Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cieknący obieg chłodniczy

Featured Replies

Napisano

Pare dni temu zauwazyłem plame pod autem, po dokładniejszym obadaniu sytuacji doszedłem do wniosku, że wycieka mi płyn z rury zaznaczonej na zdjęciu. Nie jest to duży wyciek ale płyn jednak sobie kapie.

281585763-474800563_1.jpg

Powiedzcie jak się do tego zabrać, co kupić żeby to uszczelnić.

post-28859-1435249823829_thumb.jpg

Napisano

spytaj we Fiacie czy jest jakiś o-ring do tego, bo obudowy pompy wody się raczej nie zdejmuje, ale uszczelnienie może być dostępne jedynie z tą rurą, albo w ogóle nie będzie, tylko trzeba samemu zakitować

Napisano

Jeżeli rozwiązanie jest takie same jak w silnikach OHC to między pompą a rurą jest uszczelka. Ja jak u siebie to robiłem to ta rura była strasznie zardzewiałą, nie zdziwiłbym się jakby była przerdzewiała u Ciebie. Ale to już najgorszy scenariusz wink.gif

Napisano

Dokladnie jest tam oring gumowy na tej rorce. Proponuje wyjac ta rorke. Przeczyscisc z rdzy. Podmalowac aby dalej nie rdzewiala. Zalozyc nowy oring badz stary i podsmarowac delikatnie sylikonem wysoko temp.

Napisano
  • Autor

> Dokladnie jest tam oring gumowy na tej rorce. Proponuje wyjac ta rorke. Przeczyscisc z rdzy. Podmalowac aby dalej nie rdzewiala.

A jak to wymontować? Czy muszę wyjąć pompę wodą i od tej strony czy ciągnąć/wybić tę rolkę aż wyjdzie?

> Zalozyc nowy oring badz stary i podsmarowac delikatnie sylikonem wysoko temp.

Czyli taki oring jest do kupienia?

Napisano

> A jak to wymontować? Czy muszę wyjąć pompę wodą i od tej strony czy

> ciągnąć/wybić tę rolkę aż wyjdzie?

> Czyli taki oring jest do kupienia?

hmm.gif To chyba nie jest takie jak u mnie bo mam taką rurę ze swojego silnika na wierzchu w starym wyjętym silniku, ale nie wiem czy spasi Tobie. niewiem.gif

Napisano

Pod filtrem oleju powiunna byc sruba trzymajaca ta rore. Jak ja odkrecisz to bedziesz musial pociagnac roreczke w kierunku skrzyni. Jest dosc ciasno spasowana albo i nie. Nie trzeba nic wiecej demontowac. No poza spuszczeniem plynu. Co do gumki to eper twierdzi iz jest to gumka o numerku " 55185066 - USZCZELKA "

Czesc numer "8"

281586804-naread.exe.png

post-44332-14352498242377_thumb.png

Napisano
  • Autor

> To chyba nie jest takie jak u mnie bo mam taką rurę ze swojego silnika na wierzchu w starym wyjętym silniku, ale nie wiem czy spasi Tobie.

Jak by z moją było coś nie tak (tfu tfu) to się odezwe waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> Pod filtrem oleju powiunna byc sruba trzymajaca ta rore. Jak ja odkrecisz to bedziesz musial pociagnac roreczke w kierunku skrzyni. Jest dosc ciasno spasowana albo i nie. Nie trzeba nic wiecej demontowac. No poza spuszczeniem plynu. Co do gumki to eper twierdzi iz jest to gumka o numerku " 55185066 - USZCZELKA "

Czesc numer "8"

Wielkie bow.gif za szczegółowy podglad sytuacji waytogo.gif

Napisano

> Czesc numer "8"

> Wielkie za szczegółowy podglad sytuacji

Przecież dziewczyny ze sklepu obok Twojej pacy, by Ci wszystko wynalazły, ściągnęły i sprzedały. zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.