Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak pozbyc sie rudy?

Featured Replies

Napisano

Witam.

mam problem, pod akumulatorem rdza zjada blache. Dostrzeglem to bo lekko smierdzialo wilgocia w aucie, wyciagnolem wszytko w kabinie a tam mokro pod nogami pasarzera (mokry ten filc). zajzalem pod akumulator bo kiedys sie tam woda zbierala ale ze byla jakas "maz" bitumiczna nalana to nic nigdy nie robilem. wyciscielm troche i niew wiem co z tym zrobic

3e99c5d894ac25e4m.jpg

a80cf17dd79735bdm.jpg

01b09610c92b2af1m.jpg

widok z perspektywy podszybia...

63f4c6875ab216bam.jpg

przepraszam za kiepska jakosc zdjec ale robione telefone w dodatku mam zanieczyszczona soczewke od srodka (jak to sie stalo to ja nie wiem). narazie posmarowalem fakims preparatem na rdze, nazwa to Jakis cornifol F czy cos takiego, poradzcie co zrobic, czy lepie to wyciaic i wspawac nowy kawalek blachy? zaznaczam ze chce po jak najmniejszych kosztach, posiadam jakas spawarke (nie wiem jak sie profesionalnie to nazywa).

ewentualnie przy wycinaniu.. czy cos sie znajdyje pod ta podstawka pod akumulator? na 1 i 2 zdjeciu widac "brazowe", ale to nie rdza tylko jakis usczelniacz chyba, nie chce czasem jakis przewodow pociac

Napisano

najlepiej - wyciac cala ruda, wstawic blache, zabezpieczyc, pomalowac

najtaniej - wyciac cała ruda, kupic zestaw reperacyjny skladajacy sie z maty i zywicy, zakleic dokladnie, dla pewnosci "oblac" calosc bitex-em czy czyms podobnym

Napisano
  • Autor

w sumie jak juz wyciac to bez znaczenia czy zestaw naprawczy czy blacha.. i tak sam to zrobie. ewentualnie to jak powinna byc blacha? jakas nie rdzewwka? ocynkowana? mam gdzies chyba stara od kompa.. nada sie czy nie? w sumie to i tak komora silnika... a czy przy wycicnaniu bedzie jakas nies podzianka? nie orjetuje sie ktos co tam jest pod spodem?

Napisano

> w sumie jak juz wyciac to bez znaczenia czy zestaw naprawczy czy

> blacha.. i tak sam to zrobie. ewentualnie to jak powinna byc

> blacha? jakas nie rdzewwka? ocynkowana? mam gdzies chyba stara

> kopa.. nada sie czy nie? w sumie to i tak komora silnika... a

> czy przy wycicnaniu bedzie jakas nies podzianka? nie orjetuje

> sie ktos co tam jest pod spodem?

madra decyzja, tnij ostroznie bo tam w srodku wygluszenia i inne bajery

blacha moze byc zwykla, ocynk ofc lepszy, najwazniejsze potem dobre zabezpieczenie tego, zwlaszcza spawów, ze 2-3 warstwy podkladu antykorozyjnego + pomalowanie na grubo bitexem czy innym blachogumem.

Napisano

najlepsza to taka od obrobek z dachow moze masz kogos znajomego kto jest dekarzem i ma jakies kawalki takich blach

Napisano
  • Autor

wyciąlem ile sie dalo, z nadkola zeszlifowalem kątówka, po jutrze pospawam i mysle ze bedzie dobrze. dzieki za pomoc

Napisano

> wyciąlem ile sie dalo, z nadkola zeszlifowalem kątówka, po jutrze

jak wycieles i reszte golej blachy pomalują srodkiem FORCH sprzedaja to w odzdziałach gdzie dorabiają lakiery itp. i mozna kupic to na setki gdy tym pomalujsze wyschnie wspawaj balche pomaluj tym potem ładnie jak chcesz zaszpachluj i jak koledzy mowili podklad i bedzie bajka wink.gif AMEN na lata zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.