Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszkodzenie felgi.

Featured Replies

Napisano

Czy uszkodzenie felgi jak w załączniku może wróżyć kłopoty? Felga sprawdzana u gumiarza i twierdzi że jest prosta. Jednak według niego te dwa wgięcia mogą powodować w zimie zwiększony ubytek powietrza. Wygląda to tak jakby ktoś dwa razy udeżył rant od srodka felgi ostrzem młotka.

Napisano
  • Autor

No tak a zdjecia brak. oslabiony.gif Osłabia mnie ten mój internet.

post-26747-14352498060661_thumb.jpg

Napisano

> No tak a zdjecia brak. Osłabia mnie ten mój internet.

jak teraz nie ucieka powietrze to nie zacznie.... to wyglada na lekkie otarcie/wgiecie... bo jakos zdjecia slaba wink.gif i nie jest to wcale na rancie felgi ..... jakby to wgiecie bylo nawet na rancie/obramowaniu felgi (najbardziej zewnetrzny punkt felgi) jasniej nie potrafie:P to i nawet wtedy malo prawdopodobne zeby ci cos uciekalo.... mi nie uciekalo;)

takze jak teraz nie ucieka... to olac to i jezdzic... nie ma bicia na kierownicy .. nie halasuje... powietrze jest.. to o co chodzi? zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jak teraz nie ucieka powietrze to nie zacznie.... to wyglada na

> lekkie otarcie/wgiecie... bo jakos zdjecia slaba

Dodam, że jest to wybrzyszenie (na zewnątrz felgi). Felgi kupione z szrotu z anglikami. Gumiarz oglądający felgi stwierdził, że są proste. Miał tylko kiedyś przypadek podobnie uszkodzonej felgi i problemy z utrzymaniem w niej powietrza.

Napisano

> Dodam, że jest to wybrzyszenie (na zewnątrz felgi). Felgi kupione z

> szrotu z anglikami. Gumiarz oglądający felgi stwierdził, że są

> proste. Miał tylko kiedyś przypadek podobnie uszkodzonej felgi i

> problemy z utrzymaniem w niej powietrza.

ja bym takiej felgi nie bral w ogole wink.gif.... jesli to nie Twoja a zamierzasz zakupic.

Czy da sie to wywazyc? ciekawa co przeszla ta felga ;p

Napisano

> Wygląda to tak jakby ktoś dwa razy udeżył rant od

> srodka felgi ostrzem młotka.

rozumiem, że oglądałeś te miejsca od środka właśnie. z zewnątrz są prawie niewidoczne i w takim miejscu, że ubytek powietrza jest (wg mnie) raczej mało prawdopodobny, więc jeśli reszta jest prosta/nie bije, same "ślady" nie są ostre - nie będą kaleczyć opony, to OK. waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Trochę dziwna sprawa, bo z 5 felg tego samego typu jakie są na szrocie dwie mają podobną przypadłość. Założone na nich są stare opony i są wyważone. Z jednej trochę mocniej uszkodzonej (trzy wzgrubienia) zdjeliśmy oponę i wygląda to jak uderzenia młotkiem. Brak jest śladów prostowania, felgi są pokryte dużą warstwą nalotu z okładzin hamulcowych. Niestety nie widziałem samochodu w jakim był stanie z którego wyjęto ten komplet kół. Cena za 4 szt - 150 zł felgi oplowskie 14' 4x100 ET 39 od Astry II.

Napisano

bzdury opowiada ten twój gumiarz

za tą cene to bierz i sie nie zastanawiaj

Napisano

> jak teraz nie ucieka powietrze to nie zacznie....

Możesz się mylić.

Bo jeżeli w tym miejscu tworzy się pustka między felgą a oponą, zaś lakier jest odpryśnięty, to nie ma cudów, żeby się tam wilgoć nie zebrała i nie zaczęła korozja. A przez nią zacznie powolutku schodzić powietrze. Miałem taki przypadek i w końcu zmieniłem felgę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.