Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z hamulcami Uno 1.4

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich po długiej nieobecności na forum. Mam sprawę. Mam strasznie twardy pedał hamulca i to właściwie już cały czas, bo wcześniej było lepiej. Czy to wina serva czy może nieszczelnosci w układzie hamulcowym. Dodaję że nie mam żadnych wycieków płynu hamulcowego ale jest problem następujący. W układzie hamulcowym jest pominięty korektor siły hamowania. To znaczy rurka z pompy hamulcowej, która powinna być wkręcona do korektora idzie na trójnik, na bece tylnej, która rozdziela płyn hamulcowy na lewe i prawe koło. Please help icon_rolleyes.gif.

Napisano

Jesli twardy caly czas ja bym stawiam na serwo. Sprawdz ten gruby przewod idacy od serwa do kolektora czy gdzies nie sie nie przelamal

Napisano

jak kolega Drupi stawiam na serwo bądź zagięty/zaślepiony/zatkany przewód prowadzący do niego. serwo sprawdzisz uruchamiając silnik z nadepniętym hamulcem - pedał powinien się "zapaść". jeśli tak nie jest to masz jakiś trop. wolne obroty będą OK a hamulec twardy. a pominięty korektor nie ma znaczenia dla tego przypadku.

Napisano

myślę że o wymianie płynu hamulcowego nie zapominasz-więc przychylam się do poprzedników.

Napisano
  • Autor

Wąż sprawdziłem i na pierwszy rzut oka wygląda ok ale i tak trzeba będzie go pewnie zdemontować i oglądnąć dokładnie i jeżeli to nie wąż no to nowe servo trzeba zapodać. Dzięki IThankYou.gif za pomoc i pozdrawiam

Napisano

> Wąż sprawdziłem i na pierwszy rzut oka wygląda ok ale i tak trzeba

> będzie go pewnie zdemontować i oglądnąć dokładnie i jeżeli to

> nie wąż no to nowe servo trzeba zapodać. Dzięki za pomoc i

> pozdrawiam

Słuchaj odkręć ten wężyk co idzie z kolektora ssącego do takiego białegoplastykowego zaworka wyjnij ten zaworek i dmuchaj/wciągaj powietrze- w jedną tylko stroną musi lecieć powietrze

Napisano
  • Autor

> Słuchaj odkręć ten wężyk co idzie z kolektora ssącego do takiego

> białegoplastykowego zaworka wyjnij ten zaworek i dmuchaj/wciągaj

> powietrze- w jedną tylko stroną musi lecieć powietrze

Wiem zaworek wymieniałem niedawno i jest sprawny na pewno ale dzięki. Jutro sprawdzę tego węża co leci z kolektora do serva jeżeli to nie to, no to trzeba będzie zainwestować w servo. frown.gif

Napisano

> Wiem zaworek wymieniałem niedawno i jest sprawny na pewno ale dzięki.

> Jutro sprawdzę tego węża co leci z kolektora do serva jeżeli to

> nie to, no to trzeba będzie zainwestować w servo.

A czy ten przewód też wymieniałeś przy okazji wymiany zaworka?

Wymieniałem niedawno , kopiłem jakiś paliwowo-olejowy o otworze wew. chyba 11mm (pamiętam tylko że kolejny rozmiar to już było 16mm) ciężko wchodzi ale za to szczelnie i dodatkowo zaciskałem obejmami. Hamulec podniósł swoja sprawność i to bardzo, odczuwalne było już przy pierwszym hamowaniu. idea.gifwaytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.