalowa czescia - tzn nie wykrecil sie gwint, tylko wyciagnalem to, w co sie wkreca antenke.

i teraz pytanie: czy zeby wymienic ten czarny uchwyt na dachu trzeba duzo rozbierac? czy trzeba sciagac podsufitke, czy wystarczy ten plastik od swiatelka przy lusterku?

Bravko to 1.2 sx 2000.

Za wszelka pomoc dzieki smile.gif

pozdrawiam

fosfor

Napisano

Hej,

Z tego co pamietam to wystarczy odkrecic lampke nad lusterkiem. Dostep do anteny jest bardzo ok.

Napisano
  • Autor

> Hej,

> Z tego co pamietam to wystarczy odkrecic lampke nad lusterkiem.

> Dostep do anteny jest bardzo ok.

o, no to super.

a mozecie mi jeszcze powiedziec czy sa jakies trudnosci z rozkreceniem tej lapmki? ew. gdzies jest jakis opis?

nie chcialbym przy okazji zepsuc czegos wiecej zeby.GIF

pameitam ze zarowki tam wymienialem i nie bylo klopotu ok.gif

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

Wyjmujesz zaslepki, odkrecasz srubki, zdejmujesz lampke i tyle.

Dostep do anteny jest od razu.

Napisano
  • Autor

> Wyjmujesz zaslepki, odkrecasz srubki, zdejmujesz lampke i tyle.

> Dostep do anteny jest od razu.

no to super, bedzie chwilka to sie wezme za to smile.gif

pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> lata luzno gora-dol, a sama antena wyszla z gladka metalowa

> czescia

Taka uroda, ja mam już trzecią antenkę. Poszukaj postów z opisem naprawy przez wymianę samych "widełek" (jedna śrubka zamiast trzech i bez rozszczelniania dachu).

Napisano
  • Autor

> Taka uroda, ja mam już trzecią antenkę. Poszukaj postów z opisem

> naprawy przez wymianę samych "widełek" (jedna śrubka zamiast

> trzech i bez rozszczelniania dachu).

o, to da sie same widelki naprawic? opowiadaj, a ja sprobuje zaprzyjaznic sie z szukajka (ta z ak mnie jakos nie lubi wink.gif ).

w sumie antenke zamowilem i jutro odbieram, ale jakby sie dalo same widelki przerzucic to fajnie.

pozdrawiam

fosfor

Napisano

> o, to da sie same widelki naprawic? opowiadaj

Da się, jak najbardziej.

Napisałem trzy razy, napiszę i czwarty, a co:

- Ściągnij plastikową osłonkę od góry (jest na trzech zatrzaskach, podważysz, to odskoczy).

- Wykręć śrubkę krzyżakową, która ściąga pozostałości po starej podstawie bacika. Z drugiej strony z gniazda sześciokątnego wypadnie nakrętka.

- Analogicznie rozbrój nową antenę.

- Zamocuj nową podstawę bacika (przy okazji podziwiając, jak rachityczny odlew wymyślił sobie włoski inżynier).

- Może zajść potrzeba wyrzucenia z nowego 'widelczyka' tulejek miedzianych, które zmniejszają średnicę otworu przelotowego, ew. miedzianej podkładki, jeśli rozstaw widełek jest mniejszy, niż grubość 'bazy' (w oryginale podkładki nie ma).

Zasadniczo konstrukcja antenki jest prostsza od budowy cepa, więc sam zobaczysz co i jak.

A jak Ci się nie uda, zawsze możesz poskładać nową antenę do kupy i wymienić po bożemu od spodu.

Napisano
  • Autor

claps.gif

Oby Twoj BBM nigdy sie nie psul. Jutro sie biore za wymiane smile.gif

Dziekuje i pozdrawiam

fosfor

Napisano
  • Autor

No i sie nie udalo.

plastik zdjalem, ale sruba krzyzakowa za zadne skarby nie chciala drgnac. teraz juz raczej nie dam jej rady, bo lekko sie przejechala frown.gif

wymienic calosci tez mi sie nie udalo. Odkrecilem i zdjalem swatelko, odkrecilem srube z kablem i zostala mi sama antenka przez dach. wydaje mi sie ze nowa antenka ma krotsza srubke, z dachu dobre 1 - 1,5 cm wystawalo. nie moglem zdjac, bo na srubie od dolu jest jakis dziwny czarny plastik i nie bardzo wiem co z nim zrobic - na sile nie chcialem sciagac, zanim nie zapytam tutaj zeby.GIF

jutro ciag dalszy walki, sprobuje zalac srube wd-40 i moze coca-cola hmm.gif

Ten czarny plastik od dolu powienien byc, czy ktos cos majstrowal wczesniej przy tym? hmm.gif jak to sciagac?

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.