Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana progów ?? astra f

Featured Replies

Napisano

Witam zamierzam pozbyć się ok 15 cm dziury w progu i nie wiem czy kupić nowe progi czy wystarczy kawał blachy, na allegro widziałem progi i poszycie progów czy musze kupić obydwa te elementy czy wystarczy tylko samo poszycie ??? Bo jesli tylko poszycie, to czy można je założyć bez wycinania starego ???lub częściowe oszlifowanie i usuniecie skorodowanej dziury.

Napisano
  • Autor

> >>> LINK

Bez przesady, przeszukałem fora i nie znalazłem odpowiedzi odnośnie progu i poszycia, a po co komu silnik, moje dane i takie tam skoro próg mnie interesuje.

Napisano

> skoro próg mnie interesuje.

Jeżeli chcesz, aby poświęcić Tobie trochę czasu oraz uwagi należy dać jakieś minimum od siebie.

Czy tak ciężko zastosować się do panujących tutaj zasad?

Wystarczy wpisać w profil auto oraz powiedzieć przysłowiowe "dzieńdobry" w specjalnym wątku.

Dostałeś na tacy instrukcję, ale widzę, że ją lekceważysz.

Napisano

> Bez przesady, przeszukałem fora i nie znalazłem odpowiedzi odnośnie

> progu i poszycia, a po co komu silnik, moje dane i takie tam

> skoro próg mnie interesuje.

Co..? " Za wysokie progi na Waćpana nogi..?"... tuk.gif Taki tu "zwyczaj".... old.gif

Napisano
  • Autor

NIKOGO i niczego nie lekceważę, wypełniłem tzw minimum, ( no możne sie nie przywitałem oficjalnie na forum). Przeciez to pytanie wcale nie jest takie trudne, chciałem tylko żeby ktos potwierdził moje przypuszczenia.

Napisano

> a po co komu silnik, moje dane i takie tam

chociazby po to aby wiedziec jakiego auta to sie dotyczy, jakiego modelu i rocznika...ale jezeli uwazasz ze jest to nie potrzebne to zycze powodzenia na tym forum...

EDIT: a odnosnie twojego tematu; co dla ciebie jest progiem a co poszyciem - mozesz pokazac aukcje na ktorych to widziałes...

Napisano

najpierw musisz pozbyć sie zardzewiałej blachy i zobaczyć czy po wycięciu rdzy da sie naprawić kawałkiem blachy czy jednak zniszczony jest mocno profilowany element...poza tym jakość i koszty naprawy uzależnij od tego jak długo będziesz używał to auto...

pamiętać trzeba że progi to element wydatnie wplywający na bezpieczeństo i sztywność budy auta i jak najmniej partyzantki jest wskazane...chociaz wiadomo ze eFka z zeżartymi progami ogólnie mało bezpieczna jest... icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki _Majkel_ , wstrzymam sie z zakupem zanim nie sprawdze jak bardzo jest skorodowany próg. Jeśli tylko zewnętrzna cześć to do roboty, jeśli coś więcej to raczej już blacharz niech sie zajmie.

Prosze bardzo oto aukcje Poszycie >> http://moto.allegro.pl/item473414606_opel_astra_f_92_98_prog_poszycie_3d_nowy.html

Próg >> http://moto.allegro.pl/item467863717_opel_astra_i_f_91_02_3_drzw_hb_prog_lewy_nowy.html

Napisano

dzieki za aukcje wink.gif w sumie mi nie sa potrzebne ale chciałem zobaczyc czy dobrze rzeczy nazywasz po imieniu i czy o tym samym myslimy. Jezeli dziura ma tak jak piszesz 15 cm. to aby zaspawac ja trzeba napewno wyciac znacznie wiekszy kawałek poszycia bo najprawdopodobniej blacha wokol niej jest tez juz skorodowana wiec nie wiem czy nie lepiej bedzie wymienic całe poszycie i miec pewnosc ze całosc jest zdrowa a nie za kilka miesiecy latac kolejna dziure...tak jak poprzednik pisał sprawdz tez pozostałe blachy wewnatrz bo skoro jest dziura to woda napewno tez dała znac o sobie wewnatrz progu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.